Aktive Lokalsamfunn

søndag 1. mars 2020

Øktplan Madsebakken SFO 02.03.2020 Magnus


Navn: Magnus Sæther Rudrud
Dato: 02.03.2019
Sted: Madsebakken SFO
Målgruppe: 2. klasse
Målgruppa mi er 2. ved madsebakken barneskole. Ettersom de ikke er eldre enn 6-7 år, så er det viktigste å ha det gøy, samt øve på de grunnleggende bevegelsene.

Varighet: 45 minutter
Hovedmål: Ha det morsomt med leik, øve på de grunnleggende ferdighetene gjennom løping og kasting av ball. Innslag av øye-hånd og reaksjon.
Ferdighetsmål: Gi mestring innenfor de forskjellige lekene.
Kunnskapsmål: Lære nye leker eller utvikle de om de allerede kan de fra før.
Holdningsmål: Høre på hva jeg sier, og de beskjedene jeg har gitt.
Oppvarming
10 minutter
Stiv heks
Stiv heks er en lek hvor man får løpt mye, noe som videre bidrar til oppvarming. Barna kommer ofte på forskjellige tidspunkt, og jeg synes derfor det er gunstig å kjøre en lek som lett kjennes igjen av de fleste. På denne måten slipper jeg å stoppe leken for å forklare reglene.
Dette er en lek med mye løping, noe som får opp blodpumpa. Den er dessuten begrenset, ettersom man ikke kan løpe 100%, fordi alle har forskjellig tempo og man må samarbeide underveis.

Ved oppvarming skjer følgende:
Man øker prestasjonsevnen.
Man øker lysten til å trene og/eller konkurrere.
Det forebygger skader.

Oppvarming har også flere andre effekter, som f.eks. forebygging av melkesyre. Dette skjer pga. at kroppen etter oppvarming klarer å overføre oksygen fortere fra blodet til muskelcellene. Konsentrasjonen blir som oftest også økt.

Blod og vevsvæske flyter lettere.
Nerveimpulsene går raskere.
Konsentrasjonsevnen øker.

(Hentet fra side 15 i Treningslæreboka)
Hoveddel
25 minutter

13 minutter
2 minutter drikkepause
10 minutterKanonball


StikkballBanen settes opp over gymsalen, slik det er vist på bildet, med to benker på midten og 1 benk på hver kort side.
3-5 baller.

Avgrensing skjer ved hjelp av kjegler, hallen avgrenses etter størrelse og antall deltakere.
2-3 baller.
Blir man skutt, setter man seg på siden, til den man ble skutt av blir skutt.Gjennom kanonball får man flere fokusområder, dermed mer å tenke på. Man må passe på at man ikke blir skutt bakenifra eller forfra.

Barn leker i intervaller, de leker for fullt, så må de ha en liten pause for å ta seg opp igjen. Derfor er det viktig med pauser gjennom økta, slik at de kan gi fullt og ha det like gøy gjennom hele økta.
En av ferdighetene det er viktig for barn å trene på, er øye-hånd. Dessuten må de lære å kaste ball. Gjennom stikkball legger jeg opp til mer egen læring, da man må finne ut hvordan man mest effektivt kaster ballen, slik at man treffer målet. Det som er fint med stikkball, er at om man blir skutt, så får man litt pause, det henger igjen sammen med at barn leker i intervaller, og de vil få en liten pust i bakken.

Avslutning
5 minutter
Samle barna. Snakke litt om økta, var det gøy? Takke for i dag.
2 kommentarer:

  1. Økta gikk veldig bra, fikk utført det jeg skulle etter planen. Følte også jeg fikk god kontakt med ungene i dag.

    SvarSlett
  2. En godt gjennomført økt. God plan.

    SvarSlett