Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 28. oktober 2014

ØKTPLAN


NAVN: Andreas Gundersen                                                                                                    DATO: 28.10.2014

MÅL FOR ØKTA: Målet for økta er å teste pasningsferdighetene deres, og prøve å øke disse utover i økta. Kunnskapsmål: Fotballregler og generell pasningsteknikk. Holdningsmål: Følge reglene som er i fotball.

MÅLGRUPPE: 16-17 årsalderen.

STED: Idrettshallen

UTSTYR: Fotballer, Benker, Drakter.TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
10 min

Fotballer.


Oppvarming
G-del: Sisten. En eller to stk. starter med å ha den. Hvis man blir tatt, må man ta over.

S-del: Alle får en ball hver. Alle sammen fører ballen over til andre siden. Variere med utsiden, innsiden, høyre- og venstrebein.

Leddutslagsdel: Tøying av muskelgrupper som skal bli brukt under økta. Knestrekker, knebøyer, ankelstrekker, hofteleddstrekker.
For å gjøre kroppen og beina klare til en fotball økt med fokus på pasninger, føring og litt spilling.
Viktig for å hindre skader, og bli varm i kroppen.


40 min

Drakter
Fotballer
Kjegler
Benker til lagspill.
Hoveddel
Pasningstrening 2 og 2: 2 og 2 går sammen med en ball, og sentrer pasninger til hverandre med 10-15 meters mellomrom. Innsidepasninger med flere touch, bytte på høyre og venstre, en touchpasning, kaste ballen til sin partner og han sender innsidepasning tilbake osv.

Føre ballen innafor et oppmerka området. Alle skal ha hver sin ball, og utfordringen er å prøve å sparke ballen til en annen vekk.


Lagspill: Kommer an på hvor mange vi er, men 2 lag spiller mot hverandre. Målet er å spille som et lag, med pasninger vi har utført tidligere i denne økta. 5 minutters kamper med ca. 2 minutters pause i mellom kampene.
Liten innlæring i pasningsteknikk, og hvordan man sentrer en ball skikkelig, og andre utfordringer.
Bli bedre på å spille som et lag og bruke pasninger i en kamp.

10 min
Avslutning
Uttøyning:
Tøyning av muskelgruppene vi har brukt i løpet av denne økta. Ankelstrekker, Hofteleddsstrekker, Knebøyer, Knestrekker og Innoverførnene. Viktig å ha rett rygg når man utfører alle disse tøyningsøvelsene.
For å hindre skader, og gjøre kroppen og beina klar til neste treningsøkt.

Vil også gjøre beina lettere tøyelige som er en fordel.

2 kommentarer:

  1. Jeg følte det gikk greit til å være den første timen, men jeg kunne se på elevene at det etter hvert kunne bli litt kjedelig med litt for mye pasnings øvelser.

    SvarSlett
  2. Du hadde en god gjennomført økt. Her er noen punkter du kan arbeide mer med: Veiled mer individuelt, aktivisere alle elevene (også de som har spesielle behov), legg opp flere øvelser, bruk gjerne leikøvelser bla for å motivere.

    SvarSlett