Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 18. desember 2018

Periode evaluering Allidrett Svene IL (1-3 trinn)


Periode evaluering Allidrett Svene IL (1-3 trinn)11.10.2018 til 20.12.2018
Hedda og TonjeVi var spente i starten på hvor mange som ville komme på trening. I starten var vi ca. 10-15 barn, dette var veldig bra! Det dabbet litt av etter hvert, men har stabilisert seg fra 8-10 barn. Vi merker at vær og forhold har en del å si på oppmøte, ettersom vi er ute og barna er små. Dette tror vi foreldrene styrer. I starten var mange foreldre med å så på treningen, men nå de siste ukene er det færre foreldre som er der. De som er tilstede holder på med sitt. Vi føler at dette har godt helt fint, ettersom vi er 2 trenere der en har ansvar (Tonje og Hedda) + Mari som hjelpetrener. Samtidig føler vi det har vært bra å være 3 ansvarlige på treninger ettersom aldergruppen er lav og barna kan til tider kreve mye. Vi hadde også hjelp i starten av de opprinnelig allidrettstrenerne for Svene IL. De var tilstede og kunne hjelpe til hvis det var nødvendig. Vi benyttet oss av dette i starten, da det i oppstod enkelte vanskelige situasjoner. Dette lærte vi av, og nå er ikke de så mye med lenger. Vi har dialog, men er oftest alene på treninger, som er helt greit for oss.

Vi føler at gruppa var relativt sammen spleiset fra før, mye på grunn av at alle går på lik skole og kjenner hverandre. Var litt utfordrende å lære navn, men dette satt greit etter 2 trening. Det har kommet noen nye barn underveis og vi føler de har blitt tatt godt imot og kommet fint inn i gruppen.

I starten var gruppen relativt lett å lede. Dette tror vi er fordi barna ikke kjente oss og turte dermed ikke å finne tull. Vi merker at nå når vi er blitt bedre kjent har barna lettere for å utfordre oss, de tøyer strikken lenger. Dette har ført til at vi tør å være strenger og mer "sjef" på treninger.

Ettersom vi har allidrett har vi vært innom en god del ulike aktiviteter, som har stilt krav til ulike ferdigheter hos barna. Samtidig har vi prøvd å tilfredsstille ønsker til barna om er på trening. Vi tror alle barna har vært fornøyd med noen treninger, og syntes andre treninger har vært kjedeligere hvis de ikke liker aktiviteten. Dette tenker vi er sunt, og har prøvd å lære de holdninger ved å delta og å være gode lagspillere/kamerater. Vi har hatt fokus på at hvis uenigheter oppstår skal de løses fort, så alle kan bli venner og ha det gøy sammen. For eksempel så var ikke guttene fornøyde med dans, men da det ble fotball var de blide. Vi har fått med leik inn i treninger slik at det er blitt morsomt! Vi har også prøvd å gjøre leikene mer spennende for barna. Eksempel ved å ta tannbørsten kommer, istedenfor haien kommer. Dette tror vi har økt motivasjonen for gruppen.

I forhold til økter føler vi at opplegget vi har laget har vært bra. Trenings-planene har vært varierte, og vi har testet ut nye leiker. Dette har ført til mer spennende og utfordrende treninger. 

Alt i alt er vi fornøyde med denne perioden. Vi føler vi har lært mye og feilet litt. Vi føler at vi har utviklet oss som trenere og at barna har utviklet seg med å teste nye ferdigheter, samt hvordan de skal forholde seg til andre.
Vi er ferdige med denne gruppen nå etter jul. Videre skal vi ha opplegg på skikarusell. Hva vi skal gjøre er ikke bestemt enda, men vil mest sannsynlig bli å holde felles oppvarming, hinderløyper på ski og ulike leiker for de som skal gå.
1 kommentar:

  1. Dette var en meget solid kommentar. Kjenner mye igjen ut fra det vi har snakket om selv om jeg bare har vært med dere en gang. Stein

    SvarSlett