Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 21. november 2023

Eivind øktplan uke 47

 


Øktplan for uke x

Hva

allidrett

Hvor

raumyrhallen

Hvem

4-6 åringer

Når

Onsdag 16.30-17.30

Utstyr

Kim ball, kjegler, vester

Mål: leke med ball og fortsette å bygge relasjoner

 

 

Delmål

 

 

Tid

Øvelse/Hva

Organisering/Hvordan

Hvorfor/Husk

Metode

Oppvarming

10 min

 

Sisten

 

 

 

 

 

 

Barna blir tildelt et begrensa omeråde to starter med en vest i hånda. Mplet er for de med vest å ta på en av de uten. Ved kontkt sendes vesten videre.

 

Dette er en klassisk lek barna begynner å bli kjent med. Dermed er det en god måte å få opp energinivået og varmen.

 

Vis og forklar

Hoveddel

 

45 min

 

 

Balltog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jegerball

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bomba i sirkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balltog

 

Jeg deler gruppa inn i lag med like mange, hvert lag steller seg på en rekke med litt avstand mellom hverandre. Personen som står forrest i rekka på hvert lag har en skumball i hendene. Den personen skal trille ballen mellom beina på alle de som står bak i rekka, når ballen har trillet mellom beina så skal den bakerste skal ta tak i ballen og løpe fordi og stille seg foran, på denne måten forflytter laget seg framover. De laget som kjappest kommer frem til et bestemt punkt vinner stafetten.

 

Jegerball

 Jeg velger to-tre av barna som skal være «jegere», disse skal ha på seg en vest og ha hver sin skumball. De skal løpe rundt på et avgrenset område og prøve å kaste ballen på de andre, blir man skutt må man sette seg på en benk, til jeg sender de ut igjen etter noen sekunder.

Bomba:

Barna står i en sirkel. Vi har en ball som går rundt. Barna må sende ballen videre. Før tiden er ute og den som står igjen med ballen ha tapt. Ingen ryker ut.

 

 

Balltog:

 

Vi gjør denne stafetten fordi det er gøy med noe som barna ikke har prøvd før, dette tester dem både på hukommelsen og fokus, noe som er nødvendig i gruppa. I tillegg ser vi hvordan konkurransefaktoren kan påvirke innsats og motivasjon

 

 

 

 Jegerball:

Dette er en forenklet versjon av kanonball, vi gjør dette mest fordi barna syntes det er ekstremt gøy og viser stort engasjement. 

 

 

 Bomba i sirkel: ut.

Dette er en simpel lavterskel konkurranse der barna kan kjenne på stress og engasjement. Vi prøver også å normalisere det å tape uten at det har så store konsekvenser.

Vise og forklare

5 min

Avslutning

 

 

 

 

 

Avslutter i sirkel hvor vi oppsummerer kort og hører hva de likte og takker for oss. 

Dette er en fin måte å høre med barna hva de synes var gøy, men også gi beskjeder om hva som skjer videre. Og takk for oss. 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar