Aktive Lokalsamfunn

onsdag 8. mars 2017

ØKTPLAN raumyr 08.03.2017

ØKTPLAN – FORBEDRE BASISFERDIGHETER GJENNOM LEIK


Denne planen er laget for aldersgruppen 6-8 år. 
NAVN: Eline Andresen Grønboengen
HOLDINGSMÅL: bli kjent og øke motivasjon for barna
FERDIGHETSMÅL: forbedre basisferdigheter gjennom leik
KUNNSKAPSLEKER: samarbeid
STED: Raumyr skole 
DATO/TID: 08.03.2017/14.00-15.00
UTSTYR: bånd med farger.Tid
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode
6 min
Oppvarming
dosisten
Lignende konsept som Stiv heks. Ett/flere barn har den, når noen blir tatt må de sitte på kne med den ene armen opp. For å bli fridd på et barn som ikke har blitt tatt sitte på kneet og ra i «spaken» (armen) for å fri den andre.
Musklene og senene blir smidigere av å varmes opp. Kroppen rekker å forberede seg til aktivitet som følger. Kroppen kan utføre større bevegelsesutslag slik at teknikken blir bedre og reduserer risiko for skader. Oppvarming skjerper sansene. Nerveimpulser og beskjeder fra hjernen til muskulatur går raskere. reagerer og oppfatter fortere, beveger seg hurtigere.  temperaturen stiger, Blod og vevsvæske flyter lettere. Oksygen og næringsstoffer transporteres raskere gjennom blodbanen og ut til muskulaturen.
Vise og forklare
13 min
Oppvarming
Stein saks papir
Barna skal gå,løpe, hoppe, krabbe etc på strekene i gymsalen. Når se møter på noen må de ta stein saks papir, den som taper må gå bak den som vinner.
 Påvirke Koordinasjon, aerob utholdenhet
Vise og forklare
13 min
Hoveddel
Nappe hale
Barna blir delt opp i forsljellige lag (jenter mot gutter, 2 og 2, 3 og 3 osv). forskjllige kombinajsoner av haler hvor blått bånd er 1 poeng, gult 2 poeng, grønn 3 poeng osv. man kan bare ta en og en hale av gangen (barna må tenke på hvilket bånd som gir mest poeng). i lsutten skal de telle opp poengene selv.  
Sammarbeid, aerob utholdenhet.
Vise og forklare


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar