Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 4. desember 2018


ØKTPLAN – leikaktiviteter - plan nr. 8

NAVN: Siri Huseby
MÅL: Bli kjent med reaksjonsevne, øye-hånd og øye-fot koordiansjon, og utfordre ferdighetene til barna gjennom morsomme leker
Ferdighetsmål: mestre reaksjonsevne
Kortsiktigmål: ha det gøy og fokus på mestring
Holdningsmål: fokus på fairplay og være stille når jeg snakker, samt følge med og ha fokus
Målgruppe: 2.klasse 
Utstyr: 2 vester, 4 hoppetau, tilgang til musikk,
Tid: 14:30-15:30 
Sted: Vestfossen SFO 
Dato: 04.12.18 TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
10 min


Generell oppvarming

Strek sisten

I oppvarmingen skal vi leike en sisten leik der det kun er lov til å gå på strekene. Jeg velger ut to stykker som starter med å ha sisten. Dersom man blir tatt, må man sette seg ned på gulvet. man blir fri til å løpe igjen dersom en annen deltager kommer og gir deg en high-five. Vi bytter hvem som har sisten underveis.

Jeg velger å kjøre en sisten lek som oppvarming. Alle liker sisten og prøver å variere litt fra gang til gang. Denne gangen har jeg valgt å begrense hvor de kan gå. her kommer det inn litt øye-fot koordinasjon i samme slengen. I tillegg har jeg valgt å legge inn en high-five for at man skal kunne bli fri. Dette hjelper litt på motivasjonen og barna får motivert hverandre.
-----------------------------
Øke motivasjonen
Øke prestasjonsevnen
Hindre skader
-----------------------------

Mennesket kommer er en leik der vi får en liten intensitets økning fra forrige lek. Vi kan også her se at det kommer inn litt reaksjonsevne og øye-hånd koordinasjon.Vise og forklare.
10 min
Spesiell del

Mennesket kommer


Mennesket kommer er akkurat det samme som haien kommer. Forskjellen er at jeg har byttet ut fisker med matretter og haien med et menneske. Dette er for å få litt variasjon i leiken.

Vi deler inn i 4 lag. Ett lag i hvert hjørne. Vi sperrer av hvert hjørne med en linje eller lignende. Hvert lag velger ut sitt eget navn navn, eks. hamburger, taco, pizza, osv. I midten er hjemmet til mennesket og de han etter hvert klarer å ta. Jeg roper så ut hvem av lagene som skal løpe. Alle middagene må løpe i samme retning og hvem som er ute og løper kan variere. Når vi roper «mennesket kommer», skal menneskene ut å prøve å spise middagene før de klarer å komme seg inn i hjemmene sine igjen. De som blir tatt blir til mennesker og skal være med å spise de resterende middagene. Den som står igjen tilslutt av middagene vinner leken.


Vise og forklare.

HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
30min
Hoveddelen
Del 1
Dansestopp


Alle skal danse og vi har på musikk. Når musikken stopper skal man fryse, og dersom man beveger seg så er man "ute".  Jeg velger ut en som skal være dommer. Når man blir tatt/beveger på seg etter musikken har stoppa, må man gå ut av danseområdet og blir så en del av dommerne. Den siste som står igjen på dansegulvet vinner. Jeg styrer musikken.


En leik som går ut på å utfordre reaksjonsevnen til barna, samtidig som de får danse og bevege seg til musikken og bruke rytmen litt som de vil.

Vise og forklare

Del 2
Katt og mus

Alle skal danse og vi har på musikk. Når musikken stopper skal man fryse, og dersom man beveger seg så er man "ute".  Jeg velger ut en som skal være dommer. Når man blir tatt/beveger på seg etter musikken har stoppa, må man gå ut av danseområdet og blir så en del av dommerne. Den siste som står igjen på dansegulvet vinner. Jeg styrer musikken.

Her finner vi reaksjon ved at barna må reagere raskt når en mus legger seg ned ved paret. Man må kjapt opp og løpe fra katten igjen, og man må reagere kjapt når man må hurtig opp etter at musa har lagt seg på motsatt side. 

Vise og forklare

5 min
Avslutning:
Oppsummering

HighfiveHva var gøy, hva var ikke så gøy?
Har de noen ønsker om leiker til neste gang?

Helt tilslutt vil jeg gi alle barna en highfive for innsatsen de har gjort i dag og det vil forhåpentligvis gi dem en liten «motivasjonsboost» til neste gang.

Jeg velger å spørre barna om hva de syntes var gøy og eventuelt om de har noen nye leiker de ønsker å leike senere, for å få ett lite hint på hva dem liker og for å få ny inspirasjon til senere planer. Dette gjør det enklere for meg og for dem, å få til at vi skal ha det gøy sammen fremover.


2 kommentarer:

  1. veldig bra økt idag. selv om det fortsatt er mye prating mens jeg snakker, har de blitt flinkere til å høre etter og få med seg beskjeder. det tar også mye kortere tid å få de til å sette seg på den gule streken nå enn det gjorde før, tror de har begynt å skjønne systemet. hadde en fin flyt på leikene idag og lite gråting og sutring. må fortsatt skrike en del og bruke stemmen for å overdøve dem. prøver å bruke fløyte selvom dette er meningsløst i blandt da det nesten ser ut som de ikke kan høre den. eller god økt!

    SvarSlett
  2. Fin refleksjon - noen ganger så er det en del støy, uten at en som leder greier helt å knekke koden på hva en skal gjøre.

    SvarSlett