Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 18. desember 2018

Øktkommentarer allidrett Svene IL (1-3 trinn)


Samling av øktkommentarer allidrett Svene IL (1-3 trinn) 11.10.2018- 13.12.2018
Tonje og Hedda


Nr. 9 13.12.2018 (ski, tilvenning u/ staver + slalom)
Hedda: økta gikk greit, vi gjennomgikk litt ulike teknikk, og også helt fra bunn av. Dette var ikke alle like fornøyd med, ettersom nivået i gruppa vår litt ulikt. Men vi fikk alle med på alle leikene og øvelsene, så gruppa fungerte greit. Tror de synes det var gøy med ski, og opplegge vi hadde lagt opp til, spesielt slalom+ nøttesamleren. Den setter større pris på de leikene der vi har lagt litt mere rundt det, med litt mere leik og fantasi. Vi hadde rein jentegruppe denne gangen, som egentlig fungerte bra. De var kanskje litt mere urolige enn vanlig, men følte vi jobbet godt dammen og hentet de inn igjen. Vi gikk hele treningen uten staver slik at de fikk utfordret balansen, som var målet vårt for treningen. Føler vi greide det bra, jentene fikk virkelig utfordret balansen og var flere ganger på rumpa i løpet av treninga. Dette ga oss også anledning til å lære dem grunnleggende ting som å reise seg etter fall, noe de ikke hadde hatt så mye om før.

Tonje:
Idag var vi 4 på trening. Alle hadde gått litt på ski tidligere, så det var bra! Var litt forskjellig nivå i gruppe fortsatt, men dette prøvde vi å tilpasse. Føler Hedda var flink til å forklare ski-teknikk på en enkel måte i starten, og barna syntes det var gøy å prøve skøyting uten staver. Det var flere nye type stafetter i dag, og alle syntes det var spennende virket det som! Lagene var jevne og det var god stemning med heiing. Hvis noen syntes noe var vanskelig føler jeg vi trenerne var flinke til å oppmuntre. Hedda fikk til apemetoden i starten med hermegåsa på ski og resten av timen ble vise-forklare. På slutten av økta hadde vi slalom ned en bakke, dette syntes barna var gøy. Vi la til en liten konkurranse mot seg selv, da vi tok tiden og de skulle prøve å slå sin egen tid. Vi tok bort fokuset fra å se på og sammenligne hverandre sine tider. Barna synes det var kult når de forbedret tiden sin!


Nr.8 06.12.2018 (fotball)
Tonje: Økta gikk bra. Var redd for at det ville komme få barn på treninga, men vi ble 5 og det var veldig bra! Planen var egentlig å ha ski, men var ikke skiløype så vi måtte endre planen. Ble derfor fotball, da vi ikke har testet ut dette enda. Føler brana synes det var gøy med fotball og syntes øvelsene var morsomme. Tok meg god tid til å forklare øvelsene, og de skjønte alle sammen. Hadde litt problemer med noen som ikke ville være med hele tiden, men dette fikset vi bra. Fokuset i dag var også fairplay og samarbeid. Når vi delte inn i lag, ble det litt uenigheter og var vanskelig å få de til å være med på lagene vi bestemte. Dette løste seg, og vi fikk startet kampen. Kampen var morsom, og synes de ble flinkere til å sentre med hverandre i laget etterhvert i kampen! en god trening.


Nr.7 29.11.2018 (utholdenhet, leik + stafetter)
Hedda: følte økta gikk greit, hadde ganske god kontroll, men merket jeg måtte endre litt underveis. Når det gjaldt forklaringen av stafetten følte jeg det blei litt klønete, men hentet meg inn igjen og begynte på nytt. Jeg oppnådde målet med å utvikle barnas utholdenhet, de ble veldig slitene. Bra med pauser, kunne nesten hatt litt mere avbrytning slik at alle var fult med hele tiden. noe som ikke ville være med hele tiden, men følte vi løste det bra med at hjelperne hentet dem inn.

Tonje: Økten gikk bra. Følte Hedda som hovedtrener hadde stål-kontroll på økta. Hun var flink til å vise øvelsene og gi tydelig beskjeder. Føler stafettene var vellykket og virket som barna syntes det var gøy å være på lag. Det var mye aktivitet og de ble slitne. Var en liten episode med noen som gikk, men det ordnet vi fint med at Mari gikk og hentet de.


Nr.6 22.11.2018 (dans)
Hedda: Følte økta var bra, med variasjon av vanskelighetsgrad og bevegelser, tror dette var med på å skape motivasjon hos de fleste. Var som sagt litt vanskelig å holde alle i aktivitet hele tiden, føler vi taklet dette på en bra måte ved å først prøve å få de med, for så å bryte opp litt med annen aktivitet de kjenner og liker. Jeg tror kan være litt dumt med dette, er at når vi slipper opp lærer de seg at de kan få det som de vil. Tror det er viktig at vi ikke lar de umotiverte gå utover resten av gruppa, slik at de andre får en bra økt. Følt vi fikk vist og lært vekk øvelsene på en bra og forståelig måte. Barna lærte seg ulike danser og fikk utfordret den rytmiske koordinasjonen.

Tonje: Økten gikk helt ok. Dansene gikk fortere enn forventet, og barna var flinke til å lære seg trinnene. Boogie boogie syntes alle var morsomt! Følte jeg klarte å få de fleste sin oppmerksomhet, men slet litt med at noen av guttene ikke ville danse. dette var litt forventet, men fant noen kompromisser. Etter å ha danset jenka, tok jeg 10min med do-sisten for å få med alle. Etter dette fikk alle ny energi, og jeg lærte de treklappspolka og macarena, før vi tok de siste 5 min med danse-stopp. Det synes alle er gøy! Føler jeg kan bli flinkere til å være bestemt.


Nr.5 08.11.2018 (ballferdigheter)
Hedda: startet greit, og alle var veldig engasjert, men utover i økta ble alle veldig ukonsentrerte og ingen ville spille med hverandre. Det ble litt lite aktivitet, og mye krangling om ballen. Tror de fikk utviklet seg litt med ball, men ikke like mye som tenkt og mulig tror jeg. Følte valget av øvelser og oppsett av økt blei litt dumt, men vi byttet litt underveis, slik at alle deltok og syntes det var gøy, to litt dansestopp som de liker.


Nr.4 01.11.2018 (hallovenn)
Tonje: Økta gikk helt ok. Nisse og troll var en ny lek, men barna lærte den fort, og syntes det var gøy. Vi fikk innspill til en hallovenn lek fra en av barna, som vi testet ut. det funket bra, og det ble øving i å forklare en lek for resten av barna.


Nr.3 25.10.2018 (kasteteknikk, liten ball)
-
Nr.2 18.10.2018 (friidrett)
 -
Nr.1 11.10.2018 (bli kjent)
Hedda: Følt økta med barna gikk veldig bra. Gruppa hørte stort sett etter, og jeg følte vi fikk satt standarden for litt hvordan vi skal ha det. vi fikk innført bruk av fløyte og når det blir blåst i den skal de samle seg i en ring med oss. Lenkene falt i smak, kunne kanskje hatt et par leker til, heller noen feler vi ikke gjennomfører. Unngå konkurranser, med vinnere den siste leken (dansestopp) hadde vi litt lite tid igjen, så vi bestemte oss for å ha eliminering. planen var egentlig at vi skulle lage en kø, så kun 3 var ute av gangen og de hele tiden kom inn i leken igjen. dette vil vi nok gjøre om vi kjører den på nytt. glemte tøye delen til slutt, men fikk avsluttet med å samle gruppe og spørre om hvordan økta hadde vært. oppfattet det som om alle trivdes og vil være med neste gang også. når det gjelder målet, om å lære navn, er jeg nesten i mål. har nesten kontroll på de fleste, blander litt.


1 kommentar: