Aktive Lokalsamfunn

lørdag 24. oktober 2015

Treningsledelse
Ungdomsløftet
Pasninger og bevegelse

Navn: Fredrik, Eirik, Magnus, Nikolai, Pål, Knut Håvard og Halvor

Dato: søndag, 25.10.2015
Sted/tid: idrettsparken 17:30
Målgruppe: 11-12 åringer.
Teknikkskolen økt nr: 1Dette er en gruppe med varierende nivå og motivasjon. Vi får en ukjent gruppe så det er viktig og bli kjent og skape trygghet.

Mål: Øke spillernes basisferdigheter innenfor tema pasninger og bevegelse.  

Ferdighetsmål: Elevenes basisferdigheter innenfor pasning skal forbedres (øye–fot koordinasjon). Eleven skal også klare å tilrettelegge ballen etter de mottar en pasning.

Kunnskapsmål: spillerne skal forstå viktigheten av gode pasninger og tilrettelegging.
   
Holdningsmål: spillerne skal ha det gøy under økta og føle at de mestrer øvelsene. Det er også viktig at vi blir kjent med gruppen og skaper trygghet for alle.

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor

Opprop  
Opprop og inndeling av grupper. De skal også få generell informasjon om teknikkskolen og dens tema.

10 min


For å få oversikt over hvem som møter opp og gi informasjon til spillerne.G-del


OPPVARMING
-          Spesiell del

Utstyr:
Baller/kjegler
Spillerne løper på en rekke over banen. De skal gjøre øvelser på instruktørens kommando. Instruktørene skal løpe andre veien for å vise øvelsene.    
-          Rolig jogg
-          Høye kneløft
-          Sparke bak
-          Sidelengs jobbing
-          Lyske
-          Zamba
-          StigningsløpFøring av ball:
Spillerne har en ball hver. Instruktøren viser øvelsene før spillerne gjennomfører. Øvelser:
-føring innside
- føring utside
- rytmeøvelser
- føring med finte

15 min hele oppvarmingen.


 

Vise-Forklare-metoden
Tre viktigste grunner til oppvarming:
Øke prestasjonen

Hindre skader

Øke prestasjonsevnen (fysisk og psykisk)

Den generelle oppvarmingen setter også i gang en rekke indre prosesser som: -Kroppstemperaturen øker
-blod og vevsvæske flytte lettere
-musklene letere tilgang til oksygen
- muskler/ledd blir mere tøyelige
  - regulering av spenningsnivået

Skal forberede kroppen til hoveddelen. Bruk av ball siden dette er i hoveddelen.
Elevene gjennomfører øvelser så de blir kjent med ballen å forbedre deres basisteknikk.
UTTØYNING
Uttøying for bein:
Legg:
Setemuskelen:

Hoftebøyer:
Framside lår:
Bakside lår:
Holdetid: 15-20 sek

Følg meg (Apemetoden)
Denne delen av oppvarmingen skal forhindre skader og opprettholder din bevegelighet.
Den forbereder også musklene på kraftige strekninger som oppstår ved hoveddelen. 
HOVEDDEL:
Totalt 45 min

Fokus på pasninger og bevegelse

Idealbilde vises på gruppene når øvelsene forklares.

Pasninger i par:
Fokus på stambeinet ved siden av ball og skal peke i der spilleren vil ha ballen. Stramme ankelen når pasningen slås og stå på tå når du skal mota ball. Dette er momenter vi skal ta med i de neste øvelsene.  

Går sammen 2 og 2. her får de øvelser av instruktøren som skal gjennomføres.
Øvelser:
-Pasninger høyere innside
-Pasninger venstre innside
-Pasning med motsatt fot i forhold til demping av ball
-Pasninger direkte
-Pasninger i fart

Pasninger til medspiller:
Spillerne blir delt inn i tall. Øvelsen går ut på og bevege seg innenfor firkanten og sende ballen til spilleren som har høyere tall. Spillerne må bevege seg i forhold til hverandre og må ha fokus på mottak og pasningen.

Fokus på denne øvelsen er bevegelse i forhold til medspiller. Du skal komme ut avpasningsskyggen og være lett tilgjengelig. Gode pasninger er også et fokus her. 

Pasning og bevegelse i firkant:
Deler inn, så det er 6-8 spillere på hver firkant. Spillerne plasserer seg jevnt på kjeglene. Poenget med øvelsen er at spiller nummer 1 spiller opp til nummer 2. Nummer 2 legger støtte til nummer 1, og beveger seg rundt kjegla og får ballen igjen på med-løp.

Denne øvelsen tvinger spillerne til å bevege seg etter pasning, og også time løpene riktig. Presise pasninger er også viktig her, men fokuset ligger i bevegelsene.
Spill:
Spill med to lag. Her skal det være fokus på pasning og mottak som vi har hatt i de andre øvelsene.

Her skal det spilles med 4 mål. Målene er satt ved kantene. Laget må forsvare begge målene og kjapt pasningsspill er viktig for å score mål.

Fokus er kjapt pasningsspill og gode bevegelser i forhold til ballfører. Insturktørene fokuserer på momentene i de tidligere øvelsene om pasninger og bevegelse.

Usikker i forhold til Keepere?


