Aktive Lokalsamfunn

onsdag 29. oktober 2014

Øktplaner for J03

Til nå har jeg trent laget mitt tre ganger. I den første økta ville jeg se litt på nivået og derfor hadde jeg flere balløvelser som skulle gi et innblikk i hvor god teknikk de hadde. Jeg ble positivt overasket å så at nivået på det laget jeg hadde var veldig bra. Øktene til nå har jeg fokusert på kryss og at de skal lære seg å trekke på mellom to forsvarspillere for deretter og spille ballen videre. Det jeg har tenkt til å gjøre videre er å fokusere litt mer på forsvar, men også rullespill. Det virker som om jentene er fornøyde med øktene, og de syntes det er gøy med nye øvelser. Jeg prøver å ha varierte økte, men også at jeg har noen av de samme øvelsene slik at de lærer seg å utføre øvelsen korrekt.

Håndballtrening for jenter 03
Navn: Ada Helene Trollerud                Dato: 22.10.2014               Sted: Skrimhallen
Ferdighetsmål: Bli bedre til å krysse opp medspiller og trekke på seg en forsvarspiller før man spiller videre til en medspiller

Kunnskapsmål: Lære seg hvorfor det er viktig å trekke på mellom to spillere.

Holdningsmål: De skal samarbeide og spille hverandre gode.

Utstyr:

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 min
 Oppvarming:
Spille på de firehjørnene
Vi spiller på den ene siden av banen. Det vil da si fra midten og opp til mållinja. Det er en stor firkant med fire hjørner og vi deler inn i to lag der hvert av lagene skal ha to hjørner å forsvare og to hjørner å legge ballen ned på. Klarer man å legge ballen på sitt hjørne blir det poeng. Vi begynner å spille med en ball og etter 5 minutter kommer det inn en ball til.
Det er for å bli varm i kroppen. I tillegg er det en morsom oppvarming som øker lysten og motivasjonen til å trene.
Vis og forklar
10 min
Stafett
Vi har fortsatt to lag. Nå skal de stå på en rekke og alle på rekka skal stå ut med beina. Første mann på rekka skal trille ballen igjennom beina på resten av laget. Da ballen kommer frem til den nederste personen skal den utføre en øvelse. Alle på laget skal utføre samme øvelse. Det er ulike øvelser for hver runde.
Øvelser:
-krype under beina
-Løpe sikksakk mellom spillerne, mens han eller hun stusser ballen
- De andre på laget legger seg ned, mens den som har ballen skal hoppe over, mens den stusser ballen.
-Hoppe bukk over
Dette er en balløvelse som gjør at spillerne får testet ballferdighetene sine. I tillegg må de samarbeide.
10 min
Hoveddel:
Kaste i firkant
 Vi lager en stor firkant. Så kaster vi pasninger til hverandre i firkanten, det blir en rekke med ca. 4 personer på hvert hjørne i firkanten. Når man kaster ballen så rygger man og blir bakerst på rekka. Viktig at spillerne mottar ballen i fart.
Jeg syntes det er viktig at de ikke bare kaster to og to, men at de har noen andre kastøvelser. I denne øvelsen vil de kaste med ulike personer og ikke bare den samme personen som de ville gjort hvis de kastet to og to. I tillegg er det lettere for med å fortelle spillerne hva de skal gjøre for å få et bedre kast og siden de er samlet på sted får jeg vist det foran alle
Vis og forklare
10 min
Keeper oppvarming og pådrags øvelse
Keeperen står mål, keeperen bestemmer selv hvor den vil ha skuddet. Utespilleren skal ha hver sin ball. De skal fordele seg på to rekker med mål. Den første på den ene rekka skal trekke på inn mot ca. litt innafor ni meteren og spille ballen til den første personen i den andre rekka. Den som gikk på pådrag skal rygge tilbake og få ballen fra den andre personen i motsatt rekke. Så fortsetter det slik. Først på pådrag og kaste fra seg ballen, deretter å rygge ut for å få en ny ball og så går man på skudd.
For at målvakten skal bli varm og for at utespillerne skal få variasjon er det viktig å ha en ny øvelse. I tillegg er øvelsen fin for å bli flink til å trekke på.
15 min
Spill på ett mål
-to mot en
-to mot to
Spillerne fordeler seg på midtback og venstreback. En spiller skal begynne i forsvar. Jeg setter opp kjegler som er området angrepspilleren skal holde seg innafor. Den ene angrepspillerne skal legge opp til kryss, mens den andre spilleren skal komme på krysset og score mål. Viktig at den som legger opp til kyss drar med seg forsvarspilleren. Vi skal bytte i forsvar etter hvert  og etter at denne øvelsen er kjørt noen ganger legger vi inn en forsvarspiller til, men da kan angrepspillerne velge hva de skal gjøre, f.eks. rulle eller kryss.
For å bli bedre til å legge opp til kryss og engasjere forsvarspiller, med andre ord trekke på og deretter spille videre til en annen medspiller.
25 min
Sill på to mål
Dele inn to lag som skal pille på to mål
For å få litt spille trening på to mål. For å få bedre samspill i laget.

Ferdighetsmål: Keeperen skal lære seg og kaste gode kontringsballer som kommer litt foran spilleren og også kaste langt. Spillerne skal lære seg hvordan de skal løpe oppover når de får en pasning fra keeper.

Kunnskapsmål: De skal lære hvorfor det viktig å ha høy arm når man skal kaste.

Holdningsmål: Holde fokuset oppe og gjøre sitt beste uansett om de står i forsvar eller angrep.

Utstyr: Vester, håndball

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 min
Oppvarming (g-del)
Hermegåsa
To og to skal gå sammen og den ene skal gjøre en øvelse, mens den andre hermer. Bytter etter 5 min, så begge får være den som finner på øvelser.
For å bli varm i de store muskelgruppene. Her må spillerne selv bestemme hvilke øvelser de skal utføre for å bli varme de kan velge selv om de vil ha med ball eller ikke. De må også være kreative og finne på nye øvelser.
10 min
Oppvarming (s-del)
10 pasninger
Jeg deler inn i to lag og laget skal ha 10 pasninger i laget for å få poeng. Mister laget ballen må de begynne på nytt. Det andre laget som ikke har ballen skal prøve å få tak i ballen. Hvis det laget får tak i ballen skal de prøve å kaste 10 pasninger.
For å bli varm i kastarmen og man må gjøre seg spillbar og det blir derfor retning forandringer.  I tillegg er det en samarbeidsøvelse og det er viktig i håndball.

10 min
Kaste to og to
To og to gar sammen og kaster pasninger til hverandre. Jeg går igjennom hvordan man skal utføre et kast.
For å få bedre kasteteknikk. Viktig å være i balanse når man kaster og i tillegg ha høy arm.
10 min
Keeperoppvarming
10 min
Kontringer fra keeper
Spillerne står i hjørnet og kaster ballen inn til keeper. Spilleren løper oppover mot det andre målet, mens keeperen skal kaste en lang pasning til medspiller.
For at keeperen skal bli flinkere til å kaste langt, mens spilleren skal øve seg på å løpe oppover og skjære inn foran mål.

10 min
Hurtighetsøvelse
To spillere går sammen. Begge skal legge seg på magen ved seksmeteren. De skal se fremover og jeg skal kaste ballen frem og når ballen kommer til synet for spillerne skal de sprette opp og så er det førstemann til ballen. Den som får tak i ballen er angrepspiller, mens den andre skal være forsvarspiller.
Spillerne må reagere og deretter akselerere. Dette er en morsom øvelse som trener noen av de faktorene som er viktig i håndball.

30 min
Spill
For å få litt spill trening på to mål. For å få bedre samspill i laget.

Navn: Ada Helene Trollerud                  Dato: 08.10.2014               Sted: Skrimhallen
Ferdighetsmål: Få en bedre øye-hånd koordinasjon generelt bedre kontroll på ballen.

Kunnskapsmål: Spillerne skal lære seg hvorfor det er viktig å trekke på seg to spillere.

Holdningsmål: Samarbeide godt på lag øvelsene og ha det gøy. Bli en god lagspiller.

Utstyr: Håndball, vester

Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
10 min
Oppvarming
Spille på stengene
Jeg deler opp i to lag. Det ene laget tar på seg vester, en ball er i spill og poenget med denne aktiviteten er å legge ballen på stengene, da får laget poeng. Vi spiller til det første laget har fått fem poeng.
Dette er en håndballrelatert øvelse som er motiverende og morsom. I tillegg blir store deler av kroppen varmet opp.
10 min
Stafett med ball
Vi har fortsatt to lag. Hvert lag har en ball på laget, ballen blir «stafettpinnen» Alle på laget skal utføre øvelsen en gang, det vil si løpe opp til midten og tilbake med ballen. Det er flere ulike balløvelser.
-Stusse ballen med høyre hånd
-Stusse ballen med venstre hånd
-Stusse med begge hender
-Man har to baller, og man skal stusse den ene ballen på den andre
-To og to på laget skal gå sammen. De skal holde hender og begge skal ha en ball hver. De skal stusse ballen frem og tilbake, mens de holder hender.

5 min
Ball øvelse
Alle skal ha hver sin ball. Det første de skal gjøre er å stusse ballen i åttetall mellom beina. Det neste de skal gjøre er å stusse ballen mens de setter seg ned på rumpa. Etter det skal de legge seg på magen, mens de stusser ballen. Og det siste de skal gjøre er å legge seg ned på ryggen, mens de stusser ballen.
For å få bedre ballkontroll.
Vis og forklar.
5 min
Ball lek
Alle spillerne skal løpe rundt innafor ni meteren. Her skal de stusse sin egen ball opp og ned med en hånd, og med den andre hånden skal de prøve å slå bort de andre spillerne sin ball. Den som mister kontroll på ballen blir da ute. Området minker ettersom hvor mange spillere som er igjen.
Denne øvelsen skal også være med på å utvikle ballferdighetene. Her må man ha kontroll på sin egen ball, mens man prøver å slå bort andre sin.
5 min

Kast
To og to skal gå sammen og kaste ball. De skal prøve møte ballen, altså mota ballen i fart.
For å bli varm i kastarmen og for å få bedre kaste teknikk. Være i balanse når man kaster, slik at pasningen blir lett og mota.
10 min
Keeper oppvarming
Spillerne står på en rekke mot mål. Jeg står på ni meteren og utespilleren skal ta «håndballdansen» som er en grunnleggende finte. De skyter der keeperen vil ha skudd. I denne øvelsen blir keeperen varm og utespillerne får øvd inn finteteknikk. Neste finte de skal utføre er venstre høyre eller høyre venstre.
For å bli bedre på finter og for at keeperen skal bli varm.
10 min
Angrep spill
(to mot to)
To begynner i forsvar. Resten går to og to sammen, og en stiller seg som midtspiller og den andre som venstreback.  De som spiller ute skal prøve å få mål, mens de som skal stå i forsvar skal prøve å hindre de mest mulig. Jeg setter opp to markører som er spill området.
En øvelse som er rettet mest mot angrep. Poenget med denne øvelsen er å få på seg to spillere og spille videre til neste som kommer igjennom på skudd. En øvelse som skal få dem til å rulle videre.