Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 28. oktober 2014

Treningsplan 4.11

Treningsplan IL Bever ’n barmark
Hurtighet med innslag av skiteknikk og utholdenhet
Navn: Odin Tveiten
Dato: 4.11.14


Time: 18.00-19.00


Målgruppe: Elever som er 6-8 år gamle
Klasse: 1-2 trinn.
Sted: BevergrendaMål: Øke barnas hurtighet, primært akselerasjon og reaksjon i tillegg til tekniske egenskaper i henhold til disiplinene klassisk og fri. De kommer også til å få kjennskap med noe utholdenhet.

Ferdighetsmål: Elevenes ferdigheter innen hurtighet skal forbedres i tillegg til å øke den anaerobe utholdenheten og den tekniske delen innen klassisk og fri.

Kunnskapsmål: Elevene skal lære hvorfor man må varme opp og få en innføring i hvordan trening av hurtighet og tekniske øvelser skal gjøres. De skal forstå øvelsene som er planlagt, slik at ved en senere trening jeg trenger mindre forklaring.

Holdningsmål: Elevene skal oppleve å bli sett og ha gode holdninger til hverandre. Elevene skal samarbeide godt og ha det gøy. De skal innarbeide rutiner for oppvarming og uttøyning.

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
-         Generell del
Løpe rundt fra lokalet til løpebanen og noen runder her
Deretter følger de mine instrukser. Jeg løper i motsatt retning for å vise øvelsene. Øvelsene som skal gjennomføres er:
-         Rolig jogg
-         Høye kneløft
-         Sparke bak
-         Sidelengs
-         Svinge på armene
-         Kjappere jogg
-         Vanlig jogg


5 min
Apemetoden/forklare-metoden

Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader.

Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne

Øke motivasjon


OPPVARMING
-         Spesiell del
Alternativ nappe hale
Alle unntatt en får hale og leken går ut på at denne skal nappe de andre sin hale. Deretter tar det ut flere haler slik at det er flere som «har den.» Dermed blir det progresjon i leken.

Doktorsisten
Den som får sisten må løpe og holde seg på den kroppsdelen som vedkommende ble tatt på når han/hun fikk sisten. Her må han/hun holde helt til han/hun får gitt sisten videre til en annen. Nå er den personen "frisk" og det er neste mann som må holde seg på armen/foten/ryggen osv.

Ringsisten
Sistenøvelse der alle står/sitter (alt etter om det er på ski eller barmark) i en ring med ansiktet vendt innover. Den som har sisten går på ski/løper rundt ringen. Når han/hun "slår" på ryggen på en person, skal disse to løpe hver sin vei rundt ringen. Den som kommer sist til den ledige plassen har sisten videre.

10 min 
Vise-Forklare-metoden
Ha det gøy og få mer spesifikk oppvarming til hoveddelen.  
HOVEDDEL

Øvelse 1:
Nøttesamleren. Deles inn i to lag. Det legges ut en mengde gjenstander i midten av disse lagene som står på hver sin side bak en markør. Når jeg blåser i fløyta kan de hente en og en ting alle samtidig fra midten og samle det bak sin markør. Når alt er samlet opp i midten, kan man stjele fra hverandre. Når jeg blåser i fløyta på nytt, teller vi opp hvem som hadde flest.


Øvelse 2:
Rydde hagen. Deles inn i to lag. Det brukes 10 erteposer på hver side og det er om å gjøre å kaste erteposene over til de andre på ett minutt. Gjentas noen ganger.

Øvelse 3:
Firkantstafetter: Deles inn i fire lag. Ett lag i hvert hjørne. Løper en runde i firkanten før man veksler. Første gang løper man vanlig. Andre gang imiterer man klassisk teknikk, deretter skøyting og til slutt vanlig løping.

Øvelse 4:
Stiv heks. En eller flere har den og hvis man får den skal man stelle seg med beina fra hverandre. For å bli fri må man gå under beina.


40 min


Vise-forklare metoden


Hurtighet og utholdenhet

Utholdenhet og hurtighet

Utholdenhet, hurtighet og teknikk


Utholdenhet og hurtighet


AVSLUTNING
Uttøyning
Tøyning av sentrale muskelgrupper vi har brukt i oppvarming og hoveddel. 

5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.

Oppsummering
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere


3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Fremdeles litt mange øvelser i oppvarmingen etter min mening. Du bruker litt for mye tid til å forklare. Det er mindre aktivitet og barna blir fort kalde. Det er viktig å få dem fort varme og holde dem varme hele veien. Det er positivt at du bruker noen av de samme øvelser slik at du slipper å forklare dem alt fra bunnen hver gang. Det blir kaldere og kaldere når snøen kommer. Dette blir enda viktigere etterhvert. Leddutsalg i oppvarmingen kunne vært fint men jeg tror du må velge aktivitet først. Det er risikabelt å stoppe for 5min uttøying når de ikke er så varme enda.

  Du bør forklare mer om hvorfor disse øvelser virker på den egenskapen du vil trene i økta. Du skriver utholdenhet og hurtighet, bra, men hvorfor. Hva skjer når de gjennomfører øvelsen som gir dem bedre utholdenhet og hurtighet.

  SvarSlett
 3. Denne økta følte jeg gikk bra, men det var nesten 30 barn på trening i dag som gjorde at det var noe vanskelig å holde full kontroll. Vi måtte derfor dele gruppa i to, og det gikk tid til å forklare hjelpetrenerne hva vi skulle gjøre. Ellers hadde jeg inntrykk av at barna hadde det morsomt og ble slitne. Oppsumeringen på slutten er det vanskelig å få så mye ut av fordi barna mener alt var kjedelig og alt var gøy.

  SvarSlett