Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 3. mars 2020

Skitrening uke 9


Navn: Mari Tveiten Vatnebryn
Hovedmål: Forbedre den aerobe utholdenheten
Ferdighetsmål: Forbedre de grunnleggende skiferdighetene under høy intensitet. (Øve på å opprettholde god skiteknikk når man er sliten).
Holdningsmål: Ha det gøy sammen, være gode kamerater, og hjelpe hverandre til å bli bedre på ski. Gjøre det gøy for barna, slik at de vil fortsette å være med, og at enda flere også blir med.
Dato: 27.02.2020
Utstyr:  kjegler, erte-poser, tennisballer
Sted: Stevningsmogen


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
2 min
Innledning
Hilse på alle, og fortelle hva vi skal denne økta
Slik at alle er forberedt på hva vi skal denne økta. Skaper trygghet.
Fortelle metoden
10 min 10 min


Oppvarming
G-del


 Oppvarming S-del


Rolig skigåing (en kort oppvarmingsrunde i lysløypa, for å bli vant med skia igjen.)

Kjeglestafett
Jeg deler gruppa inn i to lag. Det ene laget skal velte kjeglene, mens det andre laget skal sette de opp igjen. Når tiden er ute er det det laget som har satt opp flest / veltet flest kjegler som har vunnet. Siden målet for økta er å forbedre den aerobe utholdenheten velger jeg å sette forholdsvis stor avstand mellom kjeglene, slik at barna må gå lengre runder.Øke kroppstemperaturen, slik at blodgjennomstrømningen blir bedre, og oksygen og næringsstoffer flyter transporteres raskere ut til muskulaturen.

Gjøre musklene mer smidige og klare til å jobbe, og dermed forebygge skader.

Gjøre muskelarbeidet mer koordinert og samstemt.
Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos elevene.
Følg meg - apemetoden40 min
15 min

15 min 10 min

Terning-stafett

Å Finne flest gjenstander


Bestekompisstafett
Gruppa deles i par to og to. hvert lag har hver sin trening. Det er satt opp 6 kjegler utover i løypa. Slår man tallet 1 på terningen må man går til kjegle nummer 1, slår man tallet 5 på terningen må man gå til kjegle nr 5. osv.
Stafetten vil foregå i en oppoverbakke. Jeg har to og  to på lag, fordi målet med denne treninga var å påvirke utholdenheten.

Vi lenger ut ulike gjenstander (erteposer, tennisballer, kjegler osv.) rund i skiløypa på stadion. Leiken går ut på å finne flest mulige gjenstander. Man kan kun hente en og en ting om gangen.
Leiken kan organiseres på ulike måter, ut ifra hvor mange som kommer på trening. Er man mange på trening, kan man dele inn i lag, men er man færre kan man gjøre det som en individuell konkurranse.

To og to går sammen. Alle tar av seg den ene skia. Parene binder sammen de beina med ski på. Da er det viktig at de ikke tar av seg samme ski. Altså må parene ta av seg ski på henholdsvis høyre og venstre fot. Parene skal bevege seg sammen ved å sparke ifra med den frie foten, sparkstøttings teknikk.

Stafetten er morsom for utøverne, og variert fra de andre øvelsene. I tillegg vil den påvirke utholdenheten til utøverne, slik som var målet med denne økta.Leiken varer over lengre tid, og får kort pause mellom hver runde. Derfor vil denne leiken påvirke deres aerobe utholdenhet. Slik som målet for denne økta var.Vise og forklare metoden.
Vise og forklare metoden

  
5 min
Avslutning
  • En kort runde i lysløypa.
  • Kort oppsummering av økta:
    • Hva syntes de var gøy?
    • Hva var ikke så gøy?
    • Noen forslag til hva de vil gjøre neste gang?

Spenningsnivået blir regulert etter aktiviteten. 
Ved å snakke med barna øker vi samholdet i gruppen og lærer å kjenne dem bedre. Vi får et bedre forhold og de blir tryggere. Samtalen hjelper også til videre planlegging og det er gøy for barna å kunne være med å bestemme litt.
Skigåing : Følg meg - apemetoden

Forteller, alle står i en halvsirkel.
   
Jeg velger å stille disse spørsmålene slik at jeg vet hva barna synes er gøy, og at de forhåpentlig vis vil fortsette å være med (som var et av målene med økta)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar