Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 14. oktober 2014

KIF TEKNIKKSKOLE
Fase 1

Trening nr. 1
12.10.14


AKTIVITET
ORGANISERING
LÆRINGSMOMENTER
TID
Gruppeinndeling
RS roper opp

10 min
"Navnesisten"
Sirkeløving, spiller i midten skal prøve å ta på spilleren som får navnet sitt ropt opp før denne rekker å si et nytt navn
Lære navn
Vær flink til å bruke navn resten av økta!
10 min
Demo idealbilde finte
MS og RS viser
Rolig en vei, hurtig motsatt
(finteavstand)
5 min
Rytmeøvelse:

- Føre ball etter

instruksjon
Kroppsfinte:

 •         2 touch
 •         1 touch
 •          2 touch
 •          2 touch
 •           1 touch
 •          2 touch


Sålefinte:

RS viser
Føring;
Høyre ben mot høyre
Venstre ben mot venstre
Utsiden av foten
Rolig en vei, hurtig motsatt:
Kroppsstilling og
benplassering
20 min
1:1

 •            Mot kjegle
 •            Mot instruktør (passiv)


Samme område, men
nå finte mot kjegle og
passiv instruktør
Samme
+
Finteavstand
15 min
Spill 4:4

 • 3 x 4 min
 • Pause = 1 min


Relativ bred og kort
bane, scoring ved å
føre kontrollert over
linje
Oppfordre til å utfordre
motstander
Følge opp momenter fra
deløvinger
15 min
Avslutning
Uttøyning i gruppene,
instruktør velger
aktivitet
Felles oppsummering
m/oppfordring om
egentrening

10 min

  

11 kommentarer:

 1. Jeg syns den første økten fungerte veldig bra. Bare 5 jenter møtte opp, det manglet mange grunnet både avslutning og cup denne helgen. Siden jentegruppa mi og gruppa til Mads begge hadde få spillere,slo vi oss sammen akkurat denne dagen. Det fungerte veldig greit hele økten, siden øvelsene i hovedsak var individuelle, men i spillesekvensen på slutten valgte vi å dele gruppene. Guttene dominerte litt for mye, og jentene ble litt passive og fikk lite ballkontakt. Da vi delte fungerte det veldig bra. Ellers var alle lærevillige og konsentrerte, så vi fikk gjennomført økten som planlagt.

  SvarSlett
 2. Jeg syntes treningsøkten fungerte bra. I utgangspunktet skal jeg ha 8 barn, men denne gangen hadde jeg bare fire. Joanna manglet også flere unger, så vi slo sammen gruppene. Det var et godt aktivitetsnivå på barna. Det fungerte godt hvor vi gikk inn og veiledet barna når de ikke forstod eller ikke utførte øvelsene riktig. I spillsekvensen valgte vi å begynne med blanda lag, men vi endra på lagene etterhvert. Vi så at det ble litt lite ballkontakt og at jentene ikke ble like mye involvert. Derfor valgte vi å dele inn i reine gutte og jente grupper.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bra at dere har fornuftige løsninger i bakhånd. Planlegg alltid for det uventede

   Slett
 3. Økten var veldig god, jeg fikk en gruppe som stort sett kjente hverandre fra før av. Derfor tok det ikke lang tid før alle følte seg komfortable. Økten bestod av et høyt aktivitetsnivå, og barna hadde arbeidsoppgaver gjennom hele treningen. ikke noe dødtid. Min oppgave som instruktør var og veilede og forklare ungen hvordan de forskjellige øvelsene skulle utføres. Det var mye 1 og 1 instruksjon, der jeg gikk til de forskjellige barna og forklarte og viste hvordan de kunne gjøre de forskjellige øvelsene bedre. Til tider hadde jeg også kollektiv veiledning der jeg ofte trakk frem noen som gjorde øvelsene bra slik at gruppa kunne se hva som var riktig. Jeg hadde ansvaret for 9 lærervillige gutter som alle tydelig kom på teknikkskolen for å bli bedre. Ungene var også veldig fornøyd med økta og følte de lærte mye i forhold til en vanlig trening med fotballaget sitt. Fokuset på treningen var finting og utfordring med ball.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott. De er fint at du veileder den enkelte. Pass da hele tiden på å ha oversikten. Også lurt som du gjør å vise frem noen, så fremt øvingsbildet blir bra.

   Slett
 4. Økta fungerte svært godt hvor aktivitetsnivået til ungene var høyt. Det satses på individuelle øvelser slik at det blir mye ballkontakt på alle sammen. Jeg måtte justere noe underveis og vise øvelsene enda tydeligere da noen ikke forstod hvordan øvelsen skulle utføres. Jeg ga individuell og kollektiv veiledning, avhengig av hvor mange som fikk til øvelsen og ikke. Godt fornøyd med økta og opplegget fungerte godt. Jeg har ansvaret for 8 gutter som var engasjerte og lærevillige den første økta. Jeg har en del utfordringer ved at det er stor forskjell på ferdighetsnivået til de forskjellige. Derfor ser jeg at det blir viktig med mye individuell veiledning fremfor kollektiv veiledning fordi hvis jeg tar det kollektivt blir det for enkelt for noen eller for vanskelig for noen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott. Da kan dere jo diskutere hvorvidt dere, i deler av øktene, skal lage mer homogene grupper.

   Slett
 5. Økta fungerte svært godt. Vi startet med å dele inn i grupper hvor jeg ble gruppeleder for gruppe 2. Min gruppe besto av 9 barn. Vi startet kjapt opp med oppvarming hvor jeg gjorde enkelte justeringer for å få litt variasjon og tilpasse bedre i forhold til gruppa. Videre gjennomførte vi enkle individuelle øvelser hvor hver enkelt fikk prøvd ferdighetene sine. Dette ga også meg et bilde av hvem som trengte mest veiledning og hvem som trengte mindre veiledning. Prestasjonsnivået i gruppa var jevnt, men enkelte spillere skilte seg litt ut. Når det gjelder fokus var spillerne flinke til å følge med når RS viste øvelsene, og lysten og viljen til å prestere best mulig var helt klart der. Etter teknikkdelen gikk vi over i spillsekvensen. Jeg gjorde banen litt kortere, og fikk spillerne til å fokusere på å bruke det de hadde lært tidligere i økta i denne sekvensen. Til slutt gikk vi inn i en uttøyingsdel hvor jeg lot hver og en av spillerne vise en øvelse som alle skulle gjennomføre. Kort oppsummert gikk første økta veldig bra, og jeg er veldig fornøyd med gruppa jeg skal jobbe med fremover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott. Det å gi enkelte ansvar er viktig. Alle bidrar inn, men pass på at du er sikker på at de utfører øvelsen riktig(nå tøyningsøvelsen.

   Slett
 6. Flott. Til neste økt vil jeg at dere tar tak i Ragnar sin øktplan og justerer den litt ala det dere har lært. Vi må ha en tydelig oppvarmingsdel, hoveddel og avslutning. Ser at dere får læringsmomentene, men få med det metodiske.

  Bra jobba. Gleder meg til å se hvordan dere jobber neste søndag.

  SvarSlett