Klasse: 3IDA
Utstyr: Baller, kjegler og vester
Antall: Opptil 27 personer
Mål: Forbedre utøvernes avslutning mot mål.

Ferdighetsmål: Forbedre utøvernes avslutning på mål. Riktig fot, høy arm og skyte i hjørnene av målet.

Kunnskapsmål: Utøverne skal selv se hvor de skal skyte i forhold til keeper, for å klare å score mål.

Holdningsmål: Utøverne skal lære seg å høre etter når jeg snakker, og følge med på de tegnene jeg gir. Da skal de ballen være i ro, og de skal være stille når en beskjed blir gitt.

Totaltid:
22 min

• Generell del

• Lett del

• Spesiell del
Diagonaler med musikk.
Løpe på to rekker, og jeg går først og viser øvelsene. Gjør øvelsene den ene veien og jogger tilbake til startposisjonen.

Stuss

Oppvarming av keeper. Deler gruppa i to. Bruker begge målene, siden vi er så mange. Hver gruppe stilles seg på en rekke, med hver sin ball. Skudd mot keeper:
Alle skal skyte fra 9-meteren
6 min

1 min

3 min

7 min

5 min
Apemetoden

Apemetoden

Vise og forklare

Forklare
Dette er for å øke motivasjonen og lysten til å trene hos utøverne.

Forebygge skader.

Øke den fysiske og psykiske prestasjonsevnen.

Forberede kroppen på hva som kommer i hoveddelen.

Hoveddel
Totaltid:
27 min
Kontringer. Hver spiller har sin egen ball, og etter tur skal de løpe kontringer. Starter løp på 6 meteren, før de så skal løpe mot mål på andre siden. De skal så ha avslutning på mål, skudd fra 9-meter. Fokuset er på avslutningen mot keeper.

Spille. 2 lag på banen samtidig. 5 spillere på hvert lag + keeper. Resten skal ha styrke på sidelinjen.
  • 90 grader mot vegg (1 min + 1 min pause)
  • Planken (40 sek + 1 min pause)
  • 10 spensthopp
  • 10 push-ups
  • 10 sit-ups

Straffekonkurranse. Alle står på en rekke med hver sin ball. De skal så ta en straffe hver fra 7 meters merke. De som scorer går til den ene siden og de som bommer går til den andre siden. De som fikk mål i første runde, går videre til runde 2. Tilslutt vil vi stå igjen med 1 vinner.
10 min

12 min

5min

Forklare

Forklare
Forbedre utøvernes avslutning mot mål, og ha riktig tilløp, høy arm og skyte i hjørnene av målet. Jobbet med flere øvelser sist uke, som vi skal jobbe mer på denne økta.

Øve på det vi har gått igjennom i kampsituasjon. Vi har kamp til helgen, så da får vi trent litt på det.

Her får spillerne prøve i praksis det vi øvde på i første delen av hoveddelen.