Aktive Lokalsamfunn

onsdag 14. desember 2016

Øktplan madsebakken SFO uke 50

NAVN: Sigrid Hotvedt                                                                                      DATO FOR GJENNOMFØRING: 14.12.16

HVA: Allidrett
           
Hovedmål: Forbedre hurtigheten gjennom leik
Ferdighetsmål: kunne gjennomføre alle lekene i et høyt tempo
Kunnskapsmål: vite hva hurtighet er
Holdningsmål: ha det gøy og gjøre så godt man kan

STED: Madsebakken skole

UTSTYR: 6 vester, 18 rokkeringer, 12 erteposer

TID: 60 min

Gruppa:
Jeg skal trene en gruppe barn på SFO som går i 2. klasse, altså 7-8 års-alderen.
Ut ifra mine tidligere erfaringer er dette barn som er lite interessert i å stå/sitte stille og høre på at en person snakker, så jeg må bruke kort tid på å forklare, gi klare beskjeder og vise godt slik at alle skjønner.


TID
Hva
Hvordan
Hvorfor
Undervisningsmetode
3 min
INNLEDNING

Samling
-          Velkommen
-          Navnerunde
-          Minne om reglene
-          Jeg forteller dagens mål


Sitter inntil en vegg.

Regler:
·         Fast samlingsplass når timen begynner
·         En og to fingre når jeg skal gi en beskjed
·         Ingen begynner før jeg klapper i hendeneSamle alle barna, fortelle om hva som skal skje i dag

5 min


GENERELLDEL


·         Gorillaen befaler·         Alle barna sprer seg rundt i salen. Jeg er «gorillaen» mens alle de andre skal være et dyr som jeg befaler. Når jeg befaler et dyr, skal de gjøre bevegelser som etterligner det dyret.
  • Øke motivasjonen
  • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
  • Forebygge skader
  • Omstille kroppen fra hvile til arbeid


Følg-meg-metoden

7 min


SPESIELLDEL

·         Sau, bonde, ulv


·         2-3 er bønder, 2-3 er ulver, resten sauer. Ulvene skal ta sauene mens bøndene skal redde dem. Når sauene blir tatt, må de legge seg ned på ryggen med alle beina i været, s må en bonde komme og dytte de ned for å befri dem.
·         Øke motivasjonen
  • Øke prestasjonsevnen både fysisk og psykisk
  • Forebygge skader
  • Omstille kroppen fra hvile til arbeid


Oppdagende metode
Lukket
25 min

1:
8 min

2:
9 min

3:
8 min
HOVEDDEL

1.      Rødt og grønt lys
2.      Tre på rad

3.      Snipp og snapp


1.      En elev har rødt og grønt lys, og står i en av endene av salen. De andre står i motsatt ende og skal stoppe når de blir sett på (rødt lys) og gå når personen står med ryggen til (grønt lys) den som kommer først bytter om å ha rødt og grønt lys
2.      Deler gruppa i fire lag hvor to og to spiller mot hverandre. Legger ut 2x9 rokkeringer i 3x3 som lagene skal spille tre på rad i. En og en fra hvert lag løper med en ertepose og legger i en ring. Lagene som får 3 på rad vinner.
3.      To og to sitter med ryggen mot hevandre. Den ene er snipp og den andre er snapp. Hvis jeg sier snipp skal snipp ta snapp og motsatt. Bytte partner
Oppdagende metode
Lukket
5 min
AVSLUTTNING

Samling med tøying og oppsummering, hvordan var timen?
Nådde vi målene?

-          Rygg
-          Mage
-          Armbøyer og strekker
-          Hoftestrekker
-          Knestrekker
-          Ankelstrekker
·         Forebygge skader
·         Omstille kroppen fra arbeid til hvile

Følg-meg-metoden


1 kommentar:

  1. I dag gikk det ikke like bra som forrige uke. Oppvarminga var morsom og gikk veldig bra, men hoveddelen ble litt vanskelig med "tre på rad". Der ble det mye surr, og noen som ikke ville være med i tillegg til at et ikke var nok utstyr der. Manglet 6 rokkeringer! De andre lekene gikk greit, men var kanskje litt kjedelige. Brukte veeldig mye tid på å samle barna og dem til å høre etter. Litt mye styr i dag, men vi kom igjennom hele planen.

    SvarSlett