Aktive Lokalsamfunn

søndag 19. oktober 2014

Håndballtrening uke 43

Da er det en ny uke, og nye muligheter til å bli enda bedre håndballspillere. Denne økten er fokuset på viderespill og å skape rom for andre. Dette vil gå igjen i alle øvelser, og jentene skal bli flinkere til å spille ballen videre med høyt tempo.Håndballtrening rettet mot pådrag og viderespill
Navn: Stine Nordli

Dato: 20.10.214
Sted: Skrimhallen
Mål for økta: bedre samspill i enkle rullespill

Ferdighetsmål: skape luker og rom for andre
Kunnskapsmål: lære hvor man skal trekke på avhengig av hvor man får ballen fra
Holdningsmål: bli lagspillere, og støtte hverandre/hjelpe hverandre til gode prestasjoner

Utstyr: baller, vester, kjegler
Kl: 16-17

Total varighet:
60 min

Antall: 18 personer
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
3 min
OPPVARMING

Generell del


Løp rolig sammen på tvers av banen.
-    svinge på armen
-    begge samtidig
-    sidelengs jobbing
-    koordinasjon mellom armer og ben
Oppvarming er viktig for å:
-   Øke motivasjonen
-   Hindre og forebygge skader
-   Øke prestasjonsevnen
Apemetoden
5 min
Skade-
forebyggende del
Ulike øvelser for knær
-   lite hopp, sirkler med knærne
-   land på to ben, knebøy
-   skøytehopp
-   hinke tre hopp med opptrekk av benet, bytt ben
Denne delen er lagt inn spesielt for å forebygge skader. Jenter i 12års alderen begynner å vokse mye, og de kan kjenne til småskader. Spesielt for jenter er det viktig med forebyggende trening for knær med tanke på korsbåndsskader.
Apemetode
Vis og forklar metoden
5 min
Spesiell del
Tre og tre på lag. Spill mot hverandre i flere små grupper. Legg ballen mellom kjeglene for poeng.
Håndballregler.
Øke intensiteten inn mot hoveddelen, litt lek før hoveddelen for å holde motivasjonen oppe.
Vis og forklar metoden
40 min

7 min
10 min
10 min


10 min
HOVEDDEL

Oppvarming målvakt
Vurderingsøvelse to mot en


Vurderingsøvelse tre mot to
(med linjsepiller)

Pådragsspill tre mot tre


Spillerne skal svare på hverandre bevegelser. To rekker mot mål, først spiller trekker enten på utsiden eller innsiden av kjeglen, spiller på den andre rekken skal gå samme vei.

Bakspiller starter med ball i midten. Gjør pådrag og spill til bakspiller - den som har spilt ball flytter seg til motsatt back. Den får pasning fra neste spiller i midten


Samme som forrige øvelse, men nå med to forsvarsspillere og linjespiller. Velg mellom gjennombrudd, skudd, utspill til kant, eller innspill til linje.

Skap rom og muligheter for andre med gode pådrag og viderespill, ballen skal være innom alle spillere to ganger før det er lov å gå på mål. Denne øvelsen kjøres på begge sider av banen, evt 4mot4 slik at alle får vært i aktivitet de siste minuttene.
Kan gjøres til konkurranse, om å gjøre å bli kvitt alle ballene man har i sitt «lager» først. Bommer man må man i forsvar, scorer man kan man hente en ny ball. Når det ene laget scorer må det andre laget legge den ballen i sitt «lager».


Oppvarming av målvakt samtidig som man har fokus på tærne mot mål i pådrag, balanse, riktig kastform og forflytning før mottakBedre pådrag i midten og vurderingsevnen. En fin øvelse for å se effekten av et godt pådrag før utspill til kant. Timing er viktig i håndball, og riktig timing og vurdering av situasjonen trenes her.

Samme som over, men her med linjespiller og man kan da trene på samarbeid mellom kantspiller-linjespiller.Øve på å skape rom for andre med riktige bevegelser, setter krav til antall pasninger slik at man må øve på å holde spillet i gang med gode pådrag for å skape enda bedre sjanser. Trener bevegelse mot rom, og i forkant av mottak og i etterkant av kast.
Kan brukes som konkurranse for å se om presisjonen er bedre eller dårligere under press, og for å øke motivasjonen.


Forklar og vis metoden


Forklar og vis metodenForklar og vis metoden


Forklar og vis metoden
5 min
UTTØYNING

Avslutter med rolig uttøyning av musklene som har blitt brukt i økta.
Passiv uttøyning med hold og slipp metoden.
Knestrekkerne: Stå på ett ben med det andre bøyd. Hold i foten bak deg, og skyv hofta frem. Kneet holdes inntil det andre, og hælen trekkes innover mot kroppen.

Ankelstrekkerne: Sett foten mot en vegg og len deg mot veggen.

Innoverførerne i hofteleddet: Sitt med føttene mot hverandre og knærne utover. Press knærne ned med armene. Pass på ryggen - strak.

Bryst: Stå med siden til en vegg. Strekk den ene armen ut med litt bøy i albuen i skulderhøyde. Drei kroppen vekk fra veggen til du kjenner det strekker.
Uttøyning er viktig for å trappe ned treningsøkten, det fører også til økt restitusjon etter en økt. Faren for skader blir mindre ved at muskler og leddbånd bevarer lengden sin.
Vis og forklar metoden
60 min
1 kommentar:

  1. Virket som øvelsene var litt nye for de fleste, og de skjønte ikke helt hva de skulle gjøre, Måtte da bruke litt tid på å forklare dette, siden jeg skal gjøre flere øvelser senere som bygger på de samme bevegelsene. Litt mye tulling når vi gjorde øvelsene gjorde at tempoet ble lavt og jeg følte at vi ikke fikk gjort øvelsene slik jeg hadde sett de for meg.

    SvarSlett