Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 21. november 2023

Øktplan uke 41, Håndball, Cecilia Omholt

Hva: Håndball

Hvor: Skrimhallen

Hvem: Skrim Jenter 2012

Når: 17.30-19.00

utstyr: Håndballer, mål, vester, (benker og kjegler?)

Mål: Bli kjent med jentene, deres nivå og hvordan de spiller

Øvelse + varighet

hvordan

hvorfor

metodevalg

Oppvarming: 25-30 min

 

G-del: 7-10 min

Stiv heks med ball

 

 

 

 

 

L-del: 7-10 min

Spille på basketballkurvene

 

 

 

 

 

 

 

S-del: 10 min

Pasninger to og to med en vri

(Kastekonkurranse)

 

 

 

Varme opp keeper

 

 

Spillerne skal stusse ballen rundt i salen mens det er en til to stykker som er "heks". Heksene skal prøve å ta de andre. Dersom man blir tatt, så må en annen som ikke er heks gå mellom beina mens man stusser ballen. Heksene har også ball som de skal stusse. Begynner i gå-tempo for så å øke intensitet etter hvert.

 

 

To og to lag mot hverandre. Om å gjøre å få flest poeng ved å kasta på plata på kurven til motstanderlaget og at en annen medspiller klarer å ta imot ballen. Når det ene laget får poeng er det motstander sin ball. Det er lov å snappe ball og dekke opp, men låsing er ikke tillatt. Dersom ballen går ut av banen er det motstander sin ball. Dersom noen mister ballen er det første laget som klarer å ta den som får begynne igjen.

 

 

Jeg lager par med to og to. De kaster ball med hverandre, men får ikke lov til å kaste vanlig overarmskast (i starten).

I konkurransen er det to og to som skal kaste en pasning hver, også gå lenger bak før de kaster neste pasning. Det er om å gjøre å ikke miste ballen, og hvis man gjør så er man ute.

 

Utespillerne står på en rekke, mens målvakten går i mål. Utespillerne skyter og plasserer ballen etter der målvakten sier. Det kan for eksempel være annenhver oppe eller nede, eller diagonalt.

 

 

Fin øvelse for å begynne med ball fra start, og det er enkelt å regulere intensitet. I tillegg tror jeg at det kan være gøy for den aldersgruppen jeg skal trene.

Det er en morsom øvelse som er relevant for håndball siden man spiller med en håndball og det er litt like regler.

 

 

 

 

Dette er relevant for å bli varm i kastearmen og ikke pådra seg skader.

 

 

 

Det er viktig at målvaktene også blir motiverte og varme før treningen slik at de er klare til å redde skudd og kaste pasninger de også.

 

 

Vise og forklare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppgavestyrt metode

Åpne bevegelsesoppgaver

 

 

 

 

Oppgavestyrt metode

Lukkede oppgaver

Hoveddel: 35-45 min

Staffet? 10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duelløvelse 10-15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spille på slutten 15-20 min

 

2-3 lag der en fra hvert lag går i forsvar. Den som begynner stusser ballen i sikk sakk mellom kjegler og stusser ballen mens man balanserer over en benk. Personen kaster ballen til den som står i forsvar, og får den tilbake igjen før den finter seg forbi og skyter på mål. Når den har skutt går den i forsvar, og den som tidligere var i forsvar går bakerst i køen. Neste i rekka gjør det samme. Alle går gjennom en gang, og hvis det ene laget er en mer, så må den ene på det andre laget ta en ekstra runde. Når man er ferdig setter man seg ned slik at det er lett å se hvem som vinner.

 

Deler inn laget i to grupper. En fra hver gruppe legger seg ansikt mot ansikt på kortsiden innenfor 9-metern. Jeg kaster/triller en ball og med engang de ser den er det første mann til å ta den. Den som klarer å ta den er i angrep, mens den andre er i forsvar. Den som er i angrep skal prøve å scor på motsatt side av banen, mens den som er i forsvar skal hindre angrepsspilleren. Dersom angrepsspilleren mister ballen kan forsvarspilleren prøve og ta den, og da er den i angrep isteden og den andre spilleren i forsvar. Når det har blitt avslutning, er det to nye sin tur.

 

To lag spiller mot hverandre med 5 utespillere og en målvakt og spiller mot hverandre med vanlige håndballregler. Begynner ikke med avkast etter mål.

 

Det er gøy med staffetter siden det skaper litt konkurranse  i tillegg til at det er relevant for ballkontroll.

 

 

 

 

 

Dette er en fin øvelse for å øve på forsvar og angrep, i tillegg til reaksjon.

 

 

 

 

 

 

 

Det er viktig med spilltrening for å se hvordan jentene gjør det i kamp, og for å få spilleutvikling og gjøre jentene mer samspilte.

 

Oppgavestyrt metode med lukkede bevegelsesoppgaver

Vise og forklare

 

 

 

 

 

 

 

Oppgavestyrtmetode

Vise og forklare/del-del-hel

 

 

 

 

 

 

 

 

Situasjonsbestemt metode

Avslutning: 15 min

 

Jorda rundt 10 min

 

 

 

 

 

 

Samtale om økta mens vi tøyer 5 min

 

 

En målvakt i mål. Resten av spillerne på venstrekant. Alle står på rekke og prøver å score mål (en av gangen). Hvis man scorer går man videre til venstre back, og hvis man bommer må man prøve en gang til fra samme posisjon. Man har 3 forsøk på å score før man automatisk går videre. For å vinne må man være først til å komme se gjennom alle posisjonene (VV - VB - MB - HB - HV - L - S).

 

Spillerne kan komme med tilbakemeldinger på hva de syns var bra med økta, og hva jeg kan gjøre bedre. Samtidig som vi snakker så utfører vi litt tøyeøvelser som går på de muskelgruppene vi har brukt underveis i treninga. (skuldre, lår, hofte, lyske osv.)

 

 

I denne øvelsen får man trent på skudd fra ulike posisjoner, i tillegg til at målvakten får trene på å redde skudd fra flere vinkler.

 

Jeg synes det er viktig å få konstruktive tilbakemeldinger sånn at jeg kan forbedre meg til neste økt.

Tøying er viktig for å få bedre bevegelighet i leddene, samt at det bidrar til bedre blodsirkulasjon som kan gjøre restitusjonstiden kortere.

 

 

oppgavestyrt metode

 

 

 

 

 

 

Apemetoden

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar