Aktive Lokalsamfunn

torsdag 14. november 2013

Øktplan for uke 46 - Katrine

Her er økta jeg skal gjennomføre idag, torsdag 14.11
ØKTPLAN UKE 46


NAVN: Katrine Haugen                                                                             DATO:14.11.13

MÅL FOR ØKTA: øve på basisferdigheter som er viktig i kampsituasjon, og forbedre samspill i gruppa.

UTSTYR:

TID
Hva
Hvordan
Hvorfor


10 min


Oppvarming – Nappe haler
Alle mot alle. Hver enkelt utøver får en hale som de fester i shortsen. De skal nappe hverandres haler fra hverandre. Det er om å gjøre å ha flest haler når jeg avslutter leken.
- forhindre skader
- øke lysten til å trene
- prestasjonsevnen øker
 Samt en morsom start på økta

7 min


10 min


10 min
20 min
Hoveddel
10 touch
Veggspill
Rompefotball
Spill

Veggspill
Alle stiller seg på en rekke bak hverandre i den ene enden av gymsalen. I andre enden står det et mål. En og en skal de sentre en pasning til meg, som de skal få igjen på veggspill, før de skal putte ballen i mål.
10 touch
Et lag på ca. 7 spillere (avhengig av hvor mange elever) og 1 eller 2 som jager. De sju skal sentre pasninger mellom hverandre, og prøve å få 10 uavbrutte pasninger. Jagerne skal prøve å avbryte.

Rompefotball
Deler inn i to lag. Vanlig fotballregler, men de må sitte på rompa og bevege seg deretter.

Spille.
Spille hjørnefotball. Benker som mål. Spille 3 mot 3.
For å terpe på pasninger siden det er så viktig i fotball


For å øve på basisferdigheter som er viktige i kampsituasjonFor å ha en morsom variant av fotballFor å forbedre samspill, og få inn basisferdigheter som vi har øvd på tidligere i økta


3 min

Avslutning – uttøying.
Knestrekkerne: Stå på et bein med det andre bøyd. Ta tak i foten på det bøyde beinet, press hælen mot setet og før kneet tilbake. Samtidig skyver du hofta fram og skuldrene tilbake. Det brukes passiv tøyning. Holdes 20 sekunder på hvert bein.
Ankelstrekkerne: Fot-håndstående, og tøy leggen i det strake beinet. Før tyngden bakover på det beinet du står på, og press hælen ned mot underlaget. Det brukes passiv tøyning. Holdes i 20 sekunder på hvert bein.
Innoverførerne i hofteleddet: Sitt med føttene sammen, knærne godt bøyd og rett rygg. Press knærne utover. Hjelp gjerne til med armene. Det brukes passiv tøyning. Holdes i 30 sekunder.
For å forebygge og forhindre skader

1 kommentar:

  1. Droppet å spille rompefotball, fordi jeg tenkte det ville bli litt vanskelig å gjennomføre. det er en stor hall i forhold til hvor mange de er, og det ville blitt lite ballkontakt på hver enkelt spiller. Istedenfor la jeg inn en skuddkonkurranse, der en og en skulle føre ballen mellom kjegler, og skyte på mål der det var om å gjøre å score flest mål.
    Vi spilte på store mål denne økta, og det funket veldig bra! Oppvarminga syns de også var veldig morsom.

    SvarSlett