Aktive Lokalsamfunn

torsdag 19. november 2015

Øktplan uke 47, økt nr.7

Øktplan for KIF Jenter 12 United uke 47 
Navn: Trine Eline Aas 
Dato: 20.11 2015 
Time: 16:00 til 17:30 
Målgruppe: Elever som er gamle 11-12 år gamle 
Klasse: 7.trinn 
Utstyr: Noen kjegler og 2fotballer 
Sted: Tislegårdhallen 


Elever på 11-12 år er i puberteten, men det er ulikt hvor utviklet dem er fysisk. Barn i denne alderen er også veldig ulike når det gjelder respons på kritikk, ros osv. De er også forskjellig når det gjelder læringsmåte og konsentrasjonsevne. Det er derfor viktig å tilrettelegge aktiviteten slik, at elevene opplever mestring og på denne måten får indre motivasjon. 
  Kombinasjonsopplegg med basistrening og fotball. Avkopling med variert ballspill. 
  Mål: Øke elevenes basisferdigheter. Fokus på hurtighet og noe utholdenhet, men også noe styrke.
Ferdighetsmål: Forbedre jentenes basistrening.
 Kunnskapsmål: Elevene skal lære hvorfor man må varme opp og lære varierte øvelser og spill. 
Holdningsmål: Elevene skal oppleve fair play under økta. Elevene skal samarbeide godt og ha det gøy. De skal følge med på de tegnene jeg gir, og høre etter når jeg gir beskjeder.  

 
Hva 
Innhold 
Tid 
Metode 
Hvorfor 
OPPVARMING 
-          Generell del 
Nord-sør-øst-vest-leiken: deler hallen inn i 4 retninger. Alle skal bevege seg rundt omkring innenfor området. Varierer farten, og starter på 1.gir osv. Når jeg roper sør skal alle komme seg så fort som mulig til denne delen av hallen. Kan også variere med at personen vise en øvelse som alle de andre må gjøre.
8 – 10 min 
Apemetoden/forklare-metoden 
-Lære seg øvelser og rutiner for å 
Unngå skader. 
- Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne 
- Øke motivasjon 
  
OPPVARMING 
-          Spesiell del 
Doktorsisten: Den personen som har fått sisten, gir fra seg sisten ved å ta på en annen person. Der på kroppen vedkommende berører, må personen holde mens han jakter på en ny, som skal få sisten.
Kjedesisten: En elev bli plukket ut til å ha sisten. Han skal fange en annen person, da blir de to. Etter hvert som noen blir tatt, holder de hverandre i hendene. Disse to fanger en til osv. Det er kun de ytterste på rekka som kan fange.
Streksisten: En har sisten og skal prøve å gi den fra seg. Det er bare lov å følge strekene i gymsalen.
Stiv heks med vri: En har sisten og skal ta de andre. Dersom man må blir tatt må man gjøre en styrkeøvelsen til en annen gjør den samme øvelsen, da blir man fri.
15- 20 min 
  
  

  
Vise-Forklare-metoden 
For å få forberede kroppen på hurtighet. De må løpe med ulike hastigheter. Alle må bevege seg. Man blir både varm og det er morsomt. For å få inn styrkeøvelser.
UTTØYNING 
Se beskrivelser på uttøyningsøvelsene under siste uttøyning 
3 min 
Følg meg (Apemetoden) 
Uttøyning etter oppvarmingen forhindrer skader og holder bevegeligheten oppe. 
HOVEDDEL 
 
 
 
 
 
 
 
 
Øvelse 1: Nummerkappløp.Forklaring: Barna står på en linje fordelt påflere lag og har nummer fra for eksempel 1-4.  Alle lag har en lik strekning å løpe, for eksempel rundt en kjegle 10 meter ute på fotballbanen. Treneren roper ut et nummer. Den på hvert lag som har det nummeret, reiser seg opp og løper så fort som mulig frem og tilbake. Den som kommer først tilbake skaffer ett poeng til laget sitt. Treneren varier tidspunkt for å rope nytt nummer, for eksempel like etter at forrige er kommet i mål, lang pause, eller like før de andre kommer i mål. Utøverne kan da starte i ulike posisjoner 
(sittende, liggende,etc), eller utfør lekene både med og uten ball. Kan også innføre en styrkeøvelse de skal gjøre ved kjeglen.
Øvelse 4: Småspill. Deler hallen i 2 og deler i 4 lag. Spiller på tvers av banen med to mål. Bruket både små nett mål og kjegler. Flere måter å score på. Kan dele hallen opp i mer.  Eller så tenker jeg hjørnefotball fordi det er både morsomt og slitsomt. Passer på at alle får spille mot alle i tillegg til at lagene er ganske like.                                                                              
  
10 - 15  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  Cirka 40 min
  
  
  
Vise-forklare metoden 
  
Hensikt: Utvikle akselerasjonshurtigheten og fra ulike startposisjoner.
  
  
  
  
  
  
  


Siste delen hvor det er spill handler det om å få mange ballberøringer og spille sammen. Banen blir bred, så viktig og bruke rommene. Fokus på sikre pasninger, samspill og å holde ballen langs bakken og de elementære tingene som pasning, mottak og bevegelse
AVSLUTNING 
Uttøyning 
Forside lår (Knestrekkeren): 
  
Bakside lår (knebøyeren): 
  
Setemusklatur(hofteleddstrekkeren): 

Innoverførende: 
  
 Den storebrystmuskelaturen: 
  
Skuldre: 
5 min 
Følg meg (Apemetoden) 
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen. 
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe. 
  
Oppsummering 
5 min 
Plenum 
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere 
 

3 kommentarer:

 1. God plan. Du peker på styrke i måldelen, men klarer ikke helt se konkret hva slags type styrke du drar frem.

  SvarSlett
 2. Vi var 9 stykker på trening. En økt ikke helt etter planen. Måtte gjøre noen endringer i forhold til periodeplanen, derfor fortsatte jeg noe med hurtighet og utholdenhet. Hadde ingen spesiell styrkedel annet enn at jeg dro inn styrkeøvelser både i g-delen og s-delen. Med tanke på at jeg egentlig skal begynne med litt mer styrke framover. Første leiken fungerte veldig bra. De ulike sisten-leikene fungerte også, men droppet en. Derfor ble det mye spill på jentene. Delte de i tre lag og lagde en cup ut av det. Brukte en grei stor bane med to mål i tillegg med en vri hvor de førte ballen gjennom to kjegler og fikk mål. Opplevde en skade på treningen, og når man er aleine som trener så fører det til noen utfordringer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Skader er alltid utfordrende. Kanskje må man ha en liten handlingsplan om det skal skje.

   Slett