Aktive Lokalsamfunn

onsdag 20. januar 2016

Øktplan 20.01.2016

Navn: Eirik Bjørnsrud Tveiten
Tid: 18:00- 20:00
OnsdagMålgruppe: Barn 6-12 år
Utstyr: Barna må ha: Hoppski, hjelm, hoppski, hoppdress
Sted: Idrettsparken hoppanlegg


Mål: at barna skal ha det gøy med å hoppe på ski

Ferdighetsmål: forbedre barnas teknikk i skihopp og se en utvikling utfra deres ferdighetsnivå
Kunnskapsmål: Barna skal vite hvordan et skihopp skal se ut

Holdningsmål: Barna skal være aktive og ha det gøy med å hoppe på ski

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
Oppvarming
jogging evt gå de første hoppene

lett tøying på beina 
 10 min  
vise og fordklare 
Før man begynner å hoppe er det viktig at muskulaturen er varm så man ikke skader seg hvis man skulle falle også for å enklere komme seg ned i sittestilling

det er forskjellig om barna kommer ferdig skiftet eller om de bara har med seg utstyret. har de på seg hoppsko og hoppdress er det ikke så komfertabelt og jogge derfor er det bedre om de går opp isteden for å ta heisen de første hoppene.
HOVEDDEL
Hopping i hoppbakkene
100 min
gi tilbakemeldinger og ros

vise og forklare
barna hopper i den bakken de føler seg komfortabel i avhengig av alder og hvor lenge personen har vært med.

min oppgave blir og veilede og gi tilbakemeldinger for at barna skal kjenne på mestringsfølelse og lede dem sånn at de kan hoppe enda lenger ned i bakken og kanskje tørre og hoppe i en enda større bakke.
AVSLUTNING
Kort samtale med hopperne
5 min
vise og forklare
Etter siste hoppet kan jeg snakke litt med uttøveren og gi ros

3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Savner informasjon om hvordan oppvarmingen gjennomføres. Har du generell og spesiell oppvarming? Hvilke øvelser bruker du i de 2 ulike deler av oppvarmingen. Bruker noe lek for å øke barnas motivasjon? Kun løping virker lite hensiktsmessig og lite motiverende. Hadde vært gunstig med en lek i generell del (For eks.: en sisten basert lek). I spesiell del kunne du ha mer spesifikke øvelser som spenst hopp, utfall, osv.

  Hoveddelen er hovedsaklig hopp. Men har du ikke noe mål eller føringer til barna? Det er viktig at du er tydelig på hva du skal ha fokus på i økten. Barna mer fokusert på hva de skal jobbe med. Finnes det deløvelser du kan bruke for å lære barna hoppteknikken? Når du gir tilbakemeldinger, man du velge 2-3 momenter som er relatert målet for økten. Slik for barna veiledning på det de jobber med idag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei nei oppvarming er det lite av på både den generelle eller spesielle. barna kommer til bakken og hvis bakken er klar så går de til toppen og begynner å hoppe i bakken sin. det er lite hensiktsmessig og dra inn noen annen form for oppvarming når bakkene er klare er det hopping de kommer til å bruke tiden på.

   når det gjelder mål eller føringer til barna går det på en arbeidsoppgave om gangen for å få de til å rette opp i en feil av gangen. det som skal til for å rette opp i feilene er å få mange hopp etterhverandre så de blir trygge og kommer ett steg videre så de kan begynne å tørre å trå til enda mer. ser jeg at det er veldig mye feil som må rettes opp går jeg gjerne til toppen og går gjennom sittestilling og sats med den det evt gjelder

   Slett