Aktive Lokalsamfunn

onsdag 22. februar 2017

Øktplan for ungdomsløftet uke 8

NAVN: Sigrid Hotvedt                                                                                      DATO FOR GJENNOMFØRING: 15.02.17

HVA: Allidrett
           
Hovedmål: Trene barnas utholdenhet gjennom ulike leker
Ferdighetsmål: kunne delta i alle de ulike lekene
Kunnskapsmål: Kunne reglene til de ulike lekene
Holdningsmål: Kunne være høre etter når jeg skal gi beskjeder og ha en positiv innstilling

STED: Madsebakken skole

UTSTYR: musikk, vester, kortstokk

TID: 60 min

Gruppa:
Jeg skal trene en gruppe barn på SFO som går i 1. klasse, altså 6-7 års-alderen.
Ut ifra mine tidligere erfaringer er dette barn som er lite interessert i å stå/sitte stille og høre på at en person snakker, så jeg må bruke kort tid på å forklare, gi klare beskjeder og vise godt slik at alle skjønner. 

TID
Hva
Hvordan
Hvorfor
Undervisningsmetode
5 min
INNLEDNING

Samling
-          Velkommen
-          Navnerunde
-          Minne om reglene
-          Jeg forteller dagens mål


Sitter inntil en vegg.

Regler:
·         Fast samlingsplass når timen begynner
·         Ingen begynner før jeg sier ifraSamle alle barna, fortelle om hva som skal skje i dag

5 min


GENERELLDEL


·         Stoppe til musikk·         Alle barna løper/danser/hopper rundt i salen mens det går musikk. Når jeg stopper musikken må barna «fryse» Om noen ikke klarer å fryse må h*n ta tre spensthopp
 • Øke motivasjonen
 • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
 • Forebygge skader
 • Omstille kroppen fra hvile til arbeid
·         Forbedre samarbeid og være rettferdige

Oppdagende metode
Oppgavestyrt
10 min


SPESIELLDEL

·         Sau-Bonde-Ulv·         2-3 er bønder, 2-3 er ulver, resten sauer. Ulvene skal ta sauene mens bøndene skal redde dem. Når sauene blir tatt, må de legge seg ned på ryggen med alle beina i været, s må en bonde komme og dytte de ned for å befri dem.
·         Øke motivasjonen
 • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
 • Forebygge skader
 • Omstille kroppen fra hvile til arbeid
 • Forbedre samarbeid


Oppdagende metode
Situasjons- bestemt
35 min

20 min
15 min
HOVEDDEL

·         Kortlek
·         Bonden kommer


·         Deler klassen inn i fire lag som stiller seg i et hjørne hver. De får hvert sitt korttegn som de skal samle på. Det ligger en haug med kort på midten av gymsalen. En og en løper for å hente et kort, så er det første gruppe til å samle alle 13 kortene.
·         Klassen deles inn i 4 og fordeler seg i hvert sitt hjørne av salen. Hver gruppe blir enige om hva slags dyr de skal være. En elev begynner som bonde. Når jeg roper ut dyrene skal de begynne å løpe rundt bonden som står i midten. Når jeg roper «bonden kommer» må dyrene prøve å komme seg tilbake til hjørnet  «låven» sitt uten å bli tatt. Om man blir tatt blir man med som bonde.

Vise og forklareOppdagende metode
Situasjons-bestemt
5 min
AVSLUTTNING

Samling med tøying og oppsummering, hvordan var timen?
Nådde vi målene?

-          Rygg
-          Mage
-          Armbøyer og strekker
-          Hoftestrekker
-          Knestrekker
-          Ankelstrekker
·         Forebygge skader
·         Omstille kroppen fra arbeid til hvile

Følg-meg-metoden


1 kommentar:

 1. Det hadde tydeligvis blitt noe omrokering med hvilke klasse som skulle ha gym med meg, så jeg fikk en ny selv om det ikke var planen i dag. Jeg valgte likevel å kjøre samme opplegg.
  De var veldig glad i musikkstopp, så det gikk veldig bra. Sau-bonde-ulv var også en lek som gikk veldig bra da vi først kom igang. Det tok litt tid å få barna samla og til å være stille. Det var en liten utfordring gjennom hele timen, men vi var gjennom alle lekene og barna syntes det var veldig morsomt. "Bonden kommer" var litt "urettferdig" noen ganger, men jeg sa de ikke skulle bry seg om det. Kortleken hadde de hatt før, men denne likte de også veldig godt.
  Tror barna hadde en veldig fin time. Var kun litt surr i starten med en ny klasse og noe nøkler til ulike skap som manglet, så kom bittelitt sent igang.

  SvarSlett