Aktive Lokalsamfunn

mandag 11. desember 2017

Øktplan SFO 11.12.17

Navn: Eskild Mæhlum                                                                                          Dato: 11.12.2017

Mål: Elevene skal forbedre sin aerobe utholdenhet
Ferdighetsmål: Forbedre elevenes aerobe utholdenhet
Kunnskapsmål: Jeg ønsker at de skal lære om hvordan leik kan fungere som utholdenhetstrening
Holdningsmål: Jeg ønsker å etablere en kultur i klassen hvor jeg er leder og de hører etter.
Hvordan: Drive leikøvelser som utfordrer den aerobe utholdenhetenTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode/Kommentar
5 min
Samle gjengen og gå gjennom dagens økt.
Gir en high five til alle på vei inn i salen og samle de på scena
For at jeg skal se alle, og de skal ha en viss oversikt over hva som skal skje
10 min
Marihønesisten
Oppvarming
En som har’n og skal ta de andre. Blir man tatt må man ligge på ryggen og sprelle med beina til noen kommer og ruller en rundt på magen. Hvem som helst som ikke er tatt kan gjøre dette.
For at de skal få litt varme i kroppen.
I tillegg vil dette være utfordrende for den aerobe utholdenheten
Vis og forklar
10 min
Rydde sin side
Deler i to lag som har hver sin side av hallen. Legger et antall baller på hver side av hallen, og lagene skal forsøke å få så mange av sine baller over som mulig. Den siden som har flest baller når de er ferdige taper.
Dette gjør jeg fordi det øker intensiteten noe fra forrige øvelse og utfordrer deres aerobe utholdenhet.
Her trener de aerob utholdenhet i en intervallpreget leik
Vis og forklar
15 min
Hjørnefotball
Plasserer benker i hvert av hallens hjørner og legger ut en ball. Elevene deles i fire lag og tildeles hver sin benk. De lagene som er på tvers over for hverandre spiller mot hverandre. Når et av de spillende lagene scorer legger de fra seg ballen og de to andre lagene begynner å spille med en gang. Man scorer ved å skyte ballen på fremsiden av motstanderens benk. Bytter lagposisjoner etter hvert.
Dette er en øvelse de synes er utrolig mrosom, og det er derfor jeg har den såpass ofte. Leik og moro skal stå i fokus. I tillegg trener de aerob utholdenhet gjennom intervallpreget aktivitet.
Vis og forklar
15 min
Stikkball
Kaster ut to baller på banen, og det er om å gjøre å kaste ballen for å treffe en annen. Det er ingen lag og alle skal prøve å skyte alle. Om de blir skutt kommer de bort til meg og får øvelser de må gjøre for å komme ut igjen. Eksempelvis pushups, burpees eller froskehopp.
Jeg kjører stikkball på slutten fordi det er den definitive mest populære leiken som skaper mest glede hos alle. Jeg bruker den på slutten fordi mange har blitt og blir henta fra SFO, og det vil derfor da være vanskelig å ha noe lagbasert leik. Ved å bruke flere baller opprettholder jeg aktiviteten
Vis og forklar
5 min
Oppsummering
Samler elevene på scena og gjennomgår dagens økt. Hører hva som var bra og hva de ikke likte. Spørre om det er noen leiker de kunne tenke seg til seinere.
Det er viktig med en slik evaluering for at de skal føle seg tatt vare på, og få innflytelse i det vi driver med. Det sørger for god motivasjon og at de får fortrolighet til meg


1 kommentar:

  1. Økta i dag gikk bedre enn forrige gang. Elevene var mer selvstendige som gjorde at jeg kunne følge med litt bedre. Hadde en sak mellom to elever som kranglet en del, så det måtte jeg løse opp i ved å ta de til siden å snakke litt ordentlig. Øvelsesutvalget var populært, og jeg er fornøyd med dagens økt

    SvarSlett