Aktive Lokalsamfunn

mandag 2. mars 2020

Skitrening uke 8


Navn: Mari Tveiten Vatnebryn
Hovedmål: stafetter og leker som utfordrer samarbeidsevnen.
Ferdighetsmål: Påvirke de ulike koordinative egenskapene. Øye - hånd, balanse, rytme
Holdningsmål: Være gode lagkamerater (siden store deler av treninga foregår i grupper). Gjøre det gøy for barna, slik at de vil fortsette å være med, og at enda flere også blir med.
Kunnskapsmål: På hver post vil det være både teoretiske og praktiske oppgaver. Kunnskapsmålet vil være å lære de teoretiske som står på spørsmålene. Lære om generell skigåing, og at det går an å ha morsomme leiker selv om man har ski på beina.
Dato: 20.02.2020
Utstyr: Ark som beskriver hver post, kjegler
Sted: StevningsmogenTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
2 min
Innledning
Hilse på alle, og fortelle hva vi skal denne økta
Slik at alle er forberedt på hva vi skal denne økta. Skaper trygghet.
Fortelle metoden
10 min10 min


Oppvarming
G-del


Nøttesamleren


Rolig skigåing (en kort oppvarmingsrunde i lysløypa, for å bli vant med skia igjen.)

Del gruppen inn i to lag. Lag en bane på ca. 20-30 meter med streker i hver kort del. Lagene skal stille seg i hver sin ende av banen, bak hver sin strek.
I midten legges en stor haug med gjenstander. Det kan være klesklyper, votter, baller, erteposer, kvister e.l. -bruk det dere har tilgjengelig.
Det er om å gjøre for laget å samle opp flest ”nøtter” i løpet av en viss tid, f.eks. 2 min, eller til haugen er tom. Det er kun lov å ta med èn nøtt av gangen. Nøttene man tar med seg skal legges bak startlinjen på egen banehalvdel. Når tiden er ute teller en opp gjenstander. Laget som har flest nøtter har vunnet.
Øke kroppstemperaturen, slik at blodgjennomstrømningen blir bedre, og oksygen og næringsstoffer flyter transporteres raskere ut til muskulaturen.

Gjøre musklene mer smidige og klare til å jobbe, og dermed forebygge skader.

Gjøre muskelarbeidet mer koordinert og samstemt.
Øke motivasjonen og prestasjonsevnen hos elevene.

Siden dette er en del av s-delen av oppvarmingen er det litt høyere intensitet i leiken, slik at det blir progresjon i treninga.
Følg meg - apemetoden


Vise og forklare metoden
30 min

Hoveddel Natursti


Hoveddelen i denne økta består av en natursti som jeg setter opp i en runde som går i lysløypa og rundt på stadion. Vi deler gruppa i 2-3 mindre grupper, og lar en trener være med på hver av gruppe. På hver post er det enten en fysisk oppgave som skal gjennomføres (og treneren skriver opp resultatet på gruppa), eller et teoretisk spørsmål. Tilslutt samler vi resultatene, og vinnergruppa blir kåret. Alle får en premie for deltagelsen (f.eks. en pepperkake).

Post 1:
Hvor mange tennisballer klarer gruppa å kaste innenfor rokeringen? På 2 minutter. De må gå en kort runde mellom hvert kast.

Post 2:
Foregår i en bakke. Gruppa skal kjøre nedover å holde sammen med stavene. Det er om å gjøre å komme lengst. Gruppa har 3 forsøk.

Post 3: Spørsmål
  • Hvor skal man ha på skismøring på skia?
  • Hva kalles den stilarten hvor man skyver skia ut til siden? (instruktøren kan vise)
Post 4:
Gjennomføre hinderløype. Treneren tar tiden.

Post 5:
Stå på en ski nedover en slak bakke. Skriver opp hvor mange meter man klarer.

Naturstien inneholder varierte oppgaver, slik at skitreningene blir variert. Her må barna jobbe sammen som gruppe, slik som holdningsmålet for økten var.

Vise og forklare.
Lurt at vi viser hvordan øvelsene gjøres først, og går gjennom løypa.5 min
Avslutning
  • En kort runde i lysløypa.
  • Kort oppsummering av økta:
    • Hva syntes de var gøy?
    • Hva var ikke så gøy?
    • Noen forslag til hva de vil gjøre neste gang?

Spenningsnivået blir regulert etter aktiviteten. 
Ved å snakke med barna øker vi samholdet i gruppen og lærer å kjenne dem bedre. Vi får et bedre forhold og de blir tryggere. Samtalen hjelper også til videre planlegging og det er gøy for barna å kunne være med å bestemme litt.
Skigåing : Følg meg - apemetoden

Forteller, alle står i en halvsirkel.
   
Jeg velger å stille disse spørsmålene slik at jeg vet hva barna synes er gøy, og at de forhåpentlig vis vil fortsette å være med (som var et av målene med økta)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar