Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 6. desember 2016

Ungdomsløftet 07.12 Maria P

Øktplan 5. for Ungdomsløftet: Maria Peev
Dette er en økt med små elever (6-7 år) i en relativt stor gruppe. Jeg har ikke erfaring med denne aldersgruppa og er usikker hvor lang tid det tar til å organisere de ulike delene. Har derfor satt opp god tid for de enkelte øvingene.
Velger å ta flere av de samme lekene om igjen, fordi barna er glad i disse lekene, og de er enkle å huske for de litt mindre
 Mål for økta:
Holdningsmål: bli kjent, motivere og få en god opplevelse av dans
Ferdighetsmål: forbedre elevens basisferdigheter via lek med ball
Kunnskapsmål: elevene skal trene på å huske regler i leiker.
Navn: Maria Peev
Dato. 9. november
Sted: Skavanger skole (SFO)
Tid: 14:30-15:30
Gruppe: 1-2klasse jenter
Klasse: 3IDA
Utstyr: ball, musikkanlegg
Antall: ca. 20 personer


Tid
Hva
Hvordan
Metode
Hvorfor
10.min
10.min
Oppvarming
1.       Haien kommer
2.       Rødt og grønt lys
1.    En starter i midten og det er haien, så deler man alle de andre inn i fire grupper for hvert hjørne. De fire forskjellige gruppene skal ha ett fiskenavn som tunfisk eller noe lignede. Haien må vente i midten til en sier at haien kommer, og da kan den personen prøve å ta flest mulig folk, for å få flest mulige haier. De andre må løpe alt de kan tilbake for å ikke bli tatt.
2.    En person står på den ene siden av klasserommet (jeg først) og såfort jeg snur meg med ryggen til kan barna løpe mot meg. Når jeg snur meg igjen så må de stoppe. De som ikke klarer å stoppe må gå tilbake til startlinja. Målet er å være førstemann til å ta på den personen som snur seg fram og tilbake.



Oppgavestyrt lukket, og oppgavestyrt delvis åpent
Bli kjent
Få inn rytmen motivere til innsats. Øke gradvis intensitet og konsentrasjonen mot hoveddel
10 min



10min
Hoveddel
1. dansk stikkball
2. ballsisten
3.hjørnefotball

1.  
 1.1. Dansk stikkball ligner veldig på ballsisten, men i stedet for å få sisten når man blir truffet av en ball, må man her gå ut av banen. Når den man ble truffet av selv blir truffet, kan man gå inn på banen igjen. Her kan man spille på et større område med hele grupper. Dersom man bruker dette til oppvarming kan man med fordel variere ved at de som blir truffet må løpe en strafferunde i en oppsatt løype, f. eks. med bukker, sit- ups og lignende. Deretter går de direkte inn på banen igjen. Dette er en fin måte å skape aktivitet på.

2 Alle beveger seg fritt innenfor et avgrenset område. Den som har sisten forsøker å gi fra seg sisten ved å treffe en av de andre med ballen. Denne leken fungerer best dersom man deler opp større grupper i to, slik at de leker på en banehalvdel hver. Treff i hodet eller når ballen har vært i bakken først, telles ikke.


3.      Velegnet å bruke når det er mye folk og lite plass. 4 lag er fordelt i hvert av hjørnene. 2 lag deler på ett mål, men bare ett lag fra hver side spiller om gangen. Når ett lag scorer går det andre ut, og det andre laget på denne siden kommer inn. Scorer det nye laget, går det første ut og det fjerde laget kommer inn osv. Hvert mål teller ett poeng. Man kan telle poengene for hvert lag (første lag til 10 eller lignende), eller man kan legge sammen poengene for lagene på hver side. For å sikre noenlunde lik spilletid på lagene, kan det være lurt å sette en tidsbegrensning på hvor lenge et lag kan spille av gangen (f.eks 2 min), selv om de ikke taper. 
Følg meg, evt. vis og forklar


Oppgavestyrk, lukket
Bedre koordinasjon
(rytme, romorienering, balanse)
10 min
Avslutning

massasjering
Alle setter seg i en ring og snur seg til høyre og maserer personen forran. Så snur de seg og masserer den som maserte deg istad
Oppgavestyrt
Roe ned før avslutning. Lette restitusjon

1 kommentar:

  1. Var allerede arrangert frileik da jeg kom der det var både gutter og jenter med. Istedet for å avbryte "moroa" ble jeg heller med på å organisere leikinga som var. Bruker denne planen i uke 50.

    SvarSlett