Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 17. mars 2020

SFO - Økt 17


SFO - Økt 17
Navn: Anna Pernu
Sted: Madsebakken skole
Målgruppe: 2. klasse

Dagens aktivitet: Tarzan-sisten
Hovedmål: Forbedre aerob utholdenhet gjennom lek
Ferdighetsmål:  Bruke balanse og koordinasjon
Kunnskapsmål: Lære en ny versjon av tarzan-sisten
Holdningsmål: Å være engasjert og utføre oppgaven selv om man ikke er interessert.

Hva
Hvordan
Hvorfor
metode
Innledning:
3 min
Jeg forteller hva som er planen for økta.
Alle stiller seg inntil veggen så de både ser og hører meg.


Hovedel:
40 min
Tarzan-sisten
I tarzan-sisten legges matter, benker og andre ting man kan stå på ut på gulvet. Det er to som "har'n" og det er ikke lov til å tråkke på bakken. Blir man tatt må man sette seg på siden. Det blir jevnlig ropt "alle ut".
En annen versjon som skal spilles er med ball. Framfor at man tar noen som i sisten så er det som stikkball. Det er to som har ball og det er kun de som har lov til å skyte andre. Hvis noen fanger ballen før de blir skutt (uten at ballen treffer bakken, eller noe annet) så er det de som "har'n".
Tarzan-sisten utfordrer kroppen på mange måter og er en gøy aktivitet. Tazan-sisten med ball gjør det mer utordrende for de som "har'n". Siden det tar tid å sette opp or rydde ned er det den eneste aktiviteten planlagt for økta.
Vis og forklar
Avslutning

Stikkball
Det er alle mot alle og to baller i spill. Man skal skyte de andre og når man er skutt selv så setter man seg på siden helt til person en som skøyt deg er skutt, da er man fri.
Hvis det er tid igjen på slutten etter at alt er ryddet spilles det stikkball. Da blir barna motivert til å rydde siden jo kjappere de er ferdig jo kjappere får de spille stikkball.
Vis og forklar

1 kommentar:

  1. Denne økta kom det kun 7 elever, men det fungerte helt fint siden da spilte vi helt til alle ble tatt. Derfor ble det også veldig god rullering på de som "har'n" og alle fikk vært flere ganger. Versjonen med ball er veldig populær og alle elevene hadde håpet at vi kunne hatt den på nytt før jeg var ferdig

    SvarSlett