Aktive Lokalsamfunn

onsdag 5. desember 2018


NAVN: Jenny Sørby
DATO: 06. 12.18

HOVEDMÅL: Jobbe med fart i pådrag mellom to spillere, både fra bakspillerposisjon og kantposisjon.

FERDIGHETSMÅL: Barna skal bli tryggere i fart i pådrag, føle at de har mer kontroll og forståelse for spillet.

HOLDNINGSMÅL: Gjennom ulike angreps- øvelser skal barna føle at de er i et trygt miljø, og oppleve håndballtreninger som gøy. 

STED/TID: Vestfossen Flerbrukshall, kl 17.30-19.00.
ALDER: J08
TID
HVA
HVORDAN
HVORFOR
METODE
3 min
Introduksjon
Vi samles i en sirkel. Jeg presenterer meg selv, og forteller mine tanker om håndballøktene vi skal ha fremover.
Skaper samhold, motivasjon og trygghet
Ca 15 min

Generell oppvarming:

Ball på matteSyv-trekk

Barna blir delt opp i to lag. En matte legges på hver side av banen. 1 ball i spill. Spillet fungerer slik at laget skal prøve å få ballen på motstandernes matte, og også unngå å få ballen på egen matte. Derfor må de spille ballen smart, og jobbe smart taktisk i forsvar og angrep.Gruppa deles i to. 1 ball spilles rundt. Det er om å få 7 pasninger innad i gruppa. Dersom man mister ballen eller den treffer bakken eller motstander, så må man begynne på nytt. Ikke lov å stusse, ellers vanlige håndballregler.

• Øke motivasjonen
• Øke prestasjonsevnen
• Hindre skader
----------------------------
Ved økt kroppstemperatur skjer følgende:
- Blodet og vevsvæsken flyter lettere
- Transporten av næringsstoffer og o2 til m. går raskere
- Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
- Nerveimpulsene går raskere
- Oppmerksomheten mot ulike sanseinntrykk blir skjerpet
- Konsentrasjonsevnen øker
Spenningen i kroppen blir regulert til et gunstig nivå.


Vise og forklare
Ca 5 min


Spesiell del:
-kaste to og to


-Kaste med tanken om at det skal gå kjapt


-Kaste bak, og bak beinaBarna stiller seg opp langs langsiden og begynner og kaste to og to. Dette er viktig for resten av økta, ettersom den inneholder flere kastøvelser. Øve på å kaste bak rygg.

Barna skal kaste to og to, men de skal nå jobbe med fokus på at ballen skal gå fort, samt at høy arm er viktig. Jobber 20 sek om gangen.


For at det skal være litt morsomt å kaste, så skal barna få prøve en morsom kastvariant. Denne varianten brukes ikke mye i spill, men det er fortsatt viktig for forståelsen, samt det er gøy.

Vise og forklare
60 min
Hoveddel:
Løp med pasning


Pådrag med fart mot mål
Pådrag med fart mot mål – avslutning fra kant.
Finte fra back og ving.


Spill på 1 mål.Gruppa går sammen 3 og 3. To går på hver sin langside, mens den ene står i midten. Den i midten skal løpe mot den ene siden, ta imot ball og kaste tilbake igjen. Så snur hun, og løper til andre siden og gjør det samme der. Gruppa holder på i 40 sek hver i midten, 3 ganger. Om å gjøre å løpe fort.

Jeg stiller opp kjegler langs 7-meter. Barna skal ta pådrag mellom kjeglene, stusse ut og nytt pådrag. På siste kjegle skal de skyte frivillig hopp- eller grunnskudd. Etter hvert bytter vi ut kjeglene med personer, slik at de skjønner at de skal trekke på mellom to og to. Til slutt skal de spille ut til kant, slik at de forstår bredden en opprulling gir.

Først skal barna deles i to grupper. Ene gruppa går som back på venstre. Den andre går på ving på høyre. 1 skal stå i forsvar, og så skal resten finte seg forbi. Når hele rekka har finta, bytter man hvem som står forsvar. Etter en stund så bytter gruppene hvem som står på ving og hvem som står på back.Gruppa deles i to og skal spille vanlig spill, bare at det er på et mål og ikke to. Når noen har skutt, så skal alle sammen (også forsvaret) løpe til midten og tilbake til posisjon igjen. Annenhver forsvar og angrep, slik som kamp, bare at man kun løper til midten og bytter.  
I denne øvelsen får barna opp pulsen, og de får en forståelse for fart mot ball.

Dette handler om fart mot mål, og også fart mellom spillere. Sentralt for opprulling og skape rom.Dette er for å klare å gjøre en avslutning på pådragene. Barna trenger å bli gode på å finne måter å avslutte på, fordi ofte blir de litt rådløse i hvordan de skal avslutte når de har rom.
.

Ettersom vi kun har halve hallen så spiller vi på et mål. Dette gjør det i grunn enklere for meg som trener å gripe fatt i enkelt situasjoner, og kan enklere korrigere spillet. Vi skal bruke litt lenger tid på dette enn vi gjorde forrige gang, sånn at vi kan gå igjennom ulike momenter som skjer i spillet. Vi skal bruke litt god tid på dette, ettersom barna synes det er gøy og man lærer mye av det.

Vise og forklare
5 min
Kort samtale om hvordan det har vært. Tøye.
Samles i sirkel:
Vi gjennomfører enkle tøyingsøvelser, samtidig som de kan fortelle sine tanker om økta.
Gjøres for å ha en rolig avslutning på økta, og for at barna kan komme med innspill dersom de har noen tanker.
1 kommentar:

  1. Økta gikk veldig bra, barna hadde bra konsentrasjon og fulgte med. Vi fikk ikke gjennomført finte øvelsene, men fokuserte heller på å få til de andre pådragsøvelsene bedre ettersom det er det som var hovedfokuset for økta.

    SvarSlett