Aktive Lokalsamfunn

søndag 9. desember 2018

SFO - Økt 10, 10.12.18


NAVN: Camilla Berg
DATO: 10.12.18

HOVEDMÅL: Gjennomføre ulike leker som utfordrer barnas koordinative egenskaper.
FERDIGHETSMÅL: Gjennomføre leiker som hovedsakelig utfordrer barnas balanse og romorientering, men også barnas kommunikasjon- og samarbeidsevne.  
KUNNSKAPSMÅL: Barna skal forstå og lære forskjellige måter å drive med leikaktiviteter på.
HOLDNINGSMÅL: Gjennom leik skal barna føle de er i et trygt miljø, og oppleve fysisk aktivitet på en positiv måte.

STED: Kongsgårdmoen SFO
ALDER: 3 + 4. trinn


TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Innledning/introduksjon
Vi samles langs en vegg. Hilser på barna og forteller kort om dagens aktiviteter.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet

 15 min

Generell oppvarming:
• Ulike sistenvarianter
 Stiv heks (først vanlig variant, så hoppe bukk)
En deltaker «har den» (dersom de er mange, har flere den samtidig) og skal fryse de andre ved å ta på dem og si «stiv heks». De som blir tatt må stille seg i frysposisjon med beina fra hverandre. De deltakerne som ikke er blitt tatt kan befri de andre ved å krype mellom beina deres. De som holder på å befri noen kan selv ikke bli tatt.
- Neste runde er det sånn at de som blir tatt må stå med ryggen bøyd (slik at de andre kan hoppe bukk over), og man blir fri dersom noen hopper bukk over seg selv.
• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------En stafett der barna får testa mange av de koordinative egenskapen. Blant annet romorientering og balanse.
Vise og forklare
15 min


Spesiell del:

• Stafett

Deler inn i 3 lag. Lager en slags hinderløype, der man starter med å stupe kråke over en matte, deretter balanserer man over en benk, og til slutt tar man et hoppetau og hopper fram til en kjegle og tilbake gjør det samme tilbake igjen.

Vise og forklare/ oppdagende læring
20 min
Hoveddel:
• Kanonball/stikkball
/hjørnefotball


Siden dette er siste økta med barna før jul, tenker jeg at de skal få lov til å bestemme leik de siste 20 minuttene. De har vist at de liker veldig godt kanonball/stikkball og fotball, så de skal få lov til å bestemme mellom disse. For å finne ut hvilken lek det blir, tar jeg håndsopprekning, og den leken som får flest stemmer, blir det.
Gjør dette for å ha det litt gøy den siste økta. I tillegg skal barna føle at de også har litt påvirkning i hva vi gjør.

5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Evt. tøye litt.
Samles i sirkel:
Hører hva de synes om økta, hvordan det har vært og om det var gøy.
Dette gjør vi for å samles og ha en liten oppsummering og kanskje de kan komme med ønsker til neste gang.1 kommentar:

  1. Økta i dag gikk ganske bra. Var litt mangel på utstyr, så stafetten ble ikke helt slik jeg hadde tenkt. Tror den uansett ble "god nok" for barna, og det virka som om de fikk prøvd seg på litt koordinative egenskaper likevel. De var heller ikke like mange som det de pleier, så det var ganske lett å ha kontroll over dem. Siden det var siste gang før jul, fikk de bestemme lek på slutten. Dette klarte de veldig greit og alle var enige om leken de ville ha.

    SvarSlett