Aktive Lokalsamfunn

mandag 20. oktober 2014

KIF fotball teknikkskole

Trening nummer 2!

AKTIVITET
ORGANISERING
LÆRINGSMOMENTER
TID
Gruppeinndeling
RS roper opp
10 min
Demo idealbilde finte
MS og RS viser
Rolig en vei, hurtig motsatt
(finteavstand)
5 min
Navnelisten/ oppvarming (instruktør styrer selv)
Sirkeløving spiller i midten skal prøve å ta på spilleren som får navnet sitt ropt opp før denne rekker å si et nytt navn
Lære navn
vær flink til å bruke navn resten av økta! /generell oppvarming
10 min
Rytmeøvelse:

- Føre ball etter

instruksjon
Kroppsfinte:

 •         2 touch
 •         1 touch
 •          2 touch
 •          2 touch
 •           1 touch
 •          2 touch


Sålefinte:

RS viser
Føring;
Høyre ben mot høyre
Venstre ben mot venstre
Utsiden av foten
Rolig en vei, hurtig motsatt:
Kroppsstilling og
benplassering
20 min
1:1

 •            Mot kjegle
 •            Mot instruktør (passiv)


Samme område, men
nå finte mot kjegle og
passiv instruktør
Samme
+
Finteavstand
15 min
Spill 4:4

 • 3 x 4 min
 • Pause = 1 min
Relativ bred og kort
bane, scoring ved å
føre kontrollert over
linje
Oppfordre til å utfordre
motstander
Følge opp momenter fra
Deløvinger
+ Telle mål
15 min
Avslutning
Uttøyning i gruppene,
instruktør velger
aktivitet
Felles oppsummering
m/oppfordring om
egentrening
10 min


   

10 kommentarer:

 1. Denne økta var litt annerledes enn den første, ettersom halvparten av gruppen jeg har ansvar for var borte på speiderleier. Det var derfor mye enklere for meg å gi tilbakemeldinger til hver enkelt spiller. Mye bedre tid til å veilede hver enkelte spiller. Jeg føler at spillerne har vist stor progresjon bare siden forgje gang, og det virket som enkelte av spillerne var mer motiverte noe som gjorde at økta gikk veldig lett. Alle ungene virker lærervillige, og de har god konsentrasjon økta gjennom. Jeg dro også frem de spillerne som gjorde øvelsene bra, slik at spillerne kan lære av hverandre også. På oppsummeringen virket det også som spillerne syntes økta hadde vært lærerik og bra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott. Har samme inntrykk som deg. Fint at du bruker deltakerne og viser de frem.

   Slett
 2. Denne økta hadde jeg 9 spillere, som var full gruppe. Som oppvarming hadde jeg navnesisten, for å lære meg navnene på hele gruppa. Kontra forrige gang hvor jeg hadde halv gruppe, fikk jeg ikke mindre tid til å veilede å følge med på alle sammen. Jeg merket ar barne mistet konsentrasjonen etterhvert når vi drev med rytmeøvelsene. Jeg kunne se progresjon på øvelsene fra forrige gang på de barna som var der da. De tok også med seg det de hadde lært inn i spilløkta, som var morsomt å se.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvordan fiukk du deltakerne til å skjerpe konsentrasjonen? Hva var årsaken til at de ble litt ukonsentrert?

   Slett
 3. Jeg hadde full gruppe denne gangen med 9 spillere. Jeg føler jeg fikk gitt god tilbakemelding og gitt råd og veiledning til de aller fleste. Til oppvarming hadde jogging og noen føreøvelser. Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen av økta. Ungene ble litt ufokuserte under rytmeøvelsene, men de skjerpet seg etter at jeg tok en prat med de. Da ble det bedre kvalitet. Jeg så at gruppa hadde god progresjon fra forrige gang. De ga også god tilbakemelding om at dette er noe de liker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Flott at du er tydelig når de blir litt ufokusert!

   Slett
 4. Ser at øktplanen ble dunket inn etter samme mal som forrige gang. Er spent på å se hvem av dere som tar jobben med å legge planen inn i malen vi bruker. Det betyr at den blir noe mer teoretisert! Hvem tar ballen?

  SvarSlett
 5. Denne økta var litt annerledes for meg fordi 6 av spillerne på min gruppe hadde fotballavslutning. Derfor fikk jeg delvis min gruppe + mikkel sin gruppe. Økta gikk greit, men jeg merket at spillerne var blitt noe mer ufokusert siden forrige gang, og jeg måtte derfor være flinkere til å følge opp og kanskje være litt "strengere". Ellers har ferdighetsnivået (på de spillerne som var fra min gruppe) økt, og de er også blitt mer lystne og åpne for å lære, noe jeg synes er veldig moro!
  Jeg tok en prat med ungene med jevnlige mellomrom for å sørge for at de holdt fokus og for å høre hva de synes om øvelsene, og tilbakemeldingene var positive. Jeg er fornøyd med økta og synes den ble gjennomført på en god måte.

  SvarSlett
 6. denne økta gikk jeg over til jentene for å hjelpe Joanna som fikk en veldig stor gruppe. Det gikk veldig fint med både oppvarming og hoveddel. Jeg har aldri trent jenter før, men det gikk veldig greit fordi det jentene kanskje mangler rent ferdighetmessig tar de igjen for i oppførsel og lydighet. mange av de var veldig flinke også, jeg ble positivt overrasket.

  SvarSlett
 7. Økt nummer 2 ble annerledes enn forrige gang, da jeg gikk fra 5 (?) til 12 spillere. Fikk god hjelp av Mikkel, så økten fungerte godt. Vi kjørte felles oppvarming og finteøvelse, før vi delte gruppa i to og hadde den andre finteøvelsen og spillsekvensen hver for oss. Flertallet av jentene var nye, men de fleste klarte å mestre teknikken i løpet av økta. Jentene som også var der forrige søndag, var bedre kjent med øvelsene og her så jeg også tydelig fremgang på flere. Veldig gøy at jentene har så god konsentrasjon og vilje, noe de fleste har gjennom hele økta. Jeg slet litt med å holde tempoet oppe på spillinga på slutten, men la inn en ekstra pause, noe som hjalp.

  SvarSlett