  


15 min
15 min15 min
20 min
Vise-forklare metoden


Gir også mange tilbakemeldinger underveis i øvelsene.  En pasningsøvelse som krever konsentrasjon og fokus. En enkel øvelse som gir god effekt og alle nivåer kan tilpasses.

Øvelsene går på både pasninger og bevegelser.


Teknikktrening skal hjelpe spilleren med å automatisere øvelser inn i spill. Dette skjer med mange repetisjoner
Her er det største fokuset og bevege seg i forhold til ballfører.  Særlig og ikke gjemme seg bak den man får pasning fra, men bevege seg foran. Også viktig å tenke to steg før man før ball for å kunne tilpasse løp best mulig.

Spill med fokus på målet. Her skal vi instruktører bare konsentrere oss om pasninger og bevegelser.

Grunnen til spille på 4 mål er at spillerne skal lære seg og sentre fort og bevege seg i forhold til ballfører. Viktig at spillerne klarer og vri spillet og utnytte at de har to mål de kan angripe på.
AVSLUTNING
Uttøyning

Øvelser:
Bakside legg
Setemuskelen:
Bakside lår:

Framside lår:
Hoftebøyer:
Innside lår:
Holdetid er 20-30 sek per uttøyingsøvelse.

5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye musklene som var sentrale og i bruk under økta. Dette skal opprettholde elevenes bevegelighet.   

Oppsummering
Oppsummering av økta. Gi viktig informasjon og rose spillerne. 
10 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter og mål fra starten av timen og gi ros.
9 kommentarer:

 1. Dere har funnet gode øvelser. Ser gjerne at dere kan være tydelig på hvordan dere vil bruke hver enkelt instruktør. Straks oppvarmingen er kjørt bør dere tenke litt på hvordan dere kan bruke dere selv som instruktør på en best mulig måte.

  SvarSlett
 2. Generell kommentar til gjennomføring i dag. Mye veldig bra kvalitet. Ser det er godt fokus på "læringsmomentene" og at det meldes tilbake underveis på dette. Fortsett å ha det for øyet. Tenk også på "banestørrelse" - vurder om det er riktig størrelse og gjør endringer om nødvendig.

  SvarSlett
 3. Jeg og Knut hadde 6 spillere. Vi startet med oppvarming. Her hadde vi en G-del, S-del og L-del. G-delen varte i 5 min. S- delen var med ball. Her ga vi en rekke øvelser. så tøyde vi et par minutter før hoveddelen. første øvelse viste jeg og Knut øvelsene før elevene satt i gang. vi gikk rundt og ga tilbakemeldinger. neste øvelse delte vi gruppa i to og hadde ansvar for 6 spillere hver. denne øvelsen gikk veldig bra og fokuset var veldig bra. neste øvelse gikk også veldig bra. spillerne var fokusert og tok øvelsen fort. fikk tilbakemeldinger om at denne øvelsen var gøy og at de ville ta denne i bruk på egne treninger. spilldelen spilte vi 3 vs 3 og dette gikk også bra. mye gode pasninger og bevegelser. Vi avsluttet med oppsummering og uttøying på sluttet av økta, men alt i alt en god økt.

  SvarSlett
 4. Du sier øvelsen gikk bra. Pek gjerne på de konkrete ting som de fikk meg seg og utførte bra.

  SvarSlett
 5. Økta gikk bra. Generelt bra fokus på ungene. I min spill-del savnet jeg litt fokus, men tror noe av grunnen var at vi kun var 3 på hvert lag. Da blir det vanskelig å beholde ballen lenge, noe som kanskje var umotiverende. Ellers er jeg veldig fornøyd med deløvelsene der spillerne fikk det til å flyte på 1 touch.

  SvarSlett
 6. Økta gikk bra, men noen deler av oplegget ble fokuset drevet litt ned. oppvarmingen gikk bra og føring av ball gikk fint. Viktig at alle holder fokus oppe når vi driver med passninger i parr, men mange som jobbet godt og var konsentrert. Firkanten var en fin øvelse selv om noen mista litt fokus på slutten.
  Spilldelen gikk fint og vi tok med fokuset på pasninger og bevegelse inn i spilldelen. Dette fungerte fint og mange brukte tidligere øvelser inn i spilldelen. Stort sett fornøyd med økta.

  SvarSlett
 7. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 8. Denne økta hadde jeg jente gruppa, og jeg er veldig fornøyd med hvordan økta gikk. Jeg og Pål hadde sammen en gruppe på 9 stk. alle jentene var veldig fokuserte og gjennomførte øvelsene bra. nivå i forhold til guttene var naturligvis litt lavere, men på innsats og dedikasjon overgår de de fleste guttene jeg hadde forrige søndag. alle øvelsene i hoveddelen og oppvarminga gikk bra og det var en god flyt på gjennomføringen av opplegget. spilldelen var også bra, men da hadde vi kanskje en litt for liten bane. Men dette er også det eneste jeg tenker vi kan forbedre fra denne økta.

  SvarSlett
 9. Som Eirik sier så gikk økta veldig bra, firkantøvelsen brukte jentene litt tid på å forstå, men ellers var de veldig fokuserte og på øvelsen hvor vi delte spillerne inn i tall, brukte de 1 og 2 touch og imponerte. På spilldelen måtte vi gjøre banen litt større enn hva vi startet med, men det må man regne med.

  SvarSlett