Aktive Lokalsamfunn

mandag 10. desember 2018Navn: Julie Dahl Rust                                                                    
Dato: 10.12.18
Sted: Skavanger SFO
Tid: 14.00-15.00
Varighet: ca 1 time
Utsyr: ball, benker og en vest  

Målgruppe: 3. klasse
Min målgruppe er 3.klasse på Skavanger skolen. I dette alderstrinnet er elevene i alderen 7 og 8 år. Da er det viktig med trening på de allsidige og grunnleggende bevegelsene, og dette programmet er egnet for elevene i 3.klasse. 

Hovedmål: Forbedre elevenes koordinasjon.
Ferdighetsmål: Forbedre elevenes øye-hånd og øye-fot koordinasjon, ved hjelp av ballspill. Elevene skal mestre programmet godt.
Kunnskapsmål: Elevene skal forstå hvorfor og hvordan man trener koordinasjonen gjennom lekene. 
Holdningsmål: Med dette programmet skal elevene trene koordinasjon på en effektiv og motiverende måte. Elevene skal ha en positiv opplevelse med økta.ØKTPLAN 
Tid
Hva
Hvordan 
Hvorfor 
Metode
5 min
INNLEDNING

- Samle alle
- gjennomgang av aktivitetene.
-navnerunde


-Samle alle i en sirkel i midten av gymsalen


Jeg gjør dette for å få mer kontroll på barna, og for å informere dem om hva vi skal ha. Slik vet både jeg og barna hva vi skal forholde oss til. Navnerunden er også et hjelpemiddel for å bli bedre kjent med barna.
10 minGENERELL DEL 


Stiv heks

     


      


-          sisten hvor alle må gå på sprekkene i mattene. En person har den, og skal ta de andre. Den som blir tatt må gå ut og ta 5 froskehopp før den blir med på leken igjen. Bytter den som har den ofte.


I den generelle delen har jeg valgt å ha stiv heks, fordi denne leken øker motivasjon og skjerper barnas konsentrasjon til resten av økta.

Oppvarmingen hjelper med å omstille kroppen fra hvile til arbeid, og fungerer skadeforebyggende.
Følg-meg- metoden
Vise og forklare
10 min
SPESIELL DEL


Stikkball-          alle mot alle. Bruker 1-2 baller ettersom hvor mange som er med. Ikke lov til å gå mer enn tre skritt med ballen før man kaster. De som blir skutt går ut på siden og tar 5 froskehopp før de kan bli med i spillet igjen.stikkball får barna motiverte og engasjerte til hoveddelen, ettersom det er en mot en. Barnas konkurranseinstinkt blir skrudd mer på og her økes intensiteten litt fra den generelle delen.
Vise og forklare
30 min
HOVEDDEL 

Kanonball


 Hjørnefotball


-          Klassen deles i to lag, hvert lag velger en konge/ dronning som står på motsatt banehalvdel bak en strek. Det er om å gjøre for lagene å treffe så mange motspillere som mulig. Dem som blir truffet av ballen eller kaster en ”pool” blir død/ tatt. Man skyter seg fri ved å treffe en motstander. Når alle på laget er skutt, kommer kongen ut på banen. Kongen har tre liv. Dersom en spiller på laget til kongen treffer en motspiller, er den spilleren fri og på nytt med i spillet. Kongen går tilbake til det ikke er flere spillere igjen på laget sitt.

-          Deler opp i 3-4 lag. Setter opp benker i hvert hjørne av rommet. To lag spiller fotball mot hverandre. Om ballen treffer benken foran er det mål. Når en gruppe har fått mål byttes det til to andre lag som skal spille mot hverandre. Om det ikke blir noe mål i løpet av 3 minutter, bytter jeg lag.
Koordinasjonen er evnen til å samordne bevegelser i forhold til hverandre og til omgivelsene. Denne egenskapen består av blant annet balanse, rytme, reaksjon og øye-Hånd og øye-fot koordinasjon. Dette er egenskaper som er gunstig for alle unger å ha et grunnleggende nivå av, og derfor har jeg valgt å fokusere på reaksjon denne økta.

Alle disse lekene går på koordinasjonen, hovedsakelig øye-hånd og øye-fot koordinasjon. Kanonball går på øye-hånd koordinasjonen og hjørnefotball går på øye-fot koordinasjonen.

Disse øvelsene er basert på at ungene skal ha en morsom opplevelse med leik og idrett.
Vise og forklare
5
min
AVSLUTNING 

-Snakker sammen om hvordan økten har vært. Eventuelt spørre om hvilke leker de vil ha neste gang osv.


Samles i sirkel i midten av gymsalen.


Dette gjør jeg for å oppsummere hva barna tenker om økta, hva jeg kan gjøre bedre, og forslag til hva jeg kan ha neste gang.

1 kommentar:

  1. jeg synes økta gikk veldig fint. alle barna var relativt greie og jeg følte jeg hadde kontroll og var en god leder. jeg synes også at jeg var flink til å få barna til å roe seg når vi skulle snakke i mellom lekene. jeg blir mer og mer komfortabel som leder, men jeg må jobbe litt mer med det.

    SvarSlett