Aktive Lokalsamfunn

torsdag 23. mars 2017

Øktplan for Madsebakken uke 12

NAVN: Sigrid Hotvedt                                                                                      DATO FOR GJENNOMFØRING: 08.03.17

HVA: Allidrett
           
Hovedmål: Trene barnas aerobe utholdenhet gjennom ulike leker
Ferdighetsmål: kunne være med på alle lekene og leke slik at utholdenheten blir påvirket
Kunnskapsmål: Kunne reglene til de ulike lekene
Holdningsmål: Kunne høre etter når jeg skal gi beskjeder og ha en positiv innstilling

STED: Madsebakken skole

UTSTYR: matter, 3 softballer, vester, 4 kjegler

TID: 60 min

Gruppa:
Jeg skal trene en gruppe barn på SFO som går i 1. klasse, altså 6-7 års-alderen.
Ut ifra mine tidligere erfaringer er dette barn som er lite interessert i å stå/sitte stille og høre på at en person snakker, så jeg må bruke kort tid på å forklare, gi klare beskjeder og vise godt slik at alle skjønner. 

TID
Hva
Hvordan
Hvorfor
Undervisningsmetode
5 min
INNLEDNING

Samling
-          Velkommen
-          Navnerunde
-          Minne om reglene
-          Jeg forteller dagens mål


Sitter inntil en vegg.

Regler:
·         Fast samlingsplass når timen begynner
·         Ingen begynner før jeg sier ifraSamle alle barna, fortelle om hva som skal skje i dag

5 min


GENERELLDEL

·         Hermegåsa


·         Setter ut kjegler som de skal løpe på utsiden av. En elev løper foran alle sammen og gjør ulike øvelser som alle de andre skal herme etter. Bytte på hvem som er foran, men alle får ikke vært.
 • Øke motivasjonen
 • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
 • Forebygge skader
 • Omstille kroppen fra hvile til arbeid
·         Forbedre samarbeid

Følg meg metoden
10 min


SPESIELLDEL

·         Sykehussisten


·         Vi legger et lite område med matter midt i salen som er sykehuset. En-to av barna har sisten og to-fire er sykebiler. Resten er frie. Om man blir tatt må man legge seg ned på ryggen og vente til sykebilene kommer og drar pasienten inn til sykehuset. Etter det er man fri igjen.
·         Øke motivasjonen
 • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
 • Forebygge skader
 • Omstille kroppen fra hvile til arbeid


Oppdagende metode
Situasjons- bestemt
35 minHOVEDDEL

·         Sol og måne
·         Sau-bomde-ulv
·         Stikkball


·         En kortside av salen er sol, den andre er måne. Ribbeveggene er skyer og gulvet er jord. Når jeg sier sol eller måne må barna løpe til en av veggene. Sier jeg jord, må de legge seg ned på magen, og sier jeg skyer, må de finne en ribbevegg og klatre opp i. Om å gjøre å ikke være sist til å komme på rett plass. Da blir man ute.
·         Egt samme prinsipp som sykehussisten, men rollene heter noe annet. Noen er ulver, noen er bønder og resten er sauer. Ulvene skal løpe og ta sauene. Da må de legge seg på ryggen med beina opp. Da er det bøndenes oppgave å redde sauene ved å dytte ned beina igjen. Bøndene kan ikke bli tatt.
·         Bruker to til tre baller. Det er alle mot alle, lov å ta maks tre skritt. Målet er å treffe så mange som mulig og ikke bli tatt selv. Om man blir tatt må man huske hvem man ble tatt av, så blir man fri om den personen blir tatt.
For å trene utholdenhet på en morsom måteOppdagende metode
Oppgavestyrt


Oppdagende metode
Situasjonsbestemt
Oppdagende metode
Situasjonsbestemt
5 min
AVSLUTTNING

Samling med tøying og oppsummering, hvordan var timen?
Nådde vi målene?

-          Rygg
-          Mage
-          Armbøyer og strekker
-          Hoftestrekker
-          Knestrekker
-          Ankelstrekker
·         Forebygge skader
·         Omstille kroppen fra arbeid til hvile

Følg-meg-metoden


1 kommentar:

 1. Siste timen med ungdomsløfte. Den gikk veldig bra. Hadde ei gruppe som var motivert for å være med på de lekene jeg hadde.
  Hermegåsa ble mye bedre en sist jeg hadde det, da jeg var lederen.
  Begge sistenlekene jeg hadde gikk også veldig bra, og alle syntes sol og måne var gøy.
  På slutten av timen var det en del som ønsket å ha dansestopp istedenfor stikkball, derfor hadde vi det isteden.
  Avsluttet med bittelitt tøying og at jeg takket for at jeg fikk være hos dem siden det var siste gang. :)

  SvarSlett