Aktive Lokalsamfunn

torsdag 5. mars 2020

Øktplan - Økt 16


Øktplan - Økt 16
Navn: Anna Pernu
Sted: Madsebakken skole
Målgruppe: 2. klasse

Dagens aktivitet: kanonball
Hovedmål: Forbedre aerob utholdenhet gjennom lek
Ferdighetsmål: Bli bedre i kanonball
Kunnskapsmål: Lære seg alle reglene i hver lek
Holdningsmål: Å være engasjert og utføre oppgaven selv om man ikke er interessert.

Hva:
Hvordan:
Hvorfor:
Metode:
Innledning 3 min
Jeg forteller hva vi skal gjøre under økta og svarer på eventuelle spørsmål.
Alle stiller seg inn til veggen og jeg står i midten slik at alle ser meg.
Da vet alle hva vi skal gjøre og de som ikke vil være med på det kan gå ut.

Oppvarming G del
10 min
Nappe-hale sistenAlle får en vest som de skal feste bak som en hale. Det er om å gjøre å ta halene til de andre. Den med flest haler vinner.
 Elevene liker nappe-hale sisten og de som kommer litt seint kan bare få en hale og så er de med. Man er i bevegelse hele tiden så den er god for å forbedre aerob utholdehet.
Vise og forklare metoden.
Oppvarming S del
5 min
Stiv heks
Det er sisten og to som "har'n". Når man blir tatt er man fri når noen andre kryper mellom beina dine. Jeg bytter på de som "har'n" to-tre ganger.
 Man er i bevegelse hele tiden så leken er god for å forbedre aerob utholdehet.
Vise og forklare metoden.
Hoveddel
25 min
Kanonball med konge og med kjegler.

 

 
Det er to lag på hver sin side av salen. Hvert lag utpeker en konge som skal være på et område bakerst på det motsatte lagets side av salen. Når man blir skutt går man til kongen sin og prøver å skyte motstanderne. Treffer man er man fri. Da ingen er igjen går kongen utpå. Kongen har tre liv.
I den andre versjonen er det ingen konge, men det er en benk med fem kjegler satt på. Det er om å gjøre å skyte ned kjeglene til mostanderne først. Når man selv er skutt setter man seg ned langs veggen, og er fri når en på motstanderlaget er skutt.
Kanonball er ikke den beste aktiviteten for å forbedre aerob utholdenhet, men det er noe alle liker, og etter oppvarmingen som går på aerob utholdenhet så velger jeg å kjøre noe som er gøy for alle.
Vise og forklare metoden.
Avslutning
Stikkball
Det er alle mot alle og to baller i spill. Man skal skyte de andre og når man er skutt selv så setter man seg på siden helt til person en som skøyt deg er skutt, da er man fri.
Hvis det er tid igjen på slutten etter at alt er ryddet spilles det stikkball. Da blir barna motivert til å rydde siden jo kjappere de er ferdig jo kjappere får de spille stikkball.
Vise og forklare metoden

1 kommentar:

  1. Denne økta gikk fint. Jeg rakk hverken stiv heks eller stikkball da vi brukte mye tid på nappe haler siden alle elevene ville heller kjøre en runde til med det framfor stiv heks, og på slutten ble det ikke tid til stikkball da kanonball tok så mye tid.Ellers fungerte økta veldig bra og spesielt nappe haler på begynnelsen da det er enkelt for alle som kommer seint å bli med.

    SvarSlett