Aktive Lokalsamfunn

søndag 26. november 2023

Øktplan uke 48 - Julie - IL SKRIM SKI - Lyseblå gruppe

 

Øktplan for uke 48

Hva: skitrening

Hvor: Heistadmoen skistadion

Hvem: Lyseblå gruppe, 2.klassinger

Når: 18.00-19.00

Utstyr: kjegler, vester, erteposer, rockering, skumball

Mål: utfordre barnas skiferdigheter og utholdenhet gjennom lekpreget aktivitet og stafetter.

Delmål: utfordre fairplay og samarbeid. 

 

 

Tid

Øvelse/Hva

Organisering/Hvordan

Hvorfor/Husk

Metode

10min

 

 

 

 

 

 

 10min

Stiv heks

 

 

 

 

 

 

 Hauk og due (to runder. Først vanlig, og så på en ski)

Avgrenser et område på stadion med kjegler. Finner frem to gule vester som jeg gir til noen valgte som vil ha den. Bytter regelmessig hvem to som skal ha den for at de som vil for ha den + noen ikke blir for slitne.

 

 Glidende overgang til hauk og due. Velger en hauk og en due. Om å gjøre å komme seg fra en side til den andre uten  å bli tatt av hauken. Runde nr2 med kun en ski utfordrer balansen + det er et gøy element å legge inn.

Stiv heks er en fin oppvarmingsøvelse hvor det er god aktivitet på barna. Også veldig greit å starte økta med en lek de kan godt. Aktivisering.

 

 

Hauk og due er en fin lek fordi barna må gå en del på ski -> får øvd på tyngdeoverføring.

På en ski får de utfordret balansen og fått litt variasjon.

Vise og forklar

20min

Hoveddel

 

 

 

Nøttesamleren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deler inn i 4 lag som får hvert sitt hjørne. Jeg legger gjenstander i midten - feks erteposer -> også er det om å gjøre å samle flest ting før det er tomt. Man kan bare gå en av gangen og ta en ting hver. Blir som en stafett. Teller til slutt over hvem som fikk flest

 

-> videre hvis det funker veldig bra kan vi ta en runde til hvor jeg legger til at man kan stjele fra hverandre etter det er tomt i midten. MEN tror det kan bli kaos, så best  å kanskje droppe den delen.

 

-> evt sier vi tar en ny runde men man må gå to og to holde hverandre i hånda // eller baklengs, sidelengs osv.. Noen vrier som gir variasjon

Gøy lek som barna er kjent med og likte godt. Utfordrer barnas utholdenhet -og tyngdeoverføring gjennom lekpreget aktivitet. De får godt mye på ski i denne leken. Får også øvd på samarbeid og fairplay.

 

Husk: uten staver. Dette er med på å forbedre teknikken til barna gjennom at de får utfordret balanse og tyngdeoverføring.

Vise og forklar

                            

 

20min

Avslutning

 

Dansk stikkball kombinert med ferdighetsløype

 

 

 

 

 

 

Holder oss på et avgrenset område. Bruker i hovedsak 2 baller. Når man blir skutt må man ut i en ferdighetsløype (litt sånn som en strafferunde i skiskyting). Løypa vil bestå av masse kjegler man må gå slalåm rundt, før man må bremse da man kommer til et sted du skal kaste erteposer i rockering. Barna får 3 forsøk på å treffe erteposen i rockeringen. Det gjør ingenting om de bommer - men er motiverende for dem å prøve å klare det. Tilbake kan man gå vanlig på ski inn til stikkballen igjen.

 

 

Dette er en god kombinasjon av ballspill-lek, og en ferdighetsløype som utfordrer balanse, koordinasjon og tyngdeoverføring. Det er variert, og gøy med noe nytt.

 

Husk: må stå en voksen ved kastingen og legge på plass erteposer og motivere dem. Enten en av oss trenerne eller en forelder evt. Må holde øye begge steder.

 

 

Vise og forklar + situasjonsbestemt

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar