Aktive Lokalsamfunn

onsdag 11. mars 2020

Bakke j07, trening uke 10 og 11 Målrettet spill


Navn: Anna Sveaass
Idrett: Håndball
Dato: Uke 10 og 11
Målgruppe: Bakke j07 (12 år)
Klokkeslett: 1800-1930
Mål: Jobbe med å bruke overblikket til målrettet og taktisk spill. Spilleforståelse, vurdering og skuddplassering.

Ferdighetsmål: Spillernes ferdigheter når det gjelder å bruke overblikk. Blant annet se spillere og andres rom i angrep, både for medspillere og seg selv. Eller å kunne se medspillere, og forsvarspillere både etablert og i kontringer. Ferdighetsmålet handler om å bruke dette slik at laget kan spille godt sammen, gjøre gode taktiske og tekniske valg og vurderinger, men samtidig være målrettet og gå på egne sjanser.

Kunnskapsmål: Spillerne skal lære mer om at det er en forskjell på å skyte og gå på en god mulighet. Spilleforståelse, og å bare «kaste og spille håndball». Altså bli «litt» mer rutinerte, slik at det blir mer flyt i spillet.

Holdningsmål: Spillerne skal få bedre selvtillit og syntes håndball er morsommere ettersom de etter flere av disse «type» øktene får bedre muligheter til å løpe og gjøre bevegelser med ball, og da også kan «få på seg» forsvarspillere og gi rom til andre.

Innhold
Tid
Metode
Vurdering
OPPVARMING
-          Generell del

-                Spesiell del
Løpe på rekke:
Spillerne jogger lett i ring rundt banen etter hverandre for å bli varme i de store muskelgruppene. De skal også følge enkle balløvelser, disse øvelsene kan for eksempel være øvelser som, stussing (først med riktig hånd, så motsatt) (så baklengs). Dette selvfølgelig samtidig som de løper, så øvelser som å kaste ballen opp (ta den imot både foran, så bak ryggen (øke vanskelighetsgrad).

Spille basketball, med håndballregler
Dette er en morsom mer spesifikk håndballlek. Med litt konkurranse som er motiverende for spillerne.


10 min10 min
Apemetoden/forklare-metoden
Dette skal de gjøre for å unngå skader,
varme opp de store muskelgruppene
Øke fysiske, psykiske prestasjonsevnen og motivasjonenDette er for å bli varm i mer spesifikke muskelgrupper.
To og to, kasteøvelse:
Jeg setter to og to spillere sammen, med en ball per par. De skal kaste helt vanlig frem og tilbake innad i paret, og kun sette søkelys på en presis og god pasning med riktig teknikk. Dette er for at de skal bli enda bedre på å skyte riktig og bra også.
10 min


Vise-Forklare-metoden
Denne leken vil gjøre spillerne varme i mer spesifikke muskler i tillegg til å være relevant til resten av økten. Den går inn på både kast og mottak og generell bevegelse med ball. Den gir også mening i forhold til målet om overblikk.


HOVEDDEL

Pådrag videre spill
Spillerne skal starte med å stå på to rekker, med ansiktet rettet mot mål. De skal komme i fart mot 9 meteren, målrettet før de skal kaster ballen videre til motsatt rekke.
Senere i øvelsen skal jeg øke til tre rekker, for å gjøre det litt vanskeligere.

 Keeperoppvarming og skudd på mål:
Vi starter med å varme opp målvakten, før vi går over til skudd og finter. En skal stå (passivt) i forsvar, og la utespillerne fokusere på teknikken av skuddet eller gjennombruddet.

Småspill:
Vi deler banen på midten og spiller kant, back, midtback og strek i angrep. De skal kun spille tekniske angrep på denne banehalvdelen mot tre andre forsvarsspillere. For å gjøre det mer motiverende for forsvarsspillerne, bruker jeg regelen 5 feil. Den går ut på at om forsvaret klarer å hindre fem angrep, bytter man forsvar angrep. Dette kan gjøre at de gir mer i forsvar, istedenfor å kun stå å vente på å bytte til angrep.


 Halv-kontringer
Spillerne skal få pasning av meg, i fart hvor de løper mot midtlinjen. Litt før midten tar de en god sving og stusser inn mot målet på same side, og skyter.


10 min
15 min

30 min


5 min

Vise-forklare metoden
Vise forklare, og oppdagende læring

Vise forklare, og oppdagende læring


Vise forklare, og oppdagende læring
Forklaringen på hvorfor jeg valgte øvelsen, handler om at det er en kasteøvelse slik som den siste øvelsen i oppvarmingen, bare litt mer utfordrende. Dessuten er det litt mer relevant i forhold til spillet vi skal gjøre i slutten av økten. Øker vanskelighetsgrad

Dette er for å bli bedre på skuddteknikk, for å klare å prestere godt i kamp og score mål.

Grunnen til at jeg velger å kjøre overtallsspill på halve banen handler om at fokuset på hva spillerne skal blir mer sentralt på en viss ting. De får ikke for mye å tenke på, og har i tillegg gode muligheter for å skape rom til hverandre, og spille inn til linja. Dette gjør at de kanskje etterhvert blir flinkere på dette, slik at når de kommer i kampsituasjon blir de flinkere på å gå på egne muligheter ettersom at de har blitt litt «tryggere» på dette i en litt enklere sammenheng.

Bli tryggere på kontring-spill, og løp med og uten ball. (I denne øvelsen kan en av spillerne kaste, og at man rullerer på det, slik at de blir bedre på «langpasninger»). Man kan også bruke forsvarspiller som står på 9 m, og forsvarer 50%, slik at det blir litt mer utfordrende.


AVSLUTNING
Uttøyning
Tøyer ut med samme øvelser som gjorde på starten av økten:
-Innside lår
-Framside lår
-Skulder ut/bakside
-Mellom skulderblad
-Nakke sider/bakside
Apemetoden
Tøyning av musklene som var viktig i hoveddelen forebygger skader, samtidig som det vil gjøre elevene mer bevegelige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar