Aktive Lokalsamfunn

torsdag 6. desember 2018

Øktplan Svømmeskolen Torsdag 06.12.2018 Nora K


Hovedtrener: Nora Kittelsen
Målgruppe: Barn 8-10 år
Utstyr: Plate, pullboy
Dato: Hver torsdag (06.11.2018)
Sted: Kongsberg Svømmehall
Tid: 60min (16:00-17:00)
Mål: Siste gang! Ha det gøy. Kjenne at vi svømmer fort nå, ekstra leking på slutten.
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
10 min
Oppstart + diplomer
Hilse, opprop.

Siden det er siste gang i dag, får barna diplomene sine på begynnelsen av økta. Vi samles i sirkel, og jeg deler ut.

Denne oppstarten er helt fast og har blitt en kjent rutine for svømmerne. Dette er viktig for å gjøre de mentalt klare for økta. Vanligvis har mange hatt det travelt på vei til svømming, for så tull og tøys i garderoben - og er vanligvis ganske lite rolige ved oppmøte. Når vi da har gått gjennom denne rutinen og skal hoppe i vannet, er de i mye større grad klare for økten.

15 min
Oppvarming/ repetisjon.
5 min per sv.art
  Rygg (5 min)
  • 2 lengder: beinspark på ryggen med armene nede.
  • 2 lengder: beinspark på ryggen i streamline.
  • 2 lengder: start streamline på rygg med beinspark - over i rolig ryggsvømming.
  • 2 lengder: ryggstart, ut i 3 sek streamline med beinspark, ut i effektiv ryggsvømming.

  Crawl (5 min)
  • 2 lengder: crawlbeinspark med plate, pust med haken opp.
  • 2 lengder: crawlbeinspark i streamline, pust med crawlarmtak.
  • 2 lengder: 3 sek streamline med beinspark på magen, så effektiv crawlsvømming.

  Bryst (5 min)
  • 2 lengder: brystbeinspark med plate, pust på hvert beinspark, strake armer.
  • 2 lengder: 3 sek streamline på magen, så rolig brystsvømming med lang glifase.

Det som skjer i kroppen når vi varmer opp er at der skjer en økning i reaksjonevnen, konsentrasjonsevnen og motivasjonen til å trene. Oksygen blir transportert rundt i kroppen raskere, og transporten av næringsstoffer ut til musklene går raskere. Nerveimpulsene og de kjemiske reaksjonene i kroppen er mer alerte. Muskler, ledd, senere og bindevev blir smidigere, noe som forebygger skader.

Denne oppvarmingen er en oppvarming jeg liker å bruke på dette nivået på svømmeskolen. Den er allsidig og variert. Alt er ting de kan og er trygge på, og per svømmeart får jeg inn en økning i vanskelighetsgrad og intensitet. Etter denne oppvarmingen har vi både repetert det de allerede har lært, så de har det friskt i minne på starten av hver svømmetrening - og de er fysisk og mentalt klare for svømmingen uavhengig av hva vi skal ha fokus på akkurat den økten.
20 min
Hoveddel

Bølge+flyfokus
 • 2 lengder fribølge
 • 2 lengder kick m/plate
 • Samle dem og gjøre butterfly på grunna

Fellesøvelser (se hva det blir tid til, og hva det er plass til)
 • Stå langs langsida (hvis det er plass) og gjøre diverse hoppøvelser samtidig.
 • Svømme crawl ved siden av hverandre og ta high five på armtaket
 • Svømme rygg to og to og holde de nærmeste hendene sammen.
 • "Pølsetog"
 • Parsvømming

I dag vil jeg at de skal ha det gøy, siden det er siste gangen. Vi pleier ikke å kjøre fellesøvelser hver trening, men jeg putter det inn hvis det har vært en litt hard økt for eksempel. Vi tar også litt butterflyfokus der alle står på grunna, og jeg sender dem ut en og en, også skal de svømme butterflyarmtak bort til meg. Når de kommer til meg får de tilbakemelding. Mer fokus på "så flink du var!" enn masse teknikk-pirking denne gangen.
10 min
Fribading
5 min ekstra fribading siden det er siste kursdag.
Går hjem med et smil :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar