Aktive Lokalsamfunn

søndag 8. mars 2020

09.03.2020 Madsebakken SFO Magnus


Navn: Magnus Sæther Rudrud
Dato: 09.03.2019
Sted: Madsebakken SFO
Målgruppe: 2. klasse
Målgruppa mi er 2. ved madsebakken barneskole. Ettersom de ikke er eldre enn 6-7 år, så er det viktigste å ha det gøy, samt øve på de grunnleggende bevegelsene.

Varighet: 45 minutter
Hovedmål: Ha det morsomt med leik, øve på de grunnleggende ferdighetene
Ferdighetsmål: Gi mestring innenfor de forskjellige lekene.
Kunnskapsmål: Lære nye leker eller utvikle de om de allerede kan de fra før.
Holdningsmål: Høre på hva jeg sier, og de beskjedene jeg har gitt.
Oppvarming
10 minutter
Stiv heks
Stiv heks er en lek hvor man får løpt mye, noe som videre bidrar til oppvarming. Barna kommer ofte på forskjellige tidspunkt, og jeg synes derfor det er gunstig å kjøre en lek som lett kjennes igjen av de fleste. På denne måten slipper jeg å stoppe leken for å forklare reglene.
Dette er en lek med mye   løping, noe som får opp blodpumpa. Den er dessuten begrenset, ettersom man ikke kan løpe 100%, fordi alle har forskjellig tempo og man må samarbeide underveis.

Ved oppvarming skjer følgende:
Man øker prestasjonsevnen.
Man øker lysten til å trene og/eller konkurrere.
Det forebygger skader.

Oppvarming har også flere andre effekter, som f.eks. forebygging av melkesyre. Dette skjer pga. at kroppen etter oppvarming klarer å overføre oksygen fortere fra blodet til muskelcellene. Konsentrasjonen blir som oftest også økt.

Blod og vevsvæske flyter lettere.
Nerveimpulsene går raskere.
Konsentrasjonsevnen øker.

(Hentet fra side 15 i Treningslæreboka)
Hoveddel
25 minutter

13 minutter2 minutter drikkepause
10 minutterHaien kommer
Barna velger siste lek for dagen4 grupper, forskjellige fiskenavn. Haiene i midten av banen. Alle skal ut å løpe. Når jeg roper haien kommer, kan haiene ta fiskene.Haien kommer velger jeg først og fremst å kjøre fordi barna veldig gjerne ville ha dette neste gang. Det er også en lek hvor man får øvd mye på grunnleggende ferdigheter som løping.


Siden det ikke er mange økter igjen, velger jeg å la barn styre noe mer. Dette både for at jeg skal få en bredere øvelsesbank, og for at barna skal få litt mer følelsen av at de også får være med å bestemme.Avslutning
5 minutter
Samle barna. Snakke litt om økta, var det gøy? Takke for i dag.1 kommentar:

  1. Økta gikk helt greit. Barna hadde mye energi i dag, noe som gjenspeilte seg i hvor ivrige de var i å komme i gang mellom hver øvelse. Ble noe vanskelig å holde kontroll på de på grunn av dette, men følte jeg løste det fint.

    SvarSlett