Aktive Lokalsamfunn

torsdag 5. mars 2020

Øktplan 22.10.2019 - SFO økt 3

Navn: Thea Bidne
Sted: Gamlegrendåsen SFO
Målgruppe: 2.klasse

Dagens aktivitet: ulike aktiviteter med fokus på å ha det gøy og kommunisere sammen 
Hovedmål: å ha det gøy og øve mer på kanonball og reglene i denne leken 
Ferdighetsmål: lære seg å tilpasse kraft og øye-hånd i forhold til hverandre og kommunisere med hverandre 
Kunnskapsmål: lære seg alle reglen utenat
Holdningsmål: høre på beskjed og være stille når jeg snakker


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
15 min til sammen

5 min

5 min


5 min
Generell oppvarming

Løpe rundt å være still + fryseDoktorsisten
Spesiell del

Stikkball


jeg ber noen starte å løpe også legge på flere til alle løper mens de er stille også må de fryse når jeg sier frys osv. Dette lærte jeg forrige gang var lurt fordi man får god kontroll på barna med en gang


Jeg velger ut to stykker som har den også skal de prøve å ta andre. Når man blir tatt har man den, men den som tar deg tar deg f.eks på kneet, da må man holde seg på kneet mens man har den.Ingen er på lag, jeg kaster en ball i lufta også er det første mann til å ta ballen og skyte andre, hvis den man ble truffet av blir truffet er man fri.For å få i gang kroppen og blodsirkulasjonen og konsentrasjonen. Få litt kontroll på barna. De syns også dette er litt gøy.


Siden jeg skal ha innlæring av kanonball så tenker jeg å varme opp med stikkball fordi det er ganske likt bevegelsesmønster bare uten alle reglene. Det er også en leik barna liker veldig godt så da for jeg frem god motivasjonVise og forklareVise og forklare
30 min

1.        


Ca 20 min tenker det tar litt tid siden det er en ganske komplisert lek for så små2.        

Ca 10 min
HOVEDDEL:

Innlæring av kanonball


Hauk og due

Dele dem i to lag og forklare litt grunnleggende regler.  Velge en dronning eller konge på hvert lag og lære dem at man skal skyte motstanderen og hvis man blir truffet at man går til dronningen eller kongen. Jeg tar ikke med at man kommer seg ut, men at de fortsatt må kaste, fordi da tror jeg det blir mye lyd og styr.En blir due  mor og en blir hauk (jeg velger). Due moren stå på andre siden av resten (duebarna), mens hauken står i midten. Når due mor sier det hun  skal skal barna løpe over uten å bli tatt av hauken

SFO folka ønsket at barna skal lære denne leken så derfor skal jeg starte å lære dem den nå. Jeg skal dele den litt opp i starten og lære dem flere av reglene etter hvert, men starte med bare noen få.

For å få litt avkobling og gjøre noe annet enn kanonball + at barna på denne tiden ofte er mere urolig enn når man starta så da får de fått ut litt energi


Vise og forklare


Vise og forklare

5 min
AVSLUTTNING:

Snakke med barna og høre hva de syns var gøy og ønsker til hva de har lyst til å gjøre senere, og høre på om de har noen tilbakemeldinger.
Vi avslutter med high fives hvor jeg gir alle en high five før de går.

For å få tilbakemeldinger og ideer til hva jeg kan gjøre videre, og bygge et forhold til barna.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar