Aktive Lokalsamfunn

mandag 11. desember 2017

Raumyr, uke 50

Navn: Josefine Grantangen
Dato: 11.12.17
Gruppe: 3. klasse, 9-10år
Sted: Raumyr skole
Tid: 14:00 – 15:00
Kommentar: Påvirke barnas koordinasjon (øye- hånd) og basis-egenskaper, fokus på trivsel, gjennom leikaktiviteter. Kanonbal var ønsket, siden det er siste gang før jul, så fikk de ha det selv om det ikke blir så mye koordinasjon i leken.

Utstyr: benker, vester, ballerTid
Hva
Hvordan
Hvorfor


10min
Oppvarming:

Superhøne


Alle starter som egg, går rundt som et egg. Så møter man et annet egg, tar stein, saks, papir og den som vinner blir kylling. Sånn fortsetter det oppøver. Rekka er: egg, kylling, høne og superhøne. Hvis man taper en runde med stein, saks, papir, så må man gå ned et hakk. Hvis man allerede er egg, så skjer det ikke noe. Hvis du vinner som høne, så er blir du superhøne og kan feire før du går ned igjen til egg og leker videre.


Rolig oppvarming

Noe enkel koordinasjon, balanse, øye-hånd. 3x 3min

2x til ferdig

Hoveddel:


Marihøne sisten

Kanonball

En eller flere som har’n. Blir man tatt skal man ligge på ryggen og bevege bein og armer ned i gulvet, en og en. For å bli fri må en eller flere andre som er fri rulle deg rundt på «bena» igjen.


Det er en bane som er delt opp i to hoveddeler der lagene er på hver sin side. Så bak hvert lag står kongen til det motsatte laget. Det er om å skyte alle på det andre laget. Hvis man er skutt, så går man til sin konge, der må man skyte noen andre før man kommer tilbake på laget sitt igjen. Når det ikke er flere igjen på et lag, så kommer kongen ut, han har tre liv. Når motsatte lagets konge er skutt, så vinner laget. Hode teles ikke som treff, men man kan ikke beskytte seg med hode. Når en tar imot ballen, så er skryteren skutt.
Koordinasjon øye- fot og øye- hånd


Litt øye- hånd koordinasjon

Ubestemt
Avslutning

Stikkball

Det er en ball. Alle mot alle. Det er om å skyte flest mulig. Hvis du blir skutt så må du vente til skyteren din blir skutt før du kan gå ut igjen.

Tar en felles avslutning med alle de barna som blir igjen til slutten.

1 kommentar:

  1. Jeg hadde ikke prøvd noen av lekene før, men ungene var kjent med dem så det gikk fint. De ble raskt slitne av superhøre, siden det er ganske tungt å gå rundt i en av nivåene. Det ble ikke så lenge kanonball, siden det ikke var nok barn tilslutt. Så det ble litt lenger versjon av stikkball. med andre regler, der det var mindre området.

    SvarSlett