Aktive Lokalsamfunn

onsdag 15. mars 2017

ØKTPLAN RAUMYR 15.03.2017

Denne planen er laget for aldersgruppen 6-8 år. 
NAVN: Eline Andresen Grønboengen
HOLDINGSMÅL: bli kjent og øke motivasjon for barna
FERDIGHETSMÅL: forbedre basisferdigheter gjennom leik
KUNNSKAPSLEKER: samarbeid
STED: Raumyr skole 
DATO/TID: 15.03.2017/14.00-15.00
UTSTYR: hoppetau, fotball, rokkering.
Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
5 min
Oppvarming generell
hermegåsa
To og to (en gruppe på tre hvis det ikke går opp) den som er født senest på året skal gjøre øvelser, andre skal følge etter bak.
Musklene og senene blir smidigere av å varmes opp. Kroppen rekker å forberede seg til aktivitet som følger. Kroppen kan utføre større bevegelsesutslag slik at teknikken blir bedre og reduserer risiko for skader. Oppvarming skjerper sansene. Nerveimpulser og beskjeder fra hjernen til muskulatur går raskere. reagerer og oppfatter fortere, beveger seg hurtigere.  temperaturen stiger, Blod og vevsvæske flyter lettere. Oksygen og næringsstoffer transporteres raskere gjennom blodbanen og ut til muskulaturen.
Vise og forklare
10 min
Hoppe tau
Alle tar ett tau:
Løpehopp
Ett og ett bein
Samla bein
Samla bein m stillestående
Slenge tauet to runder
Hoppe 8tall
 Påvirke Koordinasjon, aerob utholdenhet
Vise og forklare
20 min
Hoveddel
atomleken
rokkeringer ligger rundt i salen, jeg roper et tall høyt og barna må være så mange i hver rokkering, den som ikke klarer må ta 5 spensthopp og stå over en runde. 
 Bedre konsentrasjon, reaksjon,  aerob utholdenhet.
Vise og forklare
20 min
hjørnefotball
En benk lagt ned i hvert hjørne på skrå. Barna deles opp i 4 jevne lag og fordeles på hvert hjørne. To motsatte hjørner spiller vanlig fotball med vanlig regler mot hverandre. Vi rullerer med første mål.
 Samarbeid, påvirke aerob utholdenhet
Vise og forklare

1 kommentar:

  1. flesteparten av barna klarte ikke noe annet enn å hoppe vanlig hoppetau (noen klarte ikke dette alene) så vi tok et stort hoppetau og hadde forskjellige lette hoppetau leker (gresset gror, klokka, 8 tall), barnet som ikke klarte det skulle slenge, alle barna fikk like mye aktivitet siden alle hadde likt nivå.

    SvarSlett