Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 19. desember 2017

Ellevte økt med SFO, 19.12.2017

Navn: Ola Tveiten Fredheim
Mål: ha en morsom økt før ferien med tredjeklassingene
3IDA
19.12.2017
14:00-15:00
I dag skal jeg spørre barna hva de vil gjøre, siden det er rett før ferien, men jeg lager likevel en plan i tilfelle.
Hva
Hvordan
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-          Generell del
-    
H-


-H


h-     

Stikkball
En ball, kan være flere. Når man blir truffet skal man gå ut og når den som skjøt deg blir skutt kan man gå utpå banen igjen. Når man er skutt skal man gå bort til meg, hilse og si navnet. Deretter vente på å få gå utpå igjen.

5 min
Vis og forklar.

-Forhindre skader
-Øke prestasjonsevnen, både psykisk og fysisk.
-Øke motivasjonen.


Under økt kroppstemperatur begynner kroppen å:
-Øke konsentrasjonsevnen.
-Øke oksygenopptaket
-Øke tøyeligheten i leddene.
-Øke oppmerksomheten
-Øke nerveimpulsene.
-Øke transporten av næringsstoffer i kroppen.
OPPVARMING
-          Spesiell del


Lenke-sisten
Dette er en morsom variant av sisten, der en begynner med å ha den, og når vedkommende tar noen, skal de holde hender og ta flere. Etter hvert som man blir tre eller flere kan kun de på sidene ta folk, og ikke de i midten som binder lenka sammen.

15 min


 

Vis og forklar.I den spesielle delen, økter intensiteten og de forbereder seg til hoveddelen.
HOVEDDELKanonball
Klassen blir delt i 2 lag som spiller imot hverandre. Vi spiller med konge som kan skyte ut spillere fra sitt lag. Når han kommer ut på banen får han alle ballene, og har tre liv. Blir man skutt i hodet telles det ikke.

Hjørnefotball
Jeg deler inn i fire lag, og alle står i hvert sitt hjørne av salen. Det som er bra med dette er at førsteklassingene ofte blir slitne fort, så det er fint å få litt pause. Så forklarer jeg spillet, og viser eventuelt hvordan de kan utføre enkelte arbeidsoppgaver i fotball. Jeg legger også inn regel hvis jeg ser at folk er ego, som blir å spille x antall trekk før man kan score.
Jeg skal også prøve å lære elevene litt enkle ting rundt fotball, siden det er min egen fordypningsidrett.

35 min

Vis og forklar.
-Dette er leker som er morsomme og gir motivasjon til elevene.
-Den aerobe utholdenheten blir påvirket.
Avslutning:Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere. +Rydde. Til slutt takker jeg for meg og økta er over.5 min

For å skape motivasjon til elevene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar