Aktive Lokalsamfunn

søndag 3. desember 2017

Skavanger SFO uke 49

Skavanger SFO uke 49


NAVN: Ola Huse                                                                                                          DATO: 04.12.2017

MÅL FOR ØKTA: Trigge konkurranseinstinkt og samarbeid gjennom lagspill og ballspill
-        Ferdighetsmål: Mestre øvelsene. Samarbeid, kommunikasjon og konkurranseinstinkt.
-        Kunnskapsmål: Introdusere ballspill og mestring til noen som ikke har opplevd det før
-        Holdningsmål: Gjennom leik håper jeg gruppa føler det er et trygt miljø, som er åpent for feil og læring. Lytte til beskjeder.

STED: Judosalen v SFO

UTSTYR: Bånd, baller, fløyte, musikk?


Tid/utstyr


Hva


Hvordan


Hvorfor


Metode/kommentar
15 min totalt

8 min
 7min


Hoveddel
30-35 min
10 min


15 min
10 minAvslutning
5-7 min

Oppvarming

Generell del
 Spesiell del


Knutemor
Gruppen står i en ring, skulder ved skulder, med armene utstrakt foran seg. Be alle først strekke ut høyre hånd, og ta tak i noens hånd. Man kan ikke ta den som står ved siden av seg. Så strekker alle ut venstre hånd og tar en annen person i hånda. Dette blir en stor knute. Deltagernes oppgave er å løse opp knuten, uten å slippe hendene de holder i. For å få til dette blir de nødt til å klyve over og krype under hverandres armer, og når oppgaven er løst står alle i en eller to store sirkler.
Evt.
Marihønesisten

Nappe haler
Hver elev får et bånd, som festes løst bak i buksa, som en hale. Det er om å gjøre å ta haler fra hverandre. Når man får tak i flere haler, henger man disse rundt halsen. Man kan ikke ha bånd rundt halsen uten å ha bånd bak i buksa. Den som har flest haler etter en viss tid har vunnet.

Evt:

Siste par ut
To og to stiller seg opp etter kvarandre – bak ein strek. Ein person stiller seg framfor rekkja – med ryggen mot – og ropar: «Siste par ut – Kari og Knut – spring ut». Det bakerste paret spring til kvar si side og skal prøva å møtast framme. Den som ropte, skal prøva å fanga ein av dei. Klarar han det, stiller han seg fremst i rekkja saman med den som vart fanga. Den som ikkje blei tatt, skal ropa. Dersom ein ikkje klarar å fanga nokon, må ein ropa ein gong til. Para rykkjer bakover kvar gong det kjem eit nytt par framme.

Titrekksball
To lag. Målet er å få ti pasninger innad i laget. Brytes ved at ball treffer gulv eller motspillere. Kan redusere til fem pasninger hvis ti blir for vanskelig.

Stikkball
Alle mot alle. Tre skritt, hodet fritt. Kommer ut igjen når den som skjøt deg selv blir skutt. Flere baller i spill etter hvert.

Bøtteball
Del i to lag. Et av lagene har vester. Sett en benk på tvers på hver side av salen. En elev fra hvert lag velges til å stå på benken med ei bøtte eller lignende. Denne eleven står altså på motsatt side av sitt eget lag, altså han er på en måte basketkurven. Det benyttes en ball og poenget er å kaste ballen slik at den treffer oppi bøtta som medeleven holder (altså han som står på benken). Faller han ned av benken blir det ikke poeng. De som spiller på banen har kun lov til å ta tre skritt før de må kaste videre, eller treffe opp i bøtta. Førstemann til 10 vinner.

Setter oss ned og jeg spør hva de likte og ikke likte, og eventuelt hva de vil gjøre neste gang. Avslutter med high-five til alle, se alle i gruppa.
Øke motivasjonen
Forebygge skader
Øker prestasjonsevnen fysisk og psykisk
Varme opp muskler og ledd slik at:
Blod og vevsvæske flyter lettere
Transporten av næringsstoffer og oksygen til musklene går raskere
Overføringen av oksygen fra blodet til musklene går lettere.
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere
Samspillet mellom muskler og nerver forbedres
Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå
Øke kroppstemperaturen med ca. to grader
Skape trygge rammer for videre utvikling i gruppa. Kjente leker som mange liker og som mange er trygge med.Vis og forklar / apemetoden


Vis og forklar / apemetoden
1 kommentar:

  1. Morsom og fin økt. Barna virker mer motivert når jeg er med så jeg gjør det sånn nå og fremover. Brukte to yogaballer som variasjon i stikkballen og det var så gøy at hele økta ble det. Alle fornøyde.

    SvarSlett