Aktive Lokalsamfunn

onsdag 8. mars 2017

Øktplan for Madsebakken uke 10

NAVN: Sigrid Hotvedt                                                                                      DATO FOR GJENNOMFØRING: 08.03.17

HVA: Allidrett
           
Hovedmål: Trene barnas hurtighet gjennom ulike leker
Ferdighetsmål: kunne utføre alle de ulike lekene i hurtig tempo
Kunnskapsmål: Kunne reglene til de ulike lekene
Holdningsmål: Kunne høre etter når jeg skal gi beskjeder og ha en positiv innstilling

STED: Madsebakken skole

UTSTYR: matter, 3 softballer, vester, 4 kjegler

TID: 60 min

Gruppa:
Jeg skal trene en gruppe barn på SFO som går i 1. klasse, altså 6-7 års-alderen.
Ut ifra mine tidligere erfaringer er dette barn som er lite interessert i å stå/sitte stille og høre på at en person snakker, så jeg må bruke kort tid på å forklare, gi klare beskjeder og vise godt slik at alle skjønner.

TID
Hva
Hvordan
Hvorfor
Undervisningsmetode
5 min
INNLEDNING

Samling
-          Velkommen
-          Navnerunde
-          Minne om reglene
-          Jeg forteller dagens mål


Sitter inntil en vegg.

Regler:
·         Fast samlingsplass når timen begynner
·         Ingen begynner før jeg sier ifraSamle alle barna, fortelle om hva som skal skje i dag

5 min


GENERELLDEL

·         Hermegåsa


·         Setter ut kjegler som de skal løpe på utsiden av. En elev løper foran alle sammen og gjør ulike øvelser som alle de andre skal herme etter. Bytte på hvem som er foran, men alle får ikke vært.
 • Øke motivasjonen
 • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
 • Forebygge skader
 • Omstille kroppen fra hvile til arbeid
·         Forbedre samarbeid

Vise og forklare
10 min


SPESIELLDEL

·         Sykehussisten


·         Vi legger et lite område med matter midt i salen som er sykehuset. En-to av barna har sisten og to-fire er sykebiler. Resten er frie. Om man blir tatt må man legge seg ned på ryggen og vente til sykebilene kommer og drar pasienten inn til sykehuset. Etter det er man fri igjen.
·         Øke motivasjonen
 • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
 • Forebygge skader
 • Omstille kroppen fra hvile til arbeid


Oppdagende metode
Situasjons- bestemt
35 minHOVEDDEL

·         Bil og garasje
·         Sol og måne
·         Stikkball


·         Barna står i en ring, to og to. En er garasjen og står med beina fra hverandre, mens den andre er bilen og står inne i garasjen. Når jeg blåser i fløyta, skal bilene rygge ut av garasjen og løpe en runde rundt ringen og krabbe inn i garasjen igjen og inn i midten for å ta på en kjegle. Om å gjøre å være raskest.
·         En kortside av salen er sol, den andre er måne. Ribbeveggene er skyer og gulvet er jord. Når jeg sier sol eller måne må barna løpe til en av veggene. Sier jeg jord, må de legge seg ned på magen, og sier jeg skyer, må de finne en ribbevegg og klatre opp i. Om å gjøre å ikke være sist til å komme på rett plass. Da blir man ute.
·         Bruker to til tre baller. Det er alle mot alle, lov å ta maks tre skritt. Målet er å treffe så mange som mulig og ikke bli tatt selv. Om man blir tatt må man huske hvem man ble tatt av, så blir man fri om den personen blir tatt.
For å trene litt reaksjons- og akselerasjonshurtighet på en morsom måte

Vise og forklare

Oppdagende metode
Oppgavestyrt

Oppdagende metode
Oppgavestyrt
Oppdagende metode
Situasjonsbestemt
5 min
AVSLUTTNING

Samling med tøying og oppsummering, hvordan var timen?
Nådde vi målene?

-          Rygg
-          Mage
-          Armbøyer og strekker
-          Hoftestrekker
-          Knestrekker
-          Ankelstrekker
·         Forebygge skader
·         Omstille kroppen fra arbeid til hvile

Følg-meg-metoden


1 kommentar:

 1. Glemte å levere planen før jeg hadde opplegget i dag. Det var ikke meningen. Hadde planen klar og kjørte opplegget fult ut. Dette ble en veldig bra økt. Nå har jeg ganske mye erfaringer fra forskjellige klasser, og jeg føler meg trygg i rollen som barneidrettstrener.
  Startet med å si målet og nevne alle aktivitetene vi skulle ha.
  Hermegåsa i oppvarminga kunne jeg vist og forklart litt bedre. De skjønte ikke helt at de skulle løpe rundt i salen på utsiden av kjeglene med EN leder. Det ble litt kaos akkurat da, men de løp i hvert fall rundt og ble gode og varme.
  Sykehussisten tror jeg ikke de hadde hatt før. Jeg ble veldig imponert over samarbeid og at alle syntes det var så gøy. Det var morro å se.
  Hoveddelen gikk greit. Visste at det kom til å ta litt tid å lage sirkelen til bil og garasje, men det gjorde ikke noe når vi først kom igang.
  Sol og måne hadde de hatt sist. Det hadde jeg glemt, men vi hadde det litt likevel, og det var ikke noe problem, men vi droppa at en og en gikk ut for hver gang. Jeg valgte å sette fokuset på at de bare skulle være hurtige.
  Til slutt hadde jeg litt ballspill, som utfordrer barna litt på reaksjonshurtighet når de må ha blikket opp for andre elever og de som kaster baller.
  Dette syntes jeg ble en veldig bra økt fordi barna hadde det gøy og vi nådde målet hos de aller fleste. Læreren som var med meg var også veldig imponert, og da ble jeg glad. :)

  SvarSlett