Aktive Lokalsamfunn

søndag 3. desember 2017

Øktplan uke 48, 03.12.2017


Navn: Maren Straum Lie
Dato:   03.12.2017
Tid: 17.30-18-30
Økt: nr. 6
Målgruppe: Jenter som er 10år gamle
Sted: Raumyr skole
Utstyr: Kjegler, vester, fotballer, fløyte, stoppeklokke
Antall: 14
Dette er en gruppe med jenter som er 10 år gamle. De ligger på forskjellige nivåer og har forskjellig motivasjon når det kommer til fotball og hvorfor de er med.
Mål for økten: Bedre jentene sine ferdigheter når det kommer til føring og vending
Moment: Mange touch på ballen og ballen nær kroppen

 


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR
 
 
7min
 
 
 
Generell oppvarming
Føre ball
 
 
Jentene har hver sin ball og fører ballen fra den ene siden til den andre. Underveis viser jeg forskjellige momenter de skal gjøre under oppvarmingen. På slutten blåser jeg i fløyta noen ganger og de skal da ta en såledragningsvending.
-        Vanlig føring
-        Ytterside høyre
-        Ytterside venstre
-        Annen hver gang innside fot
-        Vending på signal
 
 
 
 
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
Når kroppstemperaturen øker skjer følgende:
·       Blodet og vevsvæsken flyter lettere
·       Transporten av næringsstoffer og o2 til musklene går raskere
·       Overføringen av oksygen fra blodet til muskelcellene går lettere
·       Muskelen, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
·       De kjemiske reaksjonene går raskere
·       Nerveimpulsene går raskere
·       Samspillet mellom muskler og nerver blir bedre
 
Få økt intensiteten og forberede de til hoveddelen.
 
 
Vise og forklare
 
6min
Spesiell del
Kaosball
 
 
Jentene starter med å føre ballen rundt i firkanten jeg har satt opp. Når jeg blåser i fløyta er det om å gjøre å skyte ut ballen til de andre. Mister man ballen går man inn i sirkelen og fortsetter. Tar inn størrelsen på banen etter hvert. Til slutt tar jeg en liten konkurranse og den som står igjen til slutt har vunnet mens de andre står på siden og heier.
 
 Vise og forklare
 
4min
Uttøyningsdel
Tøying (holdetid: 20sek)
 
 
-        Bakside lår og legg
-        Innside lår
-        Sete
-        Bakside legg
 
 Apemetoden
 
10min
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
8min
 
 
 
 
 
 
 
15min
Hoveddel
Vendingsøvelse
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stafett
 
 
 
 
 
 
 
Spill
 
 
3 og 3 jenter går sammen. En står i midten mens det står en jente på hver side. Den ene på siden starter å sentre ballen til jenten i midten, hun vender og tar med seg ballen for så å sentre til hun på den andre siden. Gjentar dette helt til vi bytter person i midten. Bytter i midten etter 2min.
 
Stafett med 3 og 3 jenter på hvert lag. De skal føre slalåm gjennom kjegler jeg har satt opp og når de kommer til kjeglen på toppen tar de en vending. Gjennomfører førte gangen med kun en runde og neste gang med to runder hver.
 
 
Deler jentene inn i to lag og spiller slik som sist trening. For at jentene skal score mål er de nødt til å føre ballen over linjen.
 
 
Bedrer jente sine ferdigheter når det kommer til vendinger og det vil bli enklere å kunne ta med seg ballen i en situasjon hvor man er feilvendt. De er også nødt til å orientere seg og ha fokus på god pasninger i tillegg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bedrer jentene sine egenskaper når det kommer til føring av ball med høyere tempo og de er nødt til å ha fokus på å ha kroppen nær ballen og ha mange touch gjennom hele løypen for å komme seg gjennom fortest mulig.
 
 
Jentene syntes det er gøy å spille og syntes det er motiverende. I spilldelen så er de nødt til å føre ballen over linjen for å få mål og med det er de både nødt til å ha fokus på å føre ballen med mange touch og for å skape sjanser er de nødt til å samarbeide enda mer.
 
Vise og forklare
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vise og forklare
 
4min
Avslutningsdel
Tøying (holdetid: 15sek)
 
-        Bakside legg
-        Fremside lår
-        Innside lår
-        Sete
 
Tøye på muskler som er sentrale i hoveddelen. Det er viktig for å være med på å forebygge skader og å opprettholde bevegeligheten.
 
Apemetoden

 

 

 

1 kommentar:

  1. Kun 3 jenter på treningen. Økten gikk bedre i går enn forrige søndag. Selv om det var få jenter fikk jeg gjennomført det meste av programmet. Jentene var litt urolige, men jeg var mer bestemt i dag og de var for det meste fokuserte på øvelsene. Den generelle delen der de skulle føre ball med forskjellige øvelser gikk bra og jeg fikk presisert at de skulle ha mange touch på ballen ha ballen nære kroppen. Dersom de hadde få touch ba jeg de sakke ned farten og fokusere på touchene. I s-delen kunne jeg kuttet litt av tiden da jeg kanskje holdt på litt for lenge med denne øvelsen, men de var flinke og hadde fokus på mange touch og ballen nær kroppen gjennom hele øvelsen.
    I hoveddelen så gikk det fint med vendingsøvelsen der de skulle være 3 og 3. Siden det kun var 3 jenter var det lett å veilede de og alle jentene forsto og mestrer øvelsen god etter hvert. Planen var egentlig at de kun skulle være en gang i midten hver, men siden vi hadde god tid fikk alle jentene være i midten to ganger. På grunn av dette brukte jeg litt lenger tid på denne øvelsen. Det ble kanskje litt for lenge da noen ble litt utålmodig på slutten. Jeg endret stafetten til en føringsløype siden vi var så få. Under spilldelen spilte jentene mot guttene med blandede lag. Vi fikk derfor ikke gjennomført det jeg hadde planlagt med føring over linje, men kampen sammen med guttene gikk bra.
    Videre må jeg bli enda mer trygg på meg selv og være mer bestemt, bli flinkere til å forklare øvelser og kutte ned tiden på noen av øvelsene eller endre litt på de dersom jeg ser det er behov for det.

    SvarSlett