Aktive Lokalsamfunn

torsdag 26. november 2015

Øktplan nr 7 Kongsberg klatreklubb uke 48

ØKT NR 7  
Instruktører: IsakS, SindreJ                                                              
Tid for gjennomføring: 2611.2015 kl 17:30 – 19:00
 Sted: Skrimhallen

Mål: Bedre barnas styrke og aerobe utholdenhet.
Delmål: Bli flinkere på å strekke seg etter tak som de ikke tror de får tak i.
Kunnskapsmål: Tilegne seg kunnskap om klatring, så de kan ta barnebrattkort.
Ferdighetsmål: Barna skal utfordres på teknikk i slepe og dra øvelser. Også trillebår.
Holdningsmål: Barna skal bli flinkere til å høre på oss trenere og samarbeide med de andre i gruppa for å få løst oppgavene i øvelsene. Holde aktiviteten i gang hele økta
Tid: 1,5 t
Aldersgruppe: 6-12 år
Antall: Opp mot 27 personer


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/
kommentar
Oppvarming generell del
5
min
Samling, navn opprop og gjennomgang av økta.

Samle alle i en ring på midten og ha en muntlig intro til økta.
Når vi varmer opp øker vi kroppens temperatur, og det skjer flere fysiologiske endringer i kroppen:
-          Blod og vevsvæsker flyter lettere
-          Transporten av oksygen og næringsstoffer går lettere
-          Kjemiske reaksjoner og nerveimpulser går raskere
-          Muskler, ledd, bindevev og sener blir mer tøyelige Vår psykiske beredskap blir bedre
-          Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå


Utvikler barnas evne til å løfte tyngre gjenstander, og å være stiv i kroppen, samarbeid.
  
Vise og forklare metodenVise og forklare metoden
Vise og forklare metoden
7 min
Snu hatter
Deler opp i 2 lag. Legger hatter utover i salen. Det ele laget skal snu hattene så de ligger opp, de andre skal snu de så de ligger ned. Den som har flest hatter på sin side vinner.
Oppvarming spesiell del
7
min
Stiv heks med variasjon

Barna løper rundt innenfor et begrenset område, en eller to er hekser og får et bånd. Når man blir tatt må man legge seg ned. For å befri den som har blitt tatt må to stykker bære personen i armer og ben bort til tjukkassen.
Hoveddel
8
min

8
min50min
Haien kommer


Stafett med styrke og utholdenhets variasjoner.


Klatring på topptau:
Bytte plass

Rødt og grønt lys, kunnskapsvariasjon.
Dele de opp i 4 grupper og en må vær hai. Gir navn på de 4 gruppene f. eks TORSK. Ber de om å gå i hvert sitt hjørne i salen. Haien er midten. Haien spør etter de forskjellige gruppene, slik at de må gå ut å løpe rundt der då haien befinner seg. Når vi føler for det kan vi si ”haien kommer”. Det vil si at haien skal prøve å ta andre, slik at de også blir haier å deretter må hjelpe til å ta andre også. Derfor gjelder det ikke å bli tatt. For å unngå det må du springe tilbake til ditt eget hjørne i salen. Til slutt vil det bli en vinner, som ikke ble tatt av haiene.


Trillebår
Baklengs trillebår
Slepe med tau
Vi deler de opp i to eller tre stykker basert på antall. En gruppe i klatreveggen, og en eller to grupper som leker rødt og grønt lys. De er på hver stasjon i 10 minutter før vi bytter

Alle de voksne med brattkort rigger tau og sikrer. Barna som vil klatre gjør det når og hvor de vill. Vi vil prøve å presse barna på å klatre så mye og så mange ganger som mulig, og prøve å effektivisere klatringen, sånn at så mange som mulig får klatra så mye som mulig.


Barna står i en ring. Det står en i midten. De i ringen skal se på hverandre og bytte plass. Den som er i midten skal prøve å ta plassen til de andre når de bytter. Når noen nye kommer inn i midten får de et spørsmål til barnebrattkort testen.


Sindre eller Isak står innat en vegg. Barna går fremover og når vi snur oss må de stoppe. Hvis vi ser de beveger seg må de svare på spørsmål. Hvis de svarer riktig får de bli, hvis de svarer feil må de gå tilbake til start.
I haien kommer må man spurte, noe som utvikler god styrke i bena hos unge. De må bruke av kreatinfosfat lagrene og derfor utvikler leken styrke.Øvelsene utvikler styrke og aerob utholdenhet


Klatring på topptau eller på led er det beste man kan gjøre for å bli bedre til å klatre. Derfor bruker vi en stor porsjon av økta til dette.

En av grunnene til at vi ikke har noe organisert leik enda er fordi den gangen vi prøvde det, ville barna heller leike enn å klatre. Derfor må vi lage ett bytte system, men dette er ikke kommet på plass enda.Vi vill at barna skal ta barnebrattkort før jul. Derfor prøver vi å lære de spørsmålene de må svare på igjennom lek.
Vise og forklareVise og forklare

Oppgavestyrt
                    

Vise og forklare


Vise og forklare
Avslutning
5 min
Samle alle i en ring
Høre hvordan de syns økta var, hva de kan ønske seg mer av, evt hva de ikke likte.
For å få en tilbakemelding så vi kan legge bedre til rette for barna, så idrettsgleden blir størst mulig.2 kommentarer:

  1. Bra økt idag. Dere bruker en rolig stemme som skaper ro og trygghet i gruppen. Barna følger godt med underveis uten at dere trenger å bruke høyere stemme. De har blitt vant til rutinene deres og finner godt i det.
    Opplegget med innføring av sikkerhetsregler er veldig lurt spesielt gjennom lek aktiviteter. Ideen med å avslutte med brattkort for barn utdeling ved juleavslutningen er veldig god.
    Alderforskjeller er utfordrende for dere. Det kan være lurt å ha mer nivådifferensiering også i leken. Ulike regler i forhold til alderen. Litt mer konkurranse orientert aktivitet til de eldste (som for eks. spesifikk styrketrening i fingrene) er en mulig vei å gå.

    SvarSlett
  2. Ønsker refleksjon i etterkant. Skriv kommentarer her om hvordan økten gikk og reflekter over planen og holdninger dine.

    SvarSlett