Aktive Lokalsamfunn

søndag 7. februar 2016

Treningsledelse
Ungdomsløftet
Angrep med avslutning
Navn: Fredrik, Eirik, Magnus, Nikolai, Pål, Knut Håvard og Anders
Dato: søndag. 07.02.2016
Sted/tid: Skrimhallen 14.00-15.30
Målgruppe: 11-12 åringer.
Teknikkskolen økt nr: 8
 Dette er en gruppe med varierende nivå og motivasjon. Vi får en ukjent gruppe(usikker) så det er viktig og bli kjent og skape trygghet. Viktig og lære seg navn denne økten.  

Mål: Øke spillernes basisferdigheter innenfor tema angrep med avslutning

Ferdighetsmål: Elevenes basisferdigheter innenfor angrep med avslutning skal forbedres (øye–fot koordinasjon).

Kunnskapsmål: spillerne skal forstå hva slags bevegelser og pasninger som er hensiktsmessige i et angrep, og lære presise avslutningsteknikker.
   
Holdningsmål: spillerne skal ha det gøy under økta og føle at de mestrer øvelsene. Det er også viktig at vi blir kjent med gruppen og skaper trygghet for alle. Antallet varierer for hver økt, og derfor må vi legge opp økta etter dette. Derfor er det innlagt en eventuell øvelse hvis antallet tillater det.

Viktige læringsmomenter:
Fokus på riktig avslutningsteknikk med vekt på innsideavslutning. Også og samkjøre pasning og bevegelse i en angrepsfase med tanke på gjennombrudd.


Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor

Opprop  
Opprop og inndeling av grupper. De skal også få generell informasjon om teknikkskolen og dens tema.

5 min

For å få oversikt over hvem som møter opp og gi informasjon til spillerne.G-del


OPPVARMING
-          Spesiell del

Utstyr:
Baller/kjegler
Spillerne løper på en rekke over banen. De skal gjøre øvelser på instruktørens kommando. Instruktørene skal løpe andre veien for å vise øvelsene.    
-          Rolig jogg
-          Høye kneløft
-          Sparke bak
-          Sidelengs jobbing
-          Lyske
-          Zamba
-          Stigningsløp1000 touch
Spillerne har en ball hver og løper inne på et avgrenset område. Instruktøren viser øvelser for spillerne, som skal utføre disse uten å krasje. Variasjon:
-        -   føring høyre bein
-          -  føring venstre bein
-          - mellom beina
-          - valgfrie finter/vendinger
-  messitouch
15 min hele oppvarmingen.


 

Vise-Forklare-metoden
Tre viktigste grunner til oppvarming:
Øke prestasjonen

Hindre skader

Øke prestasjonsevnen (fysisk og psykisk)

Den generelle oppvarmingen setter også i gang en rekke indre prosesser som: -Kroppstemperaturen øker
-blod og vevsvæske flytte lettere
-musklene letere tilgang til oksygen
- muskler/ledd blir mere tøyelige
  - regulering av spenningsnivået

Skal forberede kroppen til hoveddelen. Bruk av ball siden dette er i hoveddelen.
Elevene gjennomfører øvelser så de blir kjent med ballen å forbedre deres basisteknikk. Viktig at barna røre balle så mye som mulig
UTTØYNING
Uttøying for bein:
Legg:
Setemuskelen:

Hoftebøyer:
Framside lår:
Bakside lår:
Holdetid: 15-20 sek

Følg meg (Apemetoden)
Denne delen av oppvarmingen skal forhindre skader og opprettholder din bevegelighet.
Den forbereder også musklene på kraftige strekninger som oppstår ved hoveddelen. HOVEDDEL:
Totalt 45 min

Fokus på pasninger og mottak

Idealbilde vises på gruppene når øvelsene forklares.

Dribling av kjegler og avslutninger
Sette opp bane med 2 mål og deler inn i to grupper som starter ved kjegler som står diagonalt slik at det blir avslutninger med pågående samtidig fra begge sider.
Spillerne løper blir delt inni to grupper og starter ved hver sin kjegle. Starter med å drible 6 kjegler før man avslutter på mål hvor det blir satt opp kjegler på siden. Fokus på den tekniske utførelsen og ikke kraften på skuddet, da teknikken er det som er i fokus og det som er viktig. Innside er gunstig her, da teknikken og presisjonen ofte er bedre med innsiden. 


Possession
Possession inni en firkant. To lag mot hverandre. Hvert lag har en baklinje de må forsvare. Målet med øvelsen er å skape angrep som går på å ha riktig timing på pasning og bevegelse i et angrep. En spiller må sende en pasning til en medspiller som akkurat har kommet over streken for å få poeng. Ikke lov å stå stille bak streken å vente.Spill:
Spill med smålag (3-5 spillere). Her skal det være fokus på å komme til avslutning. Hovedfokus er avslutning på mål, og treffe presist med innsiden av foten.

Her skal det spilles med 2 mål (ett mål per lag). Fokus på å avslutte oftest mulig.

Grunnen til at vi spiller med smålag er at spillerne får mange berøringer av ball og opplever flere situasjoner der man kan komme til avslutning.
  


20min


25min


20 min
Vise-forklare metoden


Gir også mange tilbakemeldinger underveis i øvelsene. 


Vise-forklare-metoden
Fokus: Riktig avslutninger med innsiden av foten. Kraft er ikke viktig i starten. Kun fokus på teknikk.
Øvelsen stiller store krav til timing av både bevegelse og pasning i et angrep. Forsvar er ikke fokus i øvelsen, kun angrep.

Spill med fokus på å avslutte og treffe målet og komme til angrep.


Grunnen til å spille på to mål er å gjøre øvelsen kamplik, samtidig som man kommer til mange avslutninger grunnet liten bane og få spillere.
AVSLUTNING
Uttøyning

Øvelser:
Bakside legg
Setemuskelen:
Bakside lår:

Framside lår:
Hoftebøyer:
Innside lår:
Holdetid er 20-30 sek per uttøyingsøvelse.

5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye musklene som var sentrale og i bruk under økta. Dette skal opprettholde elevenes bevegelighet.   

Oppsummering
Oppsummering av økta. Gi viktig informasjon og rose spillerne. 
10 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter og mål fra starten av timen og gi ros.

7 kommentarer:

 1. Fin økt. Du velger gode øvelser. Ønsker at du tar posessionøvelser før selve avslutningsøvelsen. Deretter kommer spilløvelsen. Hvilken størrelse skal du ha på banene i de ulike øvelsene?

  SvarSlett
 2. Dagens økt gikk veldig bra innsatsmessig, hvor elevene hadde ett bra fokus gjennom hele økten, som resulterte i bra kvalitet i gjennomføringene. syntes øvelsene ga utfordringer og læring, samt mestring som var veldig bra. til senere kan vi bruke passive forvarer som angriper må forbi før, slik at han kan komme til avslutning.
  Bra gjennomtenkt plan knut!

  SvarSlett
  Svar
  1. da tenker jeg på den avslutnings øvelsen angående passiv forsvarspiller.

   Slett
 3. Veldig fornøyd med økta. Det var fantastisk bra fokus som gjorde det lett å lede barna. Tok litt tid før de skjønte possession-øvelsen, men da de gjorde det var det veldig mye bra spill, som var gøy å se på. Burde satt opp noen variasjoner på avslutningsøvelsen, og byttet om på de som du skriver her Geir. Ellers er jeg veldig fornøyd, og man kan se at de har utviklet seg veldig ferdighetsmessig. Morsom økt!

  SvarSlett
 4. Denne økta var vi 13 spillere på gutter 11/jente-gruppa. Fokuset var veldig bra, og innsatsen var det ingen ting å si på. Som Knut sier, så tok det litt tid før alle forstod possession-øvelsen, men når den satt, fikk vi bra spill med mye god bevegelse. Til neste økt kommer vi til å legge inn varianter av avsluttningsøvelsen som dra av passiv forsvarsspiller osv. Alt i alt en veldig god økt.

  SvarSlett
 5. Denne økta ble veldig bra når vi tok med noen ekstra elemter i avslutningsøvelsene. Vi valgte å stå som aktive forsvarspillere i den ene øvelsen som gjorde at fokuset på fartøkning før avslutning ble veldig bra. Kommer til å ta med de gode momentern til neste trening og håper på like god konsetrasjon som det var på denne økta.

  SvarSlett
 6. Godt fornøyd med denne økta. Vi var ikke altfor mange spillere, men fikk se igjen mange gode momenter som vi hadde fokus på. Gutta var som alltid godt fokuserte og gjorde det de ble bedt om. Gutta viser også gode ferdigheter for sitt alderstrinn. I øvelsen hvor vi sto som aktive første forsvarer tok de gode touch og hadde gode avslutninger. I spilldelen hadde vi også fokus på å trekke frem gode avslutninger, noe vi synes vi fikk til på en god måte. Hvis vi får med disse momentene inn i neste økt, stiller jeg meg veldig positiv til denne økta også. Alt i alt en meget god økt hvor vi fikk guidet gutta godt underveis, samt at vi presset frem mange gode touch og avslutninger.

  SvarSlett