Aktive Lokalsamfunn

mandag 27. oktober 2014

Teknikkskolen, økt 3!

KIF FOTBALL TEKNIKKSKOLE                                                                                             

Navn: Mads, Mikkel, Martin, Marius, Even og Joanna
Dato: 26. oktober
Økt: Nr. 3
Målgruppe: Jenter og gutter, 10-12 år  
Ferdighetsmål: Elevene skal forbedre teknikken til kropps- og sålefinte på en helt korrekt måte, samtidig som vi trener på dette for å automatisere teknikken. Vi bruker Coerver-metoden, som er en metode som skal lære barn teknikkbevegelser på en riktig, effektiv og motiverende måte.
Kunnskapsmål: Elevene skal lære å tørre å senke tempoet for å få teknikken riktig til. Vær nøyaktig – ikke slurv!
Holdningsmål: Elevene skal lære at dette er verdens viktigste trening, hvor man øver og terper på teknikken for å bli bedre fotballspillere. Siden treningen er lik som de to første øktene kan enkelte miste motivasjonen, men vi skal prøve å opprettholde denne ved å lære hvorfor vi gjør det.


Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 minutter
Innledning og opprop
RS roper opp elevene og forteller om økten
For å få oversikt over hvem som møter opp, og for å gi litt informasjon om hva spillerne skal gjøre og hva fokuset for økta er.

5 minutter
Vise demobilde
RS og MS viser demobilde av fintene vi skal jobbe med i økta for hele gruppa i fellesskap
For å friske opp finten fra forrige økt, og vise hvordan finta skal gjennomføres riktig.
Vise og forklare

 10 minutter
Oppvarming
Individuell oppvarming, alle instruktørene løser dette på hver sin måte.
For å forberede spillerne på hovedøkta ved å øke prestasjonsevnen, konsentrasjonen og lysten til å trene, men også for å forebygge skader.
Individuell
Totalt 50 minutter

20 minutter










15 minutter







15 minutter
Hoveddel


Rytmeøvelser










Finteøvelse







Spill 4x4



Kroppsfinte:
2 touch
1 touch
2 touch
Sålefinte:
2 touch
1 touch
2 touch



Spillerne skal en og en føre ballen og finte forbi en kjegle på den ene side og en passiv instruktør på den andre siden.


Dele gruppen i to lag og spille på bred og kort bane. Mål blir scoret når en spiller fører ballen kontrollert over linja. Her skal spillerne oppfordres til å utfordre motstanderne med fintene fra deløvelsene.  



Spillerne skal nå øve på finta som ble vist i starten av økta. Her varierer instruktørene på når man skal bruke 1 og 2 touch. Dette kan være lurt å gjøre når konsentrasjonen og intensiteten synker, for å få en liten forandring.

I denne øvelsen skal spillerne bruke finta som de har trent på i en faktisk situasjon som man kan komme opp i i kamp.  


Denne spilløvelsen skal ligne enda mer på en kampsituasjon, og hjelper spillerne å automatisere fintene.
Vise og forklare
10 minutter
Avslutning
Uttøying og felles oppsummering
Individuell uttøying i gruppene, hvor instruktørene styrer selv.

Felles oppsummering av økten i midten helt til slutt.
For å forebygge skader, forbedre bevegeligheten og fremme restitusjonen.

Oppsummeringen skjer for å få frem hva vi har fokusert på og lært i løpet av økten, samtidig som elevene blir oppfordret til å trene på egenhånd.  
Apemetoden


9 kommentarer:

  1. I går kom hele 15 av 16 jenter totalt. Grunnet flere forfall fra trenere måtte jeg ha oppvarming for alle 15, før Ragnar tok halve gruppa i hoveddelen. Til oppvarming startet jeg med en generell del med jogging, høye kneløft, indianerhopp og sparke opp bak. Deretter skulle jentene føre ball i noen minutter, både med venstre og høyre bein. Etterhvert hadde vi en øvelse hvor alle førte ballen rundt i en firkant, og skulle sparke bort motstandernes ball og ha kontroll på sin egen. Denne øvelsen falt godt i smak.
    Hele økten gikk veldig bra, enda bedre enn de to tidligere øktene. Med tanke på at øktene har vært relativt like alle gangene forventet jeg egentlig mer masing om andre øvelser, men alle de åtte jentene var kjempefokuserte og konsentrerte HELE økten. De nektet også å ha pauser når jeg foreslo det. Veldig gøy med så stor innsats!

    SvarSlett
    Svar
    1. Flott! Da har du faktisk gjort det jeg ba om, før jeg la inn kommentar på øktplanen! Flott at du tar ansvar og kjører økta.

      Slett
  2. Denne gangen hadde jeg full gruppe det vil si 9 av 9 spillere. Til oppvarming hadde jeg først en g-del der ungene løp uten ball og gjorde forskjellige øvelser som indianerhopp, høye kneløft, sparke bak, sidelengs. Etter denne generelle delen hadde jeg en s-del der ungene skulle gjøre mange forskjellige føreøvelser med ball. Innsiden, yttersiden, med sålen, mellom beina og fritt. Etter dette skulle vi begynne med rytmeøvelsene, og denne gangen skulle vi vise de forskjellige øvelsene selv. Denne delen av treningen gikk veldig bra og ungene hadde god konsentrasjon hele tiden. Jeg føler også gruppa sett under ett har hatt stor progresjon bare den lille tiden jeg har trent dem. Når vi kom til kampen måtte jeg gjøre noen endringer, for de klompa seg sammen og spillerne fikk ikke til å utfordre slik som vi egentlig skulle gjøre. Derfor måtte jeg dele gruppa i 2. sånn at det ble 2 mot 2 på den ene dele av banen og 3 mot 2 på den andre banen. Dette fungerte mye bedre, vi fikk mange flere situasjoner som ønsket. (utfordringsituasjoner). På slutten fikk han ene spilleren en skade, så jeg måtte hente is og prøve å trøste spilleren, foreldra til spilleren var der og tok fort over. dette gjorde at jeg kunne gå tilbake til gruppa og fortsette de siste minuttene etter situasjonen var avklart. Sett under ett gikk økta veldig bra.

    SvarSlett
    Svar
    1. Bra Even. Du viser til G, S del i oppvarminga. Det er viktig. Da at du også nå ser og treffer nødvendige tiltak for at gruppa skal få mest mulig ballberøringer viser at du har kommet langt. Fortsett jobbinga(og blogginga)..

      Slett
  3. Jeg hadde full gruppe denne økta, 9 spillere. G-Del besto av rolig jogging med høye knløft, spark bak, sidehopp, indianerhopp og stigningsløp. Liten L-del med tøyeøvelser for bein. S-delen besto i å føre ball opp og ned og følge mine instrukser. Denne økta brukte jeg vis og forklar på de ulike føreøvelsene. Føre med venstre inside og utside, høyre utside og inside, rulle med venstre og høyre, slå ballen mellom beina framlengs og baklengs og dra ballen med seg med tuppen av foten framlengs og baklengs. Dette komme rjeg til å bruke mer av slik at fremover vet de hva de skal. Hoveddelen av økta var det samme men nå skulle vi selv vise øvelsene for vår gruppe. Jeg viste to øvelser, og jeg brukte en i gruppa som fikk det svært bra til. En ny øvelse tok jeg i bruk med å utfordre hverandre. 1 mot 1. Til slutt var det en spillsekvens. Godt fornøyd med økta. Jeg tok flere pauser fordi forrige gang ble de litt ufokuserte. Dette fungerte bra, da var det kvalitet i arbeidsperiodene. Godt fornøyd med økta og ungene. Fokuset var at det skulle være kvalitet på det vi skulle gjøre og det var det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Flott Marius. Du får inn G, S og L del i oppvarminga. Hoveddel virker også som du gjør litt til din egen! Det er bra! Viktig at du selv finner ut hva som gjør at utøverne holder fokus!

      Slett
  4. Denne økta gikk jeg tilbake til de jeg hadde første økta. de var bare 6 stykker, men det gikk veldig fint. varmet opp med jogging og firkant spill før begynte på føreøvelsene. veldig mange av dem var veldig gode på øvelsene og synes derfor det begynte å bli litt kjedelig. Men i spilldelene etterpå (3 mot 3, og 1 mot 1) spurte jeg dem hvorfor de ikke brukte fintene vi øver på når de fikk sjansen. De viste ikke hvorfor, så jeg forklarte at det var fordi fintene ikke er automatisert, så selv om man klarer en finte perfekt, betyr ikke det at du kan gjøre den uten å tenke. Da gikk det et lite lys opp for dem, og de skjønte at det er repetisjoner med kvalitet som teller, og det er derfor vi trener mye på det samme.

    SvarSlett
    Svar
    1. Flott. Fortsett å utfordre utøverne(hodet) også. Lag deg gjerne en oppvarmingsplan også.

      Slett
  5. Hei! Supert at øktplanen finnes i ny drakt. Lite å utsette på den. Kanskje hver og enkelt av dere kunne legge inn oppvarmingsplanen som en kommentar. Godt jobba Joanna som smashet ballen tilbake!

    SvarSlett