Aktive Lokalsamfunn

onsdag 25. november 2015

Øktplan uke 48, økt nr.8

Øktplan for KIF Jenter 12 United uke 47 
Navn: Trine Eline Aas 
Dato: 27.11 2015 
Time: 16:00 til 17:30 
Målgruppe: Elever som er gamle 11-12 år gamle 
Klasse: 7.trinn 
Utstyr: Noen kjegler, noen baller og matter.
Sted: Tislegårdhallen 
Elever på 11-12 år er i puberteten, men det er ulikt hvor utviklet dem er fysisk. Barn i denne alderen er også veldig ulike når det gjelder respons på kritikk, ros osv. De er også forskjellig når det gjelder læringsmåte og konsentrasjonsevne. Det er derfor viktig å tilrettelegge aktiviteten slik, at elevene opplever mestring og på denne måten får indre motivasjon. 
  
Kombinasjonsopplegg med basistrening og fotball. Styrke.
 Mål: Øke elevenes basisferdigheter. Fokus styrke og spill.

Ferdighetsmål: Forbedre jentenes basistrening.
 Kunnskapsmål: Elevene skal lære hvorfor man må varme opp og lære varierte øvelser og spill. 
Holdningsmål: Elevene skal oppleve fair play under økta. Elevene skal samarbeide godt og ha det gøy. De skal følge med på de tegnene jeg gir, og høre etter når jeg gir beskjeder.

  
Hva 
Innhold 
Tid 
Metode 
Hvorfor 
OPPVARMING 
-          Generell del 
Nord-sør-øst-vest-leiken: deler hallen inn i 4 retninger. Alle skal bevege seg rundt omkring innenfor området. Varierer farten, og starter på 1.gir osv. Når jeg roper sør skal alle komme seg så fort som mulig til denne delen av hallen. Kan også variere med at personen vise en øvelse som alle de andre må gjøre.
8 – 10 min 
Apemetoden/forklare-metoden 
-Lære seg øvelser og rutiner for å 
Unngå skader. 
- Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne 
- Øke motivasjon 
  
OPPVARMING 
-          Spesiell del 
Stiv heks med vri: En har sisten og skal ta de andre. Dersom man må blir tatt må man gjøre en styrkeøvelsen til en annen gjør den samme øvelsen, da blir man fri. Bytte på at alle gjør planken, knebøy osv.
10min  
  

  
Vise-Forklare-metoden 
For å få forberede kroppen på hurtighet. De må løpe med ulike hastigheter. Alle må bevege seg. Man blir både varm og det er morsomt. For å få inn styrkeøvelser.
UTTØYNING 
Se beskrivelser på uttøyningsøvelsene under siste uttøyning 
3 min 
Følg meg (Apemetoden) 
Uttøyning etter oppvarmingen forhindrer skader og holder bevegeligheten oppe. 
HOVEDDEL 
 
 
 
 
 
 
 
 
Øvelse 1: Styrkesirkel. Har ulike øvelser, hvor de skal jobbe 30 sek og pause 20-30sek. Kjører cirka 3 serier. Jobber 2 og 2. Øvelse 1 – planken. Øvelse 2 – sidehev. Øvelse 3 – nordic hamstrings. Øvelse 4 – utfall. Øvelse 5 – situps. Øvelse 6 – spensthopp. Øvelse 7 – pushups. Se bilde under. Kan gjøres med ulik vanskelighetsgrad. Kne over tå. 

Øvelse 2: Småspill. Deler hallen i 2 og deler i 4 lag. Spiller på tvers av banen med to mål. Bruket både små nett mål og kjegler. Flere måter å score på. Kan dele hallen opp i mer.  Eller så tenker jeg hjørnefotball fordi det er både morsomt og slitsomt. Passer på at alle får spille mot alle i tillegg til at lagene er ganske like.                                                                              
  
30 -40
  min  
  

30 min
  
Vise-forklare metoden 
  
Forbedre styrken, spensten og balansen. Målet er å forbedre styrken i beinmuskulaturen og den stabiliserende muskulaturen i mage og rygg. God styrke er essensielt for å bli bedre rustet mot fotballskader.
I tillegg skal spillernes bevissthet på "kne over tå"-posisjonen økes ved å øve inn riktig sats- og landingsteknikk.
Fokus rettes mot godt fotarbeid og generell god koordinasjon og balanse i spillernes bevegelsesmønster. 
  
Siste delen hvor det er spill handler det om å få mange ballberøringer og spille sammen. Banen blir bred, så viktig og bruke rommene. Fokus på sikre pasninger, samspill og å holde ballen langs bakken og de elementære tingene som pasning, mottak og bevegelse
AVSLUTNING 
Uttøyning 
Forside lår (Knestrekkeren): 
  
Bakside lår (knebøyeren): 
  
Setemusklatur(hofteleddstrekkeren): 

Innoverførende: 
  
 Den storebrystmuskelaturen: 
  
Skuldre: 
5 min 
Følg meg (Apemetoden) 
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen. 
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe. 
  
Oppsummering 
5 min 
Plenum 
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere 

3 kommentarer:

 1. God plan. Du legger inn styrkefokus denne gangen. Det kan du gjøre noen ganger fremover. Du må vurdere lengden på pausene. Skal dette foregå i sirkel eller skal alle gjøre samme øvelse samtidig?

  I spilldelen setter du fokus på mange momenter. Neste gang ønsker jeg at du tar litt færre momenter - da det er disse momentene du skal tydeliggjøre for jentene og coache på...

  SvarSlett
 2. Ja planen er å fortsette med styrke noen ganger framover, og ta det opp etter jul igjen. Planen er at dette skal foregå i sirkel. Neste gang blir det færre momenter. Enig i det.

  SvarSlett
 3. I dag var vi 7 jenter på trening. Den samme oppvarmingsleiken fungerte greit, men noen jenter sliter med de ulike retningene og hvor de er. Måtte derfor peke ved siden av. Stiv heks med vri fungerte også, og jentene fikk opp intensiteten. Men kunne vært flinkere til å variere øvelser, og det er blant annet ikke alle som mestrer knebøy. Styrkesirkelen ble vellykket. Appen med tiden fikk jeg ikke helt til, så måtte ta det litt på feelingen. Jentene trengte litt tid og veiledning før de fikk til teknikken på de ulike øvelsene. De har fortsatt litt å hente på dette, men kanskje vi kan se fremgang på dette gjennom vinteren. Arbeidsperioden var grei med 30 sek, men holder med pause på 20 sek. Kjørte 3 runder. Etter styrkesirkelen så spilte vi 4 mot 3 på små mål. Selv om vi bare spilte med ett mål, så ble det faktisk mange mål og det var jevne lag. Jeg spilte vegg på siden. Så spilldelen fungerte bra.

  SvarSlett