Aktive Lokalsamfunn

onsdag 15. februar 2017

Øktplan uke7,   leik

Uke 7, onsdag 14:30-15:30
Gruppe: 1-2 klasse jenter
Skavanger SFO


 Mål for økta:
Holdningsmål: bli kjent, motivere og få en god opplevelse av dans
Ferdighetsmål: elevene skal forbedre rytmefølelse, konsentrasjonsevne og kinestetisk sans.
Kunnskapsmål: elevene skal ha det morro og lære seg nye leker

Begynner timen med å stille jentene i en sirkel, alle står stille og holder hender og vi klemmer i sirkel.
Navn: Maria Peev
Dato. 15. februar
Sted: Skavanger skole (SFO)
Tid: 14:30-15:30
Gruppe: 1-2klasse jenter
Klasse: 3IDA
Utstyr: erteposer, 
Antall: ca 15 personer


Tid
Hva
Hvordan
Metode
Hvorfor
10.min
10.min
Oppvarming
1. Rydde i hagen
2. Finner du vennen din?
1.  deles i to med benker som legges pÅ sida. Et likt antall smÅutstyr (erteposer og baller) fordeles pÅ de to halvdelene av salen. Ungene plasseres ogsÅ, fordelt pÅ to grupper, pÅ hver sin side av benkene. Poenget med leken er Å forsÄke Å fÅ gulvet pÅ egen halvdel fri for utstyr. Alt skal over pÅ den andre sida. Hvert barn fÅr kun hente en ting av gangen og dette skal kastes fra benkene og langs gulvet. Etter ei viss tid blÅser instruktÄren av. Da er det om Å gjÄre Å ha minst utstyr pÅ sin side.
2.
 1. Barna fordeler seg rundt i salen/rommet. De skal stÅ stille pÅ den plassen de fÅr anvist. 2. Et av barna tas ut pÅ gangen og fÅr et tÄrkle for Äynene 3. Alle barna i salen/rommet skal halvhÄyt i sitt eget navn, unntatt et barn som skal si navnet til den personen som er pÅ gangen 4. Barnet som er pÅ gangen blir fÄrt inn med bind for Äynene. Han/hun skal lytte/lete seg frem til den personen som sier hans/hennes navn.
Oppgavestyrt lukket, og oppgavestyrt delvis åpent
Bli kjent
Få inn rytmen motivere til innsats. Øke gradvis konsentrasjonen mot hoveddel
10+ min
10min
Hoveddel
tunnellstaffett


Figurlek
1. To eller flere lag. Alle stiller seg pÅ rekke med beina ut. En stÅr foran rekka og sender ballen gjennom beina pÅ fÄrstemann. Andremann tar den opp og kaster den tilbake. SÅ sender fÄrstemann ballen igjen, og tredjemann tar den opp og kaster den tilbake. Fortsetter slik helt til bakerste mann fÅr ballen. Han tar den opp og lÄper fram med ballen og stiller seg fÄrst. Laget som fÄrst har gÅtt hele runden vinner 2. Fremstemann sender ballen gjennom beina til alle sammen, helt bak til sistemann. Denne tar opp ballen og lÄper fremst og stiller seg. Han sender sÅ ballen bakover til han som nÅ stÅr bakerst, som tar den opp, lÄper fremst og sender den gjennom fÄttene til alle sammen. Stafetten er ferdig nÅr alle sammen har sendt ballen gjennom, og den som startet stÅr fremst med ballen i hendene. Det er viktig at hele laget flytter ett hakk bak nÅr bakerste mann lÄper fram med ballen.

Jeg danner grupper på fem, elevene får oppgave om å lage en bokstav eller tall, den gruppa som klarer det raskest og best, vinner runden. Jeg passer på at alle grupper vinner en gang.( motivering)
Følg meg, evt. vis og forklar


Oppgavestyrk, lukket
Bedre samarbeid og øke aktivitetsglede
10 min
Avslutning
Hviskelek
Klemming stille

Hviskelek: Jeg hvisker en ting til personen ved siden av meg i sirkelen. det skal hviskes rundt hele sirkelen også skal den siste personen si det hun hørte høyt. 

Oppgavestyrt
Roe ned før avslutning. Lette restitusjon

1 kommentar: