Aktive Lokalsamfunn

mandag 2. mars 2020


Navn: Sebastian                                Uke 10                                         Klasse 3IDA


Mål: Målet for økten blir å kunne skyte med bedre presisjon med høy puls

Hva
Hvordan
Hvorfor
Oppvarming: 25 min25 min:
Innskyting + stiv heks

Innskyting foregår sånn at det blir skutt 2 serier i 1 papp blink mellom hver serie skal det løpes en runde med stiv heks i relativt middels tempo. Når alle har skutt 2 serier går alle sammen frem for å se hvordan det har gått. Det vil bli gitt tilbakemelding av skru. Det vil så bli løpt enda en runde med stiv heks før det blir skutt i en ny pappskive. Igjen går vi frem og ser om det skal stilles. Når alle er innskutt, starter hoveddelen. Det vil bli brukt flere metoder, men hovedsakelig vise og forklare
Det er viktig å skyte inn våpenet sitt for å kunne skyte mest mulig nøyaktig. Det vil være forskjeller på hvor mye ute av stilling som våpenet vil være fra gang til gang. Det er viktig å kombinere dette med litt bevegelse for å holde seg varme siden det å være på standplass kan bli kaldt i lengden. Når man varmer opp, vil man også unngå skader og få en større treningslyst.
Hoveddel: 40 min

Hurtighet 15- 25 min


Stafetter med en vri
25 min


Samler alle og ber de gå sammen 2 og 2 som de er ca like gode som. De går da en runde og ett hurtighets drag før skyting

Stafetter fungerer på den måten at de går to og to på lag som jeg setter sammen ut ifra nivå. De vil så gå en lang runde før de skyter/tar strafferundene til sin lagkamerat. Det blir gjort i hvert fall 2 ganger hver.

Ved å trene hurtighet vil man få høy puls og det denne jeg vil at utøverne skal jobbe med. I tillegg vil de bli raskere og dermed få litt trening samtidig selv om intensiteten ikke blir altfor høy.

Det blir en liten vri på stafettene siden de nå må gå sine lagkamerater sine strafferunder. Stafett er en flott måte å få kunne konkurrert uten for stor belastning men samtidig være i nærheten av konkurransefart. Det passer bra med målet til økten også siden de vil være så kjappe som de kan.
Avslutning: 10 min ca

Skytedueller
Alle har skytekonkurranse mot hverandre om hvem som er raskest. Man skal starte foran matta og reise seg opp når man er ferdig. Jeg vil bruke vise og forklare metoden.
Dette er en fin måte å avslutte økten på fordi man trener de tekniske ferdighetene til utøverne og jeg vil kunne kartlegge hvordan vi ligger ann og hva som må trenes på videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar