Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 21. mars 2017

Allidrett uke 12

Reaksjonsevne
liten gruppe: 16:00-17:00
stor gruppe: 17:00 - 18:00
Fiskum IL

ØKTPLAN – reaksjonsevne

Navn: Mari Hægstad
Dato: 22.03.2017

Målgruppe: barn i alderen 3-5 og 5-7


Mål: Barna skal lære om reaksjonsevne og prøve seg på dette

Ferdighetsmål: barna skal lære noen ulike måter å trene reaksjonsevne på

Kunnskapsmål: barna skal forså hva reaksjon er

Holdningsmål: barna skal lære å motivere og inkludere hverandre
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

15 min

12 min

20 min10 min


3 min


Oppvarming generell del

Ormen


Oppvarming spesiell del


Snipp og snapp
Hoveddel

Ulike reaksjonsøvelser

Avslutning
Frilek

Felles samling og uttøyning (tøyer kun med de eldste)En starter og være orm, og skal prøve å ta de andre barna. Blir man tatt må man holde ormen i hånden, videre løper disse to sammen og tar flere som også må henge seg på.

Barna sitter to og to sammen, med ryggen mot hverandre. Den ene siden er snipp og den andre er snapp. Når jeg roper snipp, skal snippene reise seg og løpe fortest mulig til andre enden av hallen, mens snapp skal prøve å ta de. Roper jeg snapp skal disse gjøre det samme.

Øvelse nr 1: barna skal stå stille, og når jeg blåser i fløyta skal de bevege seg fra streken og en kort avstand til en rokkering. Etter hvert gir jeg de andre oppgaver de skal utføre når jeg blåser i fløyta.

Øvelse nr 2: barna står to og to med ryggen til meg. Jeg skal kaste en ball foran de, uten at de ser, og det blir førstemann til å reagere å hente ballen.

Øvelse nr 3: barna ligger på ryggen med håndflatene i gulvet. Når jeg blåser i fløyta er det om å gjøre å reagere raskt å komme seg opp på beina.


Barna får 10 min frilek mot slutten av hver time. Her kan de leke som de selv ønsker. Vil de fortsette med noen av lekene fra hoveddelen eller tidligere kan de det. Jeg går rundt og hjelper og er med om de ønsker det.
Felles samling hvor vi snakker om økten og hva vi skal gjøre neste gang.
Tøyer ut lett mens vi snakker.

Målet er å varme opp muskler og ledd, og få opp kroppstemperaturen. Da presterer du bedre, og reduserer risikoen for skader.
I tillegg blir du mer motivert før treningen

Hva skjer i kroppen når man varmer opp?
Blodet og vevsvæsken flyter lettere
Musklene, leddene, bindevevet og senene blir mer tøyelige
Konsentrasjonen øker
De kjemiske reaksjonene går raskere
Nerveimpulsene går raskere


For å øke intensiteten slik at barna er ordentlig varme før vi begynner med hoveddelen

Barna skal være med på ulike leker etter hverandres ønsker og ha det gøy.

For at barna skal få prøve ut ulike leker eller andre aktiviteter etter eget ønskeForebygge skader og stivhet i muskler.
Muskler og sener skal tåle store og kraftige
Retningsforandringer og leddutslag.


Vise og forklare


Vise og forklare
Vise og forklareOppgavestyrt


Følg meg


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar