Aktive Lokalsamfunn

søndag 2. desember 2018

 ØKTPLAN -  SØNDAG 2. DESEMBER
Navn: Anna Røste og Mari Nedregård 
Dato: 02.12.2018
Tid: 18-19.30
Målgruppe: Jenter 11år 
Sted: Raumyr 
Utstyr: Kjegler, vester, fotballer, fløyte, stoppeklokke, kortstokk
Gruppen er bestående av spillere som er 10-11 år gamle. De ligger på forskjellige nivåer og har forskjellig motivasjon når det kommer til fotball og hvorfor de er med å trener.
Mål for økten: Bedre spillernes ballkontroll, hovedfokus på mottak og retningsbestemt mottak
Momenter: Vi skal spesielt jobbe med føring og mottak av ball og det å ha kontroll på egen ball – ball tett i kropp. 

Dette er en kombinert økt på 30min før vi begynner med fotball i hallen, siden vi kun har 1t i hall. Vi bruker derfor tid påoppvarming her slik at vi kan begynne rett på ball når vi har hallplass. 

Det er og for å gi jentene en liten smakebit på spenst og styrketrening som vil bli mere aktuelt for dem nå jo eldre de blir. Dette har de ikke drivet mye med før (slik vi fikk inntrykk av). Så vi har tenkt å vise de litt øvelser som de skal få prøve seg på. Jeg har valgt parøvelser på styrkedelen, dette er for å vise jentene at styrketrening også kan være gøy og at man like gjære kan gjøre det sammen. 


Oppvarming
Ca. 10min

Spilleklar variant i trapp

Ø  Gå vanlig
Ø  Gå med 1 trappetrinn mellom
Ø  Lyske ut
Ø  Lyske inn
Ø  Knebøy i hvert andre trinn
Ø  Løpe, innom hvert trinn
Ø  Løpe annethvert trinn

Spenst
Ca. 10minSpenstøvelser i trapp

Ø  Hopp med samlede ben; hvert trinn
Ø  Hopp med samlede ben; annethvert trinn
Ø  Hinkehopp; hvert trinn
Ø  Hopp med samlede ben; 2 frem 1 tilbake

Styrke/skadeforebyggende
Ca. 10min
Enkle par- styrkeøvelser i gangen

Ø  Planken 20 sek med klapp x2
Ø  Nordic hamstring 5stk x2
Ø  Utfall med partner som holder bakerste fot 5stk x2
Ø  Situps med higfive 8stk x2

TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE/KOMMENTAR

        

Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
Når kroppstemperaturen øker skjer følgende:
          Blodet og vevsvæsken flyter lettere
          Transporten av næringsstoffer og o2 til musklene går raskere
          Overføringen av oksygen fra blodet til muskelcellene går lettere
         Muskelen, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
          De kjemiske reaksjonene går raskere
         Nerveimpulsene går raskere
        Samspillet mellom muskler og nerver blir bedre

Få økt intensiteten og forberede de til hoveddelen. 6min
Spesiell del

Føring innenfor 16m

 Alle spillerne skal ha hver sin ball og føre rundt i firkanten. Hensikten er at deltagerne skal ha kontroll på egen ball. Etter hvert skal vi gi de instrukser som de må følge:
-       Rettningsforandring
-       Føre med innside
-       Føre med utside
-       Rompe på ball
-       Mage på ball
-       Rygg på ball
-       Hode på ball
-       Osv.

Vise og forklare

3min
Uttøyningsdel 
Holdetid: 15sek
(vannpause)


           - Fremside lår og hofte
           - Bakside lår og legg
         - Innside lår

Apemetoden
10 min
Hoveddel

Fotballslalom
Kjegletreff

Smålagsspill
Setter opp kjegler, slik at det blir ca 3 på hvert lag. Fører ballen i sikksakk mellom kjeglene. På den øverste kjeglen skal man ta en runde helt rundt, før man kjører sikksakk tilbake. veksler med neste person, ved start
2 spillere på hvert lag. Setter opp kjegler. Første ut, fører ballen opp til øverste kjegle, runder den, fører ned igjen til andre, og sentrer ballen til første kjeglen, for å prøve å treffe den, så den faller. Første mann til 6 treff. 

Spill tre mot tre(avhengig av om det går opp med antall jenter)
3 mot 3 i ulike spillformer


Organisering:
- Spill 3 mot 3 i tre ulike spillformer
a) f
øre kontrolert over strek 
b) mot 4 småmål
 (2 mål på hver langside)

Holder på perioder på 1-2 min. 
Ved rullering står det ene laget, mens det andre bytter. Så går det laget som har stått lengst over, det vil si at man står 2 5min'ere på hver bane
En føringsøvelse som krever konsentrasjon og fokus. En øvelse som er effektiv på flere nivåer og som kan tilpasses. Bedrer både kontroll på ball

Teknikktreningen skal hjelpe de med å automatisere øvelser inn i spill ved hjelp av mange repetisjoner. Bedrer både ballkontroll og overblikk.


En øvelse hvor spillerne spiller på litt mindre flate og er nødt til å ha kontroll på ballen, orientere seg mer og snakke sammen. Det blir også flere balltouch. De skal prøve å ta med seg det vi har gjort tidligere i økten og ta med seg dette i kamp. Vi skal fokusere på mottaket og førstetouch på ball. Vi bytter motstandere og gjør det til en mini turnering for å skape ekstra engasjement blant jentene. 

Vise og forklareVise og forklareForklare 

3min
Avslutningsdel
Holdetid: 15sek

          - Fremside lår
         - Bakside lår og legg
         - Bakside legg
k
         - Sete
Nh- Stående strekking


Tøye på muskler som er sentrale i hoveddelen. Det er viktig for å være med på å forebygge skader og åopprettholde bevegeligheten.

Apemetoden

2 kommentarer:

 1. Jeg var på jobb så fikk ikke hvert med på trappedelen, dette styrtet Anna.

  Vi var ikke så mange på trening denne gangen,9stk.S-delen har vi kjørt et par ganger nå så dette fungerer bra, spesielt når vi legger litt konkuranse i det osv.
  Fotballslalom fungerte også bra, vi hadde 3 lag med 2stk og ett lag med 3 stk, det ble derfor mindre venting og mer balltouch for jentene. Her og fungerer det godt å gjøre det til en konkuranse etter vi har fått kjørt noen runder og veiledet dem litt. Samme gjelder for kjegletreff.
  Vi endret noe på den avsluttende spilldelen. Siden vi ikke var så mange tenkte vi det var fint å kunne spille på hel sal. Vi satt opp 4 mål, så begge lag hadde 2 mål å score på for å skape litt mer bredde og mulighet til å snu spillet. Vi spilte kamper på 4-5 minutter før vi tok en pause og samlet oss på midten. Da spurte vi først hva jentene syntes om hva de gjorde bra og hva de kunne gjort bedre. Så kom vi frem til noen fokusmomenter som vi skulle prøve å forbedre i neste "kamp". Dette fungerte bra og hvis noen ikke gjorde som vi snakket om så stoppet vi spillet for å "løse situasjonen", dette fungerte bra og vi kunne gjort det enda oftere. Alt i alt syntes jeg det var en god. Videre må vi jobbe enda mer med å peke ut momenter og følge de opp gjennom øvelsene.

  SvarSlett
 2. Denne økten gikk veldig bra. vi var ganske få, 9stk. jeg startet med trappeoppvarmingen, noe som de synes er veldig gøy. Hadde ingen høyttaler selv, men burde hatt med det. Hoveddelen deler vi i 2, slik at det blir en halvtime teknikk og en halvtime spill. startet teknikkdelen med fotballslalom og kjegletreff, med konkurranse. noe det også virker som de synes er gøy. spilldelen gikk også bra. her skulle det egentlig være flere baner, men siden vi var så få, delte vi i 2 lag og spilte på stor bane. vi satt inn en regel, om at de må være over midten for å få godkjent scoring.vi husket også på og stoppe opp kampen flere ganger, om ting ikke gikk så bra, og spurte jentene hva som burde bli gjort bedre, og ba de fokusere på noen momenter.

  SvarSlett