Aktive Lokalsamfunn

torsdag 12. desember 2013

Treningsplan for uke 46

Under kan du se øktplanen min for håndballjentene i uke 46.

Håndballtrening rettet mot leikaktiviteter og teknikkNavn:  Anna Sagvolden                               Dato: 12.11.13                                  Sted: Skrimhallen

Mål: Ha en morsom, men samtidig teknisk økt knyttet til ulike situasjoner i håndball, der særlig pasninger og spill er satt i fokus, med innslag av kontrings- og skuddøvelser. 

Utstyr: Vester, baller, kjegler

Tid
            
     Hva (innhold)

              Hvordan (organisering)
          
Hvorfor (begrunnelse)

Metode


30 min


OPPVARMING

Generell del:

Løpe ute i skogen før trening
Løpe en fast runde ute i skogen, sammen med en voksen ledsager.

Man varmer opp av flere forskjellige grunner, der de viktigste grunnene er:

- For å få i gang blodgjennomstrømningen i kroppen

- For å øke motivasjonen

- For å hindre og forebygge skader

- For å øke prestasjonsevnen

Vis og forklar metoden
3-4 min

Uttøying:

 Diverse rolige tøyninger før spesiell del av følgende muskler:

1. Armstrekker
2. Knestrekker
3. Hofteleddsbøyer

Uttøying av musklene som nevnt ved siden av foregår på denne måten:

1. Løft hånden og legg den bak nakken, ta tak i albuen med den andre hånda og dra.
2. Løft benet bak og opp til rumpa, ta tak med hendene og press hoftene fremover.
3. Sett det ene beinet et stykke foran det andre, og strekk den andre bakover mens du bøyer kneet til beinet foran og presser fremover.


Jeg har valgt å tøye ut de musklene som kommer til å bli brukt mest til hovedaktiviteten. Dette gjør jeg fordi det forbereder muskler og bindevev på eventuelle strekkinger og for å forhindre andre skader.

Vis og forklar metoden6 min7 minSpesiell del:

Alle stusser ballen sin innenfor et område og skal prøve å slå bort de andres ball.


10 pasninger innad i laget, uten at ballen er i bakken eller at motspilleren får tak i den.Alle har hver sin ball og skal stusse rundt innenfor et område. Målet er å slå bort ballen til de andre, samtidig som man har kontroll på sin egen ball. De som mister ballen må ta 5 push-ups.


Gruppa deles inn i to lag, der målet er å kaste 10 pasninger innen laget uten å miste ballen. Det andre laget skal prøve å hindre dette og få tak i ballen, så det blir deres tur.Dette gjøres for å få armen i gang, samt litt ballfølelse før kast og mottak. Dette er en artig øvelse der alle får utfordret seg på.

Morsom øvelse som gjør at utøverne må bevege seg og finne gode løsninger for hvem og hvor man skal kaste ballen til.


Vis og forklar metoden
7 min8 min8 min


10 min


15 min

HOVEDDEL


To og to går sammen for å kaste ball, ulike momenter vil komme inn underveisSå deles de inn i to rekker, eventuelt fire hvis de er så mange og vi utfører en øvelse som kalles trafikk. Der skal elevene kasta ballen, stusse ballen, og legge opp til hverandre når de krysses.

Varme opp keeper


Kontringer fra begge sider

Spille resten av treninga, med avblås til forbedring To og to kaster ball med innlagte øvelser som:
- Høyre/venstre arm
- Hoppskudd
- Justere lengde
- Konkurranse?

Trafikk er to rekker stående ovenfor hverandre, der spillerne skal motta ballen og sende pasninger til den første på rekken ovenfor, for så å løpe bakerst i motsatt rekke.


***             ***

***             ***

Over ser du et eksempel på trafikk. Hvor mange rekker det blir kommer an på hvor mange spillere som er med, men det lurt å ha flere rekker for å få større intensitet og for at ingen skal stå stille.


Skudd på keeper, løpe til midten etter du har skutt. Skyte midt på, oppe, nede, diagonalt og fritt på keeperen. Bruke grunnskudd, hoppskudd, stegskudd og finter.En keeper i hvert mål som kaster ballene til kantene likt. Kantene får ballene omtrent på midtlinja og skal skyte på den andre keeperen. Det blir derfor utlevert to skudd, en på hver keeper, før de to neste gjør seg klare.

Spille som i vanlig kamp, der dommeren (jeg) blåser av hvis det trengs for forbedring. Mulig vi også går gjennom litt offensivt forsvar, i og med dette er nytt for alle spillerne.
For å få i gang armen og bli varm til hovedaktiviteten og for å få bedre pasninger i kampsituasjoner.For å bli bedre på kast og mottak, der de samtidig før vært i aktivitet ved løping
Det er viktig å varme opp keeper for å forhindre skader underveis, samt at utespillerne skal få i gang skuddene sine.


Dette gjøres for å få opp intensiteten før spillet etterpå. Da får alle løpt og prøvd seg på skyting, noe som er reelt i en kampsituasjon.

Dette er forberedelse til kampsituasjoner, altså for å forbedre spillet deres.

Forklar og vis metodenForklar og vis metoden

Forklar og vis metoden

Forklar og vis metoden

17 min

7 min

Spille med avblås til forbedring
Kontringer med konkurranse på to mål.

Spille som i vanlig kamp, der dommeren (jeg) blåser av hvis det trengs for forbedring. Mulig vi også går gjennom litt offensivt forsvar, i og med dette er nytt for alle spillerne.

Jeg avslutter økta med en kontringskonkurranse, der det er to keepere i mål og der halvparten står på den ene siden og resten den andre. Alle skal ha hver sin ball, og hvor det er om å gjøre å score fem mål på rad, der de løper i samme retning, slik at de skyter på anna hvert mål. Hvis de bommer en gang må de starte på nytt, og slik går det helt til alle har klart det, eventuelt at jeg avslutter økta.  


Dette gjøres for å få opp intensiteten før spillet etterpå. Da får alle løpt og prøvd seg på skyting, noe som er reelt i en kampsituasjon.

For å avslutte økta litt annerledes enn de andre gangene, og for å få inn litt konkurranse i aktivitetene. Dette er en morsom lek som er både slitsom og krevende.


Forklar og vis metoden


Forklar og vis metoden

5 min

UTTØYING

Avslutter økta med rolig tøying av musklene som er blitt brukt.
Dette er passiv tøyning med hold og slipp metoden.

Knestrekkerne: Stå på et bein med det andre bøyd. Ta tak i foten på det bøyde beinet, press hælen mot setet og før kneet tilbake. Samtidig skyver du hofta fram og skuldrene tilbake. Still deg sidelengs med armen strekt ut inntil en vegg og press forover.

Ankelstrekkerne: Sett underdelen av foten din inntil en vegg og press den fremover for å få tyngden på det beinet.

Armbøyerne: Still deg sidelengs med armen strekt ut inntil en vegg og press brystet fremover mens du dreier kroppen uten å flytte hånda.

Innoverførerne i hofteleddet: Sitt med føttene sammen, knærne godt bøyd og rett rygg. Press knærne utover. Hjelp gjerne til med armene.

Deltamuskelen, fremre og bakre del: Løft den ene armen med bøyd albueledd opp til den er på høyde med skulderen. Ta tak i albuen med den andre armen og trekk den løftende armen inn foran kroppen. Hold igjen skuldra.
Det er viktig å tøye ut for å trappe ned en treningsøkt. Det bidrar også til god restitusjon, og det gjør at faren for skader minsker. Det er derfor viktig å fokusere på muskler du har brukt når du tøyer ut.Vis og forklar metoden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